Οι Έλληνες της Νέας Υόρκης γιορτάζουν με Γιάννη Αντετοκούνμπο! (pics)

Gazzetta team
Οι Έλληνες της Νέας Υόρκης γιορτάζουν με Γιάννη Αντετοκούνμπο! (pics)

bet365

Ο ελληνικός ραδιοσταθμός της Νεάς Υόρκης «Cosmos Fm 91.5» γιορτάζει τα 30α γενέθλια του με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην συμβολή της «Επίσημης Αγαπημένης» στην διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς. Το παρών θα δώσουν σύσσωμη η οικογένεια Αντετοκούνμπο, ο Παναγιώτης Φασούλας και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Μιχάλης Κακιούζης.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Χάντερσφιλντ - Ρέντινγκ (21+).

Το 1987 συνδέει τη μεγάλη στιγμή του χρυσού μεταλλίου στο Eurobasket της Αθήνας με την χρονιάς ίδρυσης του «Cosmos FM». Για αυτό το λόγο οι ιθύνοντες της «ελληνικής φωνής» στη Νέας Υόρκης θα γιορτάσουν την τριακοστή επέτειο της ίδρυσης του σταθμού, με μια εκδήλωση που θα αναφέρεται στις τεράστιες επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδος που διαφήμισαν την χώρα μας σε όλο τον πλανήτη.

Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που θα δώσει χαρά σε παιδιά από επίλεκτες ομάδες μπάσκετ ελληνικών σχολείων της περιοχής. O παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς θα προπονήσει τα παιδιά από πέντε περιφέρειες του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ οι νεαροί θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από το ήθος του και την αγάπη του για την Ελλάδα

Μέρος στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου στο «Μεγάλο Μήλο», θα πάρουν και οι Παναγιώτης Φασούλας, Μιχάλης Κακιούζης και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

«Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας που συνδέει τα 30 χρόνια του «Cosmos Fm» με την 30ή επέτειο από την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική ομάδα μπάσκετ το 1987», δήλωσε ο διευθυντής προγραμμάτων του σταθμού, Πάνος Σατζόγλου.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ωδή στην συμβολή της Εθνικής ομάδας και της οικογένειας Αντετοκούνμπο στη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ για αυτό το λόγο ο Giannis θα πάρει το «Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς» ενώ το «Βραβείο Ελληνικής Παράδοσης» θα απονεμηθεί στους γονείς του Τσαρλς και Βερόνικα Αντετοκούνμπο, οι οποίοι μεγάλωσαν με αξίες και ιδανικά τα παιδιά τους.

Τέλος τα «Βραβεία Ελληνικού Πνεύματος» θα πάνε στους πρωταγωνιστές του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Φασούλα και Μιχάλη Κακιούζη, για την συνεισφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει η Ανθούλα Κατσιματίδη και ο Αντώνης Καλκαβούρας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

«1987 - 2017: 30 χρόνια από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ της Ελλάδος Το κοινωφελές ραδιόφωνο της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης θα γιορτάσει την 30ή του επέτειο παρέα με όλη την ελληνική Ομογένεια, μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017, στη Νέα Υόρκη.

Η εκδήλωση, “Feel Greek” Basketball Event, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, 4 Ιουνίου, στο Adelphi University, θα περιλαμβάνει φιλικούς αγώνες μπάσκετ, στους οποίους θα συμμετάσχουν επίλεκτοι μπασκετμπολίστες των ελληνικών σχολείων και κοινοτήτων από τις πέντε Περιφέρειες του Δήμου της Nέας Υόρκης, με προπονητή τη νέα μεγάλη ελπίδα της εθνικής ομάδας και κορυφαίο πρότυπο αθλητή για όλα τα ελληνόπουλα, εντός και εκτός Ελλάδος, τον παίκτη του NBA All-Star, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα τους εμπνεύσει και θα φωτογραφηθεί μαζί τους. Ακόμη, προπονητές των επίλεκτων ομάδων μπάσκετ της ομογένειας θα είναι, ο πρωταθλητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Παναγιώτης Φασούλας, ως εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας του 1987 και ο Μιχάλης Κακιούζης, ως εκπρόσωπος των πρωταθλητών του 2005. Το εορταστικό γεγονός θα κορυφωθεί το βράδυ στις 7μ.μ., στο rooftop του “Terrace on the Park”, με το gala των βραβεύσεων.

Στο πλαίσιο του εορταστικού αυτού δείπνου θα τιμηθούν οι γονείς του 23χρονου διεθνούς άσσου των Milwaukee Bucks, Τσαρλς και Βερόνικα Αντετοκούνμπο, για τις θυσίες που κατέβαλλαν να μεγαλώσουν τα τέσσερα παιδιά τους, με βάση τις ελληνικές αξίες και τα ελληνικά ιδεώδη και πρότυπα. Επίσης θα τιμηθούν και οι υπόλοιποι εκλεκτοί προσκεκλημένοι αθλητές, εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ, για την προσφορά τους στον Ελληνισμό και τον Αθλητισμό. Το Cosmos FM 91.5, ο μοναδικός δίγλωσσος ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός με καθημερινό πρόγραμμα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του επιμορφωτικού οργανισμού GAEPIS (Greek American Educational Public Information System), διοργανώνει μια αθλητική συνάντηση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με σκοπό να γνωρίσει σε δεκάδες ελληνόπουλα, που ζουν στην Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστηρίξη του ΕΟΤ Αμερικής-Καναδά. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

 

Τελευταία Νέα