Μύκονος - Κόροιβος: Ένα... απρόσμενο ντέρμπι για την κορυφή της Elite League (vids)

Η Μύκονος αντιμετωπίζει σε ένα απρόσμενο ντέρμπι κορυφής τον Κόροιβο Αμαλιάδας.

bet365

Η Elite League μπαίνει σήμερα στην 8η αγωνιστική με τέσσερις ομάδες να βρίσκονται ισόβαθμες ψηλά και ένα απρόσμενο ντέρμπι για την κορυφή της κατάταξης.

Σε λίγες ώρες ανοίγει και επίσημα η αυλαία της 8ης πράξης για το πρωτάθλημα της Elite League, το οποίο όπως και αναμενόταν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής πολύ θέαμα ενώ το ενδιαφέρον για την βαθμολογία αυξάνεται διαρκώς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κορυφή του πίνακα της κατάταξης ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή συνολικά τέσσερις ομάδες, έχοντας όλες τους από 12 βαθμούς και όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, ίδιο ρεκόρ με 5 νίκες και από 2 ήττες.

Πιο ψηλά από όλους βρίσκεται ο Μίλωνας ο οποίος εξ' αρχής ήταν από τους βασικούς διεκδικητές της θέσης, ωστόσο οι υπόλοιποι τρεις σύλλογοι δεν αποτελούσαν μέρος της λίστας με τα φαβορί στην αρχή της σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, ακριβώς κάτω από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, βρίσκεται ο Κόροιβος Αμαλιάδας, ο οποίος απόψε, Σάββατο (18/11, 19:00) θα αντιμετωπίσει την Μύκονο που πλαισιώνει αυτή την κορυφαία τετράδα, σε ένα απρόσμενο ντέρμπι κορυφής. Την περασμένη σεζόν ο Κόροιβος τερμάτισε στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα, στην 7η θέση έχοντας ρεκόρ 17-13.

Από την άλλη πλευρά, η μία από τις δύο μοναδικές νησιωτικές ομάδες της διοργάνωσης, ο ΑΟ Μυκόνου προέρχεται από τη τρίτη εθνική κατηγορία στην οποία είχε πραγματοποιήσει μία πολύ καλή πορεία στην κανονική διάρκεια ωστόσο είχε την ατυχία να βρεθεί αντίπαλος του επίσης εντυπωσιακού Πανιωνίου, με την ομάδα από τη Νέα Σμύρνη να είναι αυτή που πανηγύρισε την άνοδο στην Elite League. Ωστόσο οι κόποι του συλλόγου από τις Κυκλάδες ανταμείφθηκαν μέσω της ανάγκης για αναπλήρωση των κενών που δημιουργήθηκαν στο νέο πρωτάθλημα και με wild card, βρέθηκαν και αυτοί στην δεύτερη εθνική κατηγορία.

Η Μύκονος μάλιστα έκανε αίσθηση στις πρώτες 5 αγωνιστικές αφού διατηρούσε αήττητο το σερί. Τελικά, ο «κακός της δαίμονας» Πανιώνιος, τη σταμάτησε ενώ στον προηγούμενο γύρο ηττήθηκε εντός έδρας στο ντέρμπι των «νησιωτών» κόντρα στη Δόξα Λευκάδας, έπειτα από μεγάλη μάχη που κρίθηκε στην παράταση με τον αγώνα να λήγει 87-80 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Κόροιβος από την άλλη, επιβλήθηκε του Αίαντα Ευόσμου με 90-72, μένοντας για τρίτο σερί ματς αήττητος.

Την τρίτη θέση στη βαθμολογία καταλαμβάνει η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, η οποία επίσης δεν έχει ηττηθεί στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις και έχει διατηρηθεί και αυτή ψηλά στον πίνακα.

@Photo credits: eurokinissi, EUROKINISSI
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα