Σβεντ: Συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα

Σπύρος Μαρκεζίνης
Σβεντ: Συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα

bet365

Ο Αλεξέι Σβεντ, αναμένεται να γίνει παίκτης της κινέζικης Σανξί Φεντιζού, έπειτα από μία οκταετία στην Ευρώπη και μετά την επιστροφή του από το ΝΒΑ.

Σύμφωνα με ξένα Μέσα, ο Αλεξέι Σβεντ, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταφέρουν τα δημοσιεύματα, ο άλλοτε παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μία τριετία στο ΝΒΑ, έχει συμφωνήσει με την ομάδα του κινέζικου πρωταθλήματος, Σανξί Φεντζιού.

Ο 34χρονος Ρώσος γκαρντ έκανε ντεμπούτο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2006 ενώ εκεί αγωνιζόταν και από το 2021 μέχρι και φέτος. Έχει υπάρξει επίσης παίκτης της Κίμκι και της Ντιναμό Μόσχας ενώ έχει φορέσει τις φανέλες τεσσάρων ομάδων του ΝΒΑ.

Πιο συγκεκριμένα πήγε στην Αμερική το 2012 για λογαριασμό των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, το 2014 για ένα μικρό διάστημα στους Φιλαδέλφεια 76ερς, αμέσως μετά στους Χιούστον Ρόκετς ενώ η παρουσία του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ολοκληρώθηκε στους Νιου Γιορκ Νικς το 2015.

Έχει κατακτήσει μία φορά το τρόπαιο της Euroleague, το 2008 ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου η ομάδα του επικράτησε 91-77. Με την εθνική ομάδα της Ρωσίας κατέκτησε δύο συνεχόμενα μετάλλια, το 2011 πήρε την τρίτη θέση στο EuroBasket της Λιθουανίας ενώ την ίδια επίδοση σημείωσαν και το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

 

Τελευταία Νέα