Μπουρούσης - Μαυροκεφαλίδης: Η σύγκρουση δύο σπουδαίων «πύργων» στην Α2

Νίκος Καρφής
Μπουρούσης - Μαυροκεφαλίδης: Η σύγκρουση δύο σπουδαίων «πύργων» στην Α2

bet365

Η Καρδίτσα του Γιάννη Μπουρούση κοντράρεται με τον Τρίτωνα του Λουκά Μαυροεφαλίδη για την Α2 και το Gazzetta στέκεται στους 2 σπουδαίους ψηλούς του ελληνικού μπάσκετ.

Έχουν φάει τα παρκέ με τα κουτάλια, φόρεσαν τη φανέλα σπουδαίων ομάδων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά πλέον προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ομάδες της Α2, όντας οι ατραξιόν της κατηγορίας.

Από τη μία ο Γιάννης Μπουρούσης που γύρισε στην γενέτειρα του, την Καρδίτσα και παλεύει να οδηγήσει την πόλη του στην άνοδο στη Basket League. Από την άλλη ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που στοχεύει με τον Τρίτωνα να βρεθεί στην μεγάλη κατηορία του.

Οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι (28/11, 15:00, ERTFLIX) στο Τρίτων-Καρδίτσα σε μια μεγάλη σύγκρουση δυο ψηλών που ξεχειλίζουν ποιότητα και ανεβάζουν επίπεδο την Α2. Το Gazzetta στέκεται στη μάχη των δύο εξαιρετικών ψηλών του ελληνικού μπάσκετ.

σ

Μια τεράστια καριέρα σαν... παραμύθι

Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει παίξει σε όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες της Αθήνας, ξεκινώντας από την ΑΕΚ και παίζοντας αρχικά στον Ολυμπιακό και μετά στον Παναθηναϊκό με ενδιάμεσες στάσεις τις Μπαρτσελόνα, Αρμάνι, Ρεάλ και Λαμποράλ Κούτσα πριν πάει στην Κίνα, την Γκραν Κανάρια και το Περιστέρι. Μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις και τίτλους με αποκορύφωμα το χρυσό του Eurobasket του 2005 με την Εθνική και την Euroleague του 2015 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας σπουδαίος ψηλός που πρόσφερε τα μέγιστα όπου και αν έπαιξε, δίνοντας λύσεις με την ποιότητα και την ικανότητα του να απειλεί κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Δύο φορές μέλος της κορυφαίας πεντάδας της Euroleague με Ολυμπιακό και Λαμποράλ Κούτσα, κάτι που μαρτυρά πολλά για την αξία του. Εκ των σημαντικότερων σέντερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και με τεράστια προσφορά στην Εθνική μας ομάδα.

Σπουδαίο επιθετικό ρεπερτόριο που ήθελε να αλλάζει παραστάσεις

Ο Λουκάς είναι άλλος ένας ψηλός με μεγάλη ποιότητα στο ελληνικό μπάσκετ. Ακόμα και τώρα που έχει πατήσει τα 37 του κάνει πλάκα στους αντιπάλους του με το επιθετικό του ρεπερτόριο. Δεν έμενε σε μια ομάδα για πολλές σεζόν αν εξαιρέσεις τα πρώτα βήματα του στον ΠΑΟΚ και συνεχώς ψαχνόταν για νέες περιπέτειες. Βίρτους Ρόμα, Βαλένθια, Ολυμπιακός, Μαρούσι, Σπαρτάκ, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Λιέτουβος, Ιωνικός, Προμηθέας, Περιστέρι, Ιωνικός και πλέον Τρίτωνας στα... μονοπάτια της Α2. Μια καριέρα που επίσης ήταν γεμάτη επιτυχίες με μετάλλια στις μικρές Εθνικής, με πρωταθλημα και Κύπελλα Ελλάδος, αλλά και πρώτος σκόρερ στην Βasket League με την ΑΕΚ το 2016. Ένας ψηλός που είχε τα... όπλα να σκοράρει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους όπως και ο Γιάννης Μπουρούσης.

Η κόντρα τους στα παρκέ της Α2

7

Μέχρι στιγμής η Καρδίτσα του Μπουρούση είναι αήττητη με ρεκόρ 6-0, πραγματοποιώντας εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν στο πρωτάθλημα. Από την πλευρά του ο Τρίτωνας του Μαυροκεφαλίδη μετρά 4 νίκες και 2 ήττες.

Ο Sweet Lou μετρά 17.2 πόντους, 11.5 ριμπάουντ, 1.8 κλεψίματα, 0.7 μπλοκ και 2.5 ασίστ. Στη δεύτερη κατηγορία είναι δεύτερος σε όλη τη λίγκα και στην τρίτη βρίσκεται στην 10η θέση της A2. Στο ranking έχει κατά μέσο όρο 22.3, ενώ σουτάρει βολές με 69%, δίποντα με 47.2% και τρίποντα με 33.5%.

Στον αντίποδα ο «Μπούρου» έχει μέχρι τώρα 14.5 πόντους μέσο όρο, 7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0.8 μπλοκ, όντας ο ηγέτης της Καρδίτσας, οδηγώντας την στο απόλυτο. Έχει 17.8 στο ranking, 60% βολές, 65.4% δίποντα και 25% στα τρίποντα. Η παρουσία των δύο... πύργων κοσμεί τα γήπεδα της κατηγορίας, την οποία ανεβάζουν επίπεδο με την παρουσία τους. Δύο σπουδαίοι παίκτες που θα κοντραριστούν σήμερα σε μια μονομαχία υψηλού επιπέδου και μεγάλης ποιότητας.

Κάποτε ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδος. Τώρα θα χρειαστεί να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα δύσκολα... μονοπάτια της Α2. Μια μάχη που δίνει αίγλη στην κατηγορία και αυξάνει το ενδιαφέρον. Περιμένουμε να δούμε ποιος θα πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα. Ας επικρατήσει ο καλύτερος, αλλά σίγουρα και οι δύο θα μας δείξουν όμορφα πράγματα στο παρκέ, όπως πράττουν στην λαμπρή καριέρα τους.

@Photo credits: INTIME
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα