Τα κριτήρια της επιλογής και ο Νέιμικ

Τα κριτήρια της επιλογής και ο Νέιμικ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τα κριτήρια της επιλογής και ο Νέιμικ

bet365

Ο Άρης μπήκε σε διαδικασία εξέτασης παικτών για την αντικατάσταση του Έρικ Μπάκνερ και το όνομα του Ντρου Νέιμικ επέστρεψε στην καθημερινότητα της ομάδας. Ο 32χρονος Αμερικανός είναι μία από τις περιπτώσεις που βρίσκονται στο μυαλό του Δημήτρη Πρίφτη διότι ανταποκρίνεται στα αγωνιστικά κριτήρια και στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Καταρχάς, είναι δεδομένο ότι το κενό που δημιουργείται με την υποχώρηση του Έρικ Μπάκνερ δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω. Η συνεργασία με τον Αμερικανό σέντερ, ούτως ή άλλως, ήταν προβληματική λόγω της ανισορροπίας που υπήρχε στον θεμελιώδη τομέα της προσφοράς και της ζήτησης. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της συνεργασίας ήταν η αμφισβήτηση.

Πάμε στο σήμερα. Υπάρχει η περίπτωση του Ντρου Νέιμικ αλλά και αντίστοιχες undersize σέντερ οι οποίοι δεσμεύονται με ομάδες αλλά έχουν τη δυνατότητα λύσης τω συμβολαίων τους. Τρία είναι τα πιο βασικά κριτήρια του Πρίφτη. Το πρώτο σχετίζεται με το ριμπάουντ και κυρίως με τα επιθετικά όπου ο Άρης εμφανίζεται εντελώς ακίνδυνος για τις αντίπαλες ομάδες. Θέλει δηλαδή ο αντικαταστάτης του Μπάκνερ να έχει έφεση στο ριμπάουντ.

Δεύτερον, ικανότητα στις αλλαγές στα σκριν. Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου η αμυντική φιλοσοφία του Άρη βασίζεται στις αλλαγές στα σκριν, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν – κυρίως – οι σέντερ του Άρη, δημιούργησε μια μεγάλη αδυναμία. Άρα, ο αντικαταστάτης του Μπάκνερ θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και να μη φοβίζει το σύνολο στη συγκεκριμένη αμυντική τακτική. Τρίτον, ο τρόπος λειτουργίας του στην επίθεση και κυρίως η αποτελεσματικότητά του στα σκριν ούτως ώστε να ανοίγουν διάδρομοι για τους κοντούς είτε να εκτελείται pick n’ roll κίνηση.

Στα παραπάνω, είναι αναγκαίο να συνυπολογιστεί και η επιθυμία του Πρίφτη να συνεργαστεί με παίκτη, ο οποίος δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να αφομοιώσει την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Και κυρίως, δεν θα διαταράξει τις εσωτερικές ισορροπίες.

Υπό αυτή την έννοια, τέθηκε και συζητήθηκε έντονα η περίπτωση του Ντρου Νέιμικ ο οποίος βρίσκεται στο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας έχοντας περιορισμένο ρόλο. Αυτός βέβαια σχετίζεται με τους κανόνες που περιλαμβάνει το Πρωτάθλημα της συγκεκριμένης χώρας καθώς υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των Αμερικανών που οφείλει να έχει μια ομάδα στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Για τον 32χρονο Αμερικανό σέντερ δεν υπάρχει οριστική απόφαση απόκτησής του, αλλά κυριαρχεί η αίσθηση ότι είναι η εύκολη και η προφανής λύση ενός παίκτη που θα ενταχθεί άμεσα στο σύνολο, θα γίνει αποδεκτός και θα εξυπηρετήσει τις ισορροπίες στην ομάδα, πέραν του ότι ανταποκρίνεται και στις οικονομικές προϋποθέσεις που επίσης φαίνεται ότι υπάρχουν.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE NEWS FEED