Μυκονιάτης: «Να ανεβάσουμε επίπεδο την Εθνική Κατάρ»

Newsroom
Μυκονιάτης: «Να ανεβάσουμε επίπεδο την Εθνική Κατάρ»

bet365

Ο Σταύρος Μυκονιάτης, άμεσος συνεργάτης του Μάνου Μανουσέλη στην Εθνική Κατάρ και παράλληλα, προπονητής στην U18 της χώρας μοιράστηκε τις εμπειρίες του στο ανεξάρτητο Εμιράτο της Μέσης Ανατολής.

Ο επί χρόνια προπονητής του Ρεθύμνου Cretan Kings, Σταύρος Μυκονιάτης άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του πριν από μερικούς μήνες καθώς «μετακόμισε» στο Κατάρ, αναλαμβάνοντας χρέη ασίσταντ κόουτς στην Εθνική ομάδα, πλαισιώνοντας τον Μάνο Μανουσέλη στο σταφ.

Παράλληλα ανέλαβε τις μικρότερης ηλικίες και συγκεκριμένα τα τμήματα U18 και U16, πανηγυρίζοντας μεταξύ άλλων την 1η θέση στο Πρωτάθλημα Κόλπου. Ο Έλληνας κόουτς «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Μπασκετικοί μετανάστες» του web radio της ΕΟΚ και μεταξύ άλλων μίλησε:

Για το πώς βρέθηκε στο Κατάρ: «Μια επαφή με το μπασκετικό "χάρτη" του Κατάρ την είχα απ’ την εποχή που ήμουν στο Ρέθυμνο. Και τότε είχε υπάρξει μια πρόταση απ’ την Ομοσπονδία στο να έρθω να εργαστώ εδώ, αλλά εκείνη την εποχή προτίμησα να παραμείνω στο Ρέθυμνο για τα επόμενα 2 χρόνια. Ήταν λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν τότε και το θεώρησα unfair να φύγω μια βδομάδα πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος της Α1. Για να πω την αλήθεια, τα τελευταία χρόνια σκεφτόμουν πώς μπορώ ν’ αλλάξω παραστάσεις και να μπω σε άλλους δρόμους. Έτσι κι έγινε, ξανάρθε η πρόταση και δεν τη σκέφτηκα πάρα πολύ. Ήμουν λίγο έτοιμος μες στο μυαλό μου, ώστε αν ξαναδημιουργηθεί μια τέτοια ευκαιρία να το κάνω».

Για τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση: «Η καταριανή λίγκα και το καταριανό μπάσκετ συναγωνίζεται τη Middle East, δηλαδή τις ομάδες και τις ομοσπονδίες της Middle East και γενικότερα το καταριανό μπάσκετ προσπαθεί να πάει ένα ψηλά πιο ψηλά στη Middle East. Γίνονται σοβαρές κινήσεις, υπάρχει ένας σχεδιασμός και αυτό έπαιξε ρόλο στο δικό μου κομμάτι, στο ν’ αλλάξω παραστάσεις και τρόπο δουλειάς. Η Ομοσπονδία μού παρουσίασε ένα πλάνο αναπτυξιακού χαρακτήρα, προσπαθώντας ν’ αλλάξουν ένα επίπεδο, ν’ αλλάξουν τρόπο δουλειάς, να μπουν σ’ ένα πιο ευρωπαϊκό και επαγγελματικό τρόπο δουλειάς, έτσι ώστε να γίνουν μια πολύ σημαντική δύναμη στην περιοχή του Κόλπου. Αυτό είναι κάτι που σου δίνει ένα στόχο, ένα κίνητρο να δοκιμάσεις σε νέα πράγματα. Νιώθω πάρα πολύ μεγάλη τιμή που μ’ επέλεξε η Ομοσπονδία του Κατάρ να εργαστώ εδώ».

Για τις επιτυχίες του Κατάρ στις αναπτυξιακές ηλικίες: «Πρώτα ήρθε η 3η θέση στο αραβικό πρωτάθλημα, η οποία ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Ουσιαστικά αντιμετωπίσαμε αυτό το πρωτάθλημα σαν προετοιμασία για το πρωτάθλημα Κόλπου. Η 3η θέση ήταν ανέλπιστη, κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί η ομάδα να πάρει την 3η θέση και αυτό μάς έδειξε ότι έχουμε τη δυνατότητα να πάμε και πάρα πολύ καλά και στο πρωτάθλημα Κόλπου, γιατί στο αραβικό πρωτάθλημα ουσιαστικά ανταγωνιστήκαμε τις ομάδες που θ’ αντιμετωπίζαμε και στο GCC. Αυτό έδειξε ότι είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και αυτό βγήκε μπροστά μας παίρνοντας την 1η θέση στο πρωτάθλημα Κόλπου και, μάλιστα, ως αήττητοι με 7 νίκες σερί. Η κατάκτηση του GCC μάς έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στο FIBA Asian Cup, απέναντι σε παγκόσμιες δυνάμεις όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, στο οποίο βγήκαμε 8οι, κάτι που ήταν επίσης ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα για το επίπεδο του Κατάρ και των μικρών Εθνικών ομάδων. Αυτή η εμπειρία θα μού μείνει αξέχαστη πραγματικά».

 

Τελευταία Νέα