Γκιστ: Στην Πενιαρόλ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού

Σπύρος Μαρκεζίνης
Γκιστ: Στην Πενιαρόλ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού

bet365

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και αρκετών ακόμα ευρωπαϊκών ομάδων, Τζέιμς Γκιστ, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Ουρουγουάη.

Ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος έχει φορέσει την φανέλα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, μεταξύ αυτών και του Παναθηναϊκού, θα αγωνίζεται πλέον στην Ατλέτικο Πενιαρόλ της Oυρουγουάης.

Έπειτα από 15 χρόνια στα ευρωπαϊκά παρκέ, ο 37χρονος Αμερικάνος ψηλός θα περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού με σκοπό να παίξει στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, είναι πλέον μέλος της Πενιαρόλ.

Ο ίδιος έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα ως παίκτης του Παναθηναϊκού για συνολικά 7 σεζόν, από το 2021 μέχρι και το 2019. Έχει αγωνιστεί επίσης με την Παρτιζάν, την Λοκομοτίβ Κουμπάν, την Φενέρμπαχτσε, τον Ερυθρό Αστέρα, την Μπάγερν Μονάχου και την Βιλερμπάν ενώ ο τελευταίος «σταθμός» του ήταν στην Τουρκία και η Μπασεκσεχίρ.

Ως παίκτης του «Τριφυλλιού» πανηγύρισε 5 εγχώρια πρωταθλήματα και 6 κύπελλα. Η πιο παραγωγική χρονιά του στην θητεία του στην Ελλάδα σε επίπεδο Euroleague ήταν η σεζόν 2017-18 όταν και είχε κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα 9,8 πόντους με 4,4 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Συνολικά στα 11 χρόνια που πέρασε στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετρούσε 8,4 πόντους με 4,1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η ανακοίνωση της Πενιαρόλ:

 

Τελευταία Νέα