Σκουρτόπουλος: «Ομαδικότητα, ταχύτητα και ριμπάουντ»

Φάνης Παναγιώτου
Σκουρτόπουλος: «Ομαδικότητα, ταχύτητα και ριμπάουντ»

bet365

Εκτός έδρας με αντίπαλο τη Νέα Κηφισιά (6/12, 17:00) συνεχίζει τις υποχρεώσεις του το Ρέθυμνο και ο τεχνικός της ομάδας της Κρήτης, Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέλυσε τη σημαντική αναμέτρηση.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στο esake.gr:

Για την σημασία της συνάντησης: «Όπως κάθε παιχνίδι έτσι και αυτό είναι το ίδιο σημαντικό. Εμείς προχωράμε βήμα – βήμα με το επόμενο να είναι εναντίον της Κηφισιάς. Θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε κάτι θετικό».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Η Κηφισιά διαθέτει έμπειρους παίκτες με πολλές ικανότητες και παίζει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Εμείς από την άλλη θέλουμε να τρέξουμε και όποιος καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό του θα έχει και τον πρώτο λόγο για το παιχνίδι».

Για το που θα βασιστεί το Ρέθυμνο Aegean: «Εμείς θα στηριχτούμε στην ομαδικότητα, στην ταχύτητα και στα ριμπάουντ. Θέλουμε να έχουμε κάθε φορά και από έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή και αυτό θα είναι επιτυχία για την ομάδα, σε συνδυασμό με θετικά αποτελέσματα».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η αντίπαλη ομάδα είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Τόσο σε γκαρντ όσο και σε ψηλούς. Αυτή τη στιγμή δείχνει να κυριαρχεί μέσα στην ρακέτα με την παρουσία του Μαυροειδή και των υπολοίπων ψηλών. Δεν θέλω να σταθώ κάπου συγκεκριμένα, καθώς έχει τέτοια πληρότητα που αν δεν προσέξεις, οποιοσδήποτε από τους παίκτες της μπορεί να σου προκαλέσει «ζημιά».

Ο Σταύρος Σχίζας από τη μεριά του τόνισε:

Για την σημασία της αναμέτρησης: «Κάθε αγώνας είναι σημαντικός για εμάς και τον αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα. Αυτή τη φορά μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος αλλά έχουμε δείξει ότι «παλεύουμε» όλα τα ματς».

Για το «κλειδί» του αγώνα: «Κατά την γνώμη μου το «κλειδί» για αυτό το ματς θα είναι η άμυνα. Από εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η ΑΕΝΚ Δημουλάς διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, τόσο κοντά στο καλάθι όσο και στην περιφέρεια. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον αφού είναι πλήρης σε όλους τομείς».

Για το που θα βασιστεί το Ρέθυμνο Aegean: «Η ομάδα μου θα πρέπει να είναι απόλυτα προσηλωμένη στις αμυντικές της υποχρεώσεις αλλά ταυτόχρονα συγκεντρωμένοι στην επίθεση. Το σίγουρο είναι ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φύγουμε με τη νίκη».

*Μετά από 8 αγωνιστικές η ΑΕΝΚ και το Ρέθυμνο ισοβαθμούν με 5 νίκες και 3 ήττες.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα