Εθνική μπάσκετ: Πιάνει δουλειά ο Κατσικάρης!

Εθνική μπάσκετ: Πιάνει δουλειά ο Κατσικάρης!

Εθνική μπάσκετ: Πιάνει δουλειά ο Κατσικάρης!

bet365

Μόνο το τυπικό μέρος απομένει για την ολοκλήρωση της συνεργασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας με τον 47χρονο τεχνικό, που αναλαμβάνει την Εθνική ομάδα. Γιατί δεν μπορεί να δουλέψει στον Ολυμπιακό και ποιες οι πρώτες του προτεραιότητες.

Μόνο η τελική υπογραφή στο μονοετές συμβόλαιο (με προοπτική ανανέωσης) με την ΕΟΚ, απομένει για να οριστικοποιηθεί και τυπικά το χρονικό μίας προαναγγελθείσας συμφωνίας, ανάμεσα στον Φώτη Κατσικάρη και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο 47χρονος Νικαιώτης τεχνικός που παρακολούθησε από κοντά το “Adidas Eurocamp” του Τρεβίζο, επέστρεψε στην Αθήνα και το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα, Τάκη Τσαγκρώνη για να βάλει την τελική “τζίφρα” και να πιάσει και επισήμως δουλειά.

Το νέο επιτελείο της Εθνικής

Βέβαια, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε επιτευχθεί εδώ και αρκετό καιρό και η όποια καθυστέρηση υπήρξε μέχρι τώρα, οφείλεται περισσότερο στο γεγονός, ότι έμπειρος τεχνικός δεν ζει στην Ελλάδα (χρειάστηκαν αρκετές διαβουλεύσεις να καταρτιστούν σωστά, όλοι οι όροι του συμβολαίου) και λιγότερο, λόγω του ότι η ΕΟΚ δεν έχει βρει ακόμη λύση στο θέμα της αποζημίωσης του Αντρέα Τρινκιέρι. Αυτό σημαίνει ότι νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, έχει επιλέξει εδώ και καιρό τους συνεργάτες του και έχει καταρτίσει όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας, που θα αρχίσει μετά τις 20 Ιουλίου. Το τεχνικό επιτελείο θα πλαισιώσουν ο Δημήτρης Πρίφτης, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Βασίλης Γεραγωτέλης (ίσως προστεθεί κι άλλος ένας προπονητής που θα επιφορτιστεί αποκλειστικά με το scouting),καθήκοντα γυμναστή θα αναλάβει ο Γιάννης Μεριχωβίτης, ενώ νέος team manager της Εθνικής ομάδας (αντικαθιστά τον επί σειρά ετών Νίκο Φιλίπου), θα είναι ο Κώστα Κώτσης.

Οι επαφές με τους διεθνείς και ο όρος για τους “αιώνιους”

Ο Φώτης Κατσικάρης που, θα παρουσιαστεί επίσημα εν καιρώ από την ομοσπονδία (η “κόντρα” του Ολυμπιακού με την ΕΟΚ για τις ασφάλειες των διεθνών παικτών του, για την ώρα, δεν ευνοεί την οργάνωση μίας τέτοιας συνέντευξης Τύπου), θα αρχίσει σειρά επαφών με τους περισσότερους παίκτες που προσανατολίζεται να καλέσει στην προετοιμασία για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30 Αυγούστου - 14 Σεπτεμβρίου). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όποια δημοσιεύματα παρουσίασαν τον πρώην προπονητή της Μπιλμπάο να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, στερούνται πάσης αξιοπιστίας, πολύ απλά γιατί στο συμβόλαιό του με την Εθνική ομάδα, υπάρχει όρος που δεν του επιτρέπει να εργαστεί σε κανέναν εκ των δύο “αιωνίων αντιπάλων”.

 

Τελευταία Νέα