Σερβία: Μύλος με Ερυθρό Αστέρα, κόντρα ABA Liga και σερβικής Λίγκας

Σερβία: Μύλος με Ερυθρό Αστέρα, κόντρα ABA Liga και σερβικής Λίγκας

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα.

bet365

Χάος επικρατεί στη Σερβία μετά την απόφαση του Ερυθρού Αστέρα να μην αγωνιστεί στους δύο πρώτους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, επειδή οι ημερομηνίες τους... συγκρούονται με αυτές του σέρβικου πρωταθλήματος.

Από πού να ξεκινήσει κάποιος; Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την απειλή του, πραγματικότητα. Τουλάχιστον με τη μορφή ανακοίνωσης, αφού γνωστοποίησε ότι δεν σκοπεύει να αγωνιστεί στους δύο πρώτους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, καθώς οι ημερομηνίες τους συμπίπτουν με αυτές των τελικών του πρωταθλήματος Σερβίας.

Η διοίκηση του σερβικού πρωταθλήματος εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση, στην οποία ρίχνει... βέλη κατά της Αδριατικής Λίγκας και κάνει λόγο για «ασέβεια προς τη Δημοκρατία της Σερβίας, τις ομάδες της χώρας και το μπάσκετ».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της σερβικής Σούπερ Λιγκ, Αλεξάνταρ Γκρούγιν τονίζει ότι: «σκοπός τους είναι να ταπεινώσουν το σέρβικο μπάσκετ, τη σερβική Λίγκα, αλλά και τη χώρα, η οποία δίνει μεγάλα ποσά για την εξέλιξη του αθλήματος και προσφέρει στην Αδριατική Λίγκα την κορυφαία ποιότητα».

Και παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τις ημερομηνίες των τελικών.

Σε θέση αναμονής η Αδριατική Λίγκα

Θέση για την ανακοίνωση του Αστέρα πήρε και η Αδριατική Λίγκα. Με τον αθλητικό διευθυντή της, Μίλιγια Βοίνοβιτς να εξηγεί ότι η... σύγκρουση ημερομηνιών δεν είναι κάτι νέο. Και έδωσε το παράδειγμα της Τσεντεβίτα, η οποία ανάμεσα στον κρίσιμο ημιτελικό με την Παρτίζαν θα πρέπει να δώσει δύο αγώνες για το πρωτάθλημα Σλοβενίας.

Και συνέχισε, εξηγώντας ότι την απόφαση του Ερυθρού Αστέρα την έμαθε από τα Μέσα Ενημέρωσης και όχι από την ίδια την ομάδα. Πάντως, ο Βοίνοβιτς άφησε ένα ανοικτό παράθυρο για τροποποιήσεις, αναμένοντας και τον αντίπαλο του Αστέρα, την Τσεντεβίτα ή την Παρτίζαν.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος

4-9/6 ημιτελικοί

  • 10 ή 16/6-16 ή 18/6 τελικοί

Αδριατική Λίγκα

  • 12/6-22/6 τελικοί (αν πάνε μέχρι το Game 5)
@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ABA LIGA Τελευταία Νέα