Σπανούλης: «Υπάρχει μια καταστροφολογία, θα κάνουμε το παν να κερδίσουμε την Ουκρανία»

Γιάννης Πάλλας
Σπανούλης: «Υπάρχει μια καταστροφολογία, θα κάνουμε το παν να κερδίσουμε την Ουκρανία»

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νίκη επί της Πολωνίας, την παρουσία του Καλάθη, την καταστροφολογία που υπάρχει και την μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει για τη νίκη επί της Ουκρανίας.

Στα σημάδια προόδου της Εθνικής ομάδας στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του νικηφόρου (89-81) φιλικού αγώνα με την Πολωνία πριν από το «παράθυρο» του Αυγούστου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής εστίασε στην παρουσία του Νικ Καλάθη, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει και επισήμανε πως θα τα δώσουν όλα οι διεθνείς για τη νίκη επί της Ουκρανίας.

«Υπάρχει μια καταστροφολογία δυστυχώς, έχουμε ακόμη έξι παιχνίδια να δώσουμε. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα ενώνεται. Δεν γίνεται πάντα όλα να σου πηγαίνουν δεξιά. Πρέπει να αντιδράσεις, να δουλέψεις και να κοιταχτείς στον καθρέφτη για να επανέλθεις. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά για μια εβδομάδα, πιστεύω πως σήμερα βγάλαμε αρκετά από τα στοιχεία που δουλέψαμε. Τα παράθυρα είναι δύσκολα, το καλοκαίρι το ένα παράθυρο είναι όταν έχει τελειώσει η σεζόν και οι παίκτες είναι κουρασμένοι και το άλλο όταν έρχονται από διακοπές. Πρέπει όλοι να προσαρμόζονται σε αυτή τη συνθήκη» δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης.

Και συνέχισε: «Τα παιδιά έχουν μεγάλη όρεξη, είναι συγκεντρωμένη και θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε την Ουκρανία. Είχαμε καλές και κακές στιγμές σήμερα. Πιέσαμε πολύ την μπάλα, είχαμε 16 κλεψίματα, είχαμε 28 ασίστ και μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερες. Κάποια λάθη πρέπει να τα διορθώσουμε, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος. Ο Νικ (Καλάθης) είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ, ξέρει να διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι και είναι εδώ για να μας βοηθήσει. Έχει κίνητρο, έδειξε διάθεση να έρθει να μας βοηθήσει, νιώθει περηφάνια που εκπροσωπεί την πατρίδα του».

Όσον αφορά τη φιλοσοφία του, υπογράμμισε: «Εμένα με ενδιαφέρει να παίζουμε σωστό μπάσκετ, με σωστές αποστάσεις και να εκτελούμε καλά το πλάνο μας. Ακόμη κάποια παιδιά είναι σε διαδικασία να βρουν τη φυσική τους κατάσταση. Αυτό που μένει είναι να κρατήσουμε τις καλές συνεργασίες μας και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας, για να παίξουμε το μπάσκετ που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε».

 

Για την πρόοδο που έδειξαν οι διεθνείς παρατήρησε: «Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά την τελευταία εβδομάδα. Το χρειαζόμασταν. Αυτά τα φιλικά είναι για να ετοιμαστούμε με την Ουκρανία. Είδαμε πράγματα καλά και άλλα που πρέπει να διορθώσουμε. Πιστεύω πως μπορούσαμε να είχαμε παραπάνω ασίστ αν γυρίζαμε λίγο καλύτερα την μπάλα. Ήταν λογικό, τα παιδιά ήταν κουρασμένα γιατί κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να βγάζουμε καλά σουτ. Θεωρώ πως είμαστε γενικά σε ένα καλό επίπεδο. Δημιουργούμε ακόμη τις συνήθειες και τις συνεργασίες μας. Δεν παίξαμε καλά σε ένα παράθυρο και για πολλούς ήρθε το τέλος του κόσμου. Για μένα όλα είναι στο παιχνίδι της ζωής και του μπάσκετ. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστείς. Όταν κάτι δεν πάει καλά πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να δουλέψεις σκληρά. Μπορούμε να παίξουμε αρκετά καλύτερα, αν και είμαι αρκετά ευχαριστημένος για πρώτο φιλικό».

Και κατέληξε: «Για μένα δεν υπάρχει βασικός ή αναπληρωματικός. Όλους τους παίκτες τους βλέπω το ίδιο. Εξαρτάται από το παιχνίδι, τους αντιπάλους. Δοκιμάζω πράγματα, βλέπω πράγματα και είναι μια διαδικασία που πρέπει να περάσουμε για το παιχνίδι με την Ουκρανία».


@Photo credits: INTIME
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα