Σήμα κινδύνου από τον ΚΑΟΔ

Gazzetta team
Σήμα κινδύνου από τον ΚΑΟΔ

bet365

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η διοίκηση του ΚΑΟΔ, που εκπέμπει σήμα κινδύνου και ζητάει οικονομική συμπαράσταση για να παραμείνει η ομάδα στην Βasket League.

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα στον ΚΑΟΔ. Η διοίκηση της ομάδας έβγαλε ανακοίνωση που μιλάει για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καλώντας τον κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει επίσημο το ενδιαφέρον μέχρι και τις 21 Αυγούστου. Αν δεν προκύψει λύση στο πρόβλημα είναι πολύ πιθανόν η ομάδα να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει διαδικασία εκκαθάρισης μέσω της Β' Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην πολύχρονη διαδρομή του ο ΚΑΟΔ, έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του μπάσκετ. Πέρασε καλές και κακές περιόδους, με χαρές και λύπες. Τα αποτελέσματα και το αποτύπωμα της ομάδας έχουν θετικό πρόσημο και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει προσφέρει στο χώρο του αθλήματος. Σε ότι μας αφορά, προσπαθήσαμε με μεγάλο κόστος, οικονομικό και προσωπικό , κόπο, χρόνο, θυσίες να μεγαλώσουμε την οικογένεια του ΚΑΟΔ ,να την οδηγήσουμε στο ανώτερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, να φτιάξουμε μία ομάδα και μία εταιρεία με την οποία θα μπορούσε να χαίρεται και να καμαρώνει η πόλη.
Ο ΚΑΟΔ βρίσκεται σήμερα στην κρισιμότερη στιγμή της πορείας του. Είναι γνωστές από καιρό οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Η ομάδα δραστηριοποιείται σε μία περιοχή που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως η πρωτεύουσα της ανεργίας στη χώρα. Ο Νομός Δράμας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση τα τελευταία 20 χρόνια, κάτι που πλέον δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Η πορεία της τοπικής οικονομίας διαδραματίζει ανεξάλειπτο ρόλο στην εικόνα και στα μεγέθη της ομάδας. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μικρή προσέλευση κόσμου , το μειωμένο ενδιαφέρον από την πλευρά των τοπικών επιχειρήσεων , την απουσία των τοπικών φορέων , την έλλειψη σημαντικών και σταθερών χορηγιών, πλην φωτεινών εξαιρέσεων. Η κατάσταση αυτή προφανώς θα χειροτερέψει. Εδώ θα πρέπει να προσθέσει κανείς ότι, κάθε χρόνο, μειώνονται σημαντικά τα χρήματα που καταλήγουν στις ομάδες από τους βασικούς χορηγούς του πρωταθλήματος . Μια κατάσταση την οποία δυστυχώς δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ο ΕΣΑΚΕ και την ενισχύουν με τη στάση τους οι μεγάλες ομάδες .
Από τις αρχές του 2015 , εδώ και επτά μήνες, κάνοντας ακόμη μία προσπάθεια, επιδιώξαμε να διευρύνουμε την οικονομική βάση της ομάδας, να την ανοίξουμε σε νέες συνεργασίες ενόψει της επόμενης χρονιάς, να φέρουμε κοντά μας νέους και αξιόπιστους χορηγούς. Εξετάσαμε παράλληλα, τρόπους και δράσεις ώστε να αυξηθεί η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας. Ο σχεδιασμός προχώρησε και φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα. Δυστυχώς, η ξαφνική και δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, το κλείσιμο των τραπεζών και ότι ακολούθησε , κυριολεκτικά κατέστρεψε τις προσπάθειες αυτές. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει και πολύ περισσότερο να αγνοήσει τα νέα οικονομικά δεδομένα. Ποιος μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες της κρίσης , στην κάθε εταιρεία και στον καθένα ξεχωριστά? Τι μπορείς να πεις σε αυτούς που ήθελαν να βοηθήσουν, όταν τώρα δεν ξέρουν και οι ίδιοι , χωρίς να είναι υπερβολή, τι τους περιμένει και τι θα κάνουν με τις δουλειές τους? Και βεβαίως θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του και τα πολύ σοβαρά προβλήματα τεχνικής φύσεως που έχουν προκύψει και αφορούν στη διαχείριση των λειτουργικών θεμάτων της κάθε ομάδας.
Στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς, θέταμε δύο βασικούς στόχους τους οποίους προσπαθήσαμε , και πιστεύουμε ότι το κάναμε επαρκώς , να τους υπηρετήσουμε με συνέπεια. Ο πρώτος ήταν, η ομάδα να είναι ανταγωνιστική, να παίζει καλό μπάσκετ και να πετυχαίνει τους αγωνιστικούς στόχους κάθε χρονιάς. Ο δεύτερος ήταν να συντάσσουμε ένα προϋπολογισμό υγιή , ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Στο τέλος της κάθε χρονιάς, είχαμε απόλυτη προτεραιότητα η ομάδα να μην οφείλει σε κανένα υπάλληλο της, παίκτη, συνεργάτη, πάροχο και προμηθευτή. Έτσι πορευτήκαμε από την πρώτη ημέρα. Με τα σημερινά δεδομένα αυτοί οι δύο στόχοι είναι αδύνατο να υπηρετηθούν και να επιτευχθούν. Η λογική που λέει «πάμε και βλέπουμε» όχι μόνο δεν μας εκφράζει αλλά μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε και να συμμετάσχουμε στον εξευτελισμό της ομάδας , αγωνιστικό και οικονομικό.
Δίνουμε, λοιπόν, το χρονικό περιθώριο μέχρι τις 21/8 σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να ενισχύσουν την προσπάθεια ώστε να παραμείνει ζωντανή η ομάδα, να συμμετάσχουν ενεργά , με συγκεκριμένες και δεσμευτικές προτάσεις , ακόμη και εάν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας (με την απαράβατη προϋπόθεση η ομάδα να μείνει στη Δράμα) , να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο κ. Ιωαννίδη Αριστείδη (τηλ 6972024007) ή το Νομικό Σύμβουλο της ομάδας κ. Παπαθεοδώρου Χρήστο (τηλ 6944466060) και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος και εφόσον δεν υπάρξουν σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις ο ΚΑΟΔ 1989 ΚΑΕ θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και θα τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα