Εθνική Ελλάδας: Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Εθνική Ελλάδας: Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Newsroom
Εθνική Ελλάδας: Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι σημαιοφόρορος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ωστόσο θα πρέπει να πάρει η Εθνική Ελλάδας το εισιτήριο για το μεγαλύτερο ραντεβού του παγκόσμιου αθλητισμού. Πώς θα γίνει αυτό;

Ο Έλληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ δεν έκρυψε μία από τις μεγάλες του επιθυμίες. Και αυτή δεν είναι άλλη από το να συνοδέψει πρώτος την αποστολής της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 στο Παρίσι, κρατώντας στα χέρια την ελληνική σημαία: «Θα ήταν τρομερό να μπω σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες» ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση.

Όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η Εθνική ομάδα μπάσκετ να «τσεκάρει» το εισιτήριο για την πόλη του φωτός. Και πώς θα συμβεί; Συγκεκριμένα η FIBA έχει καθιερώσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ένα νέο σύστημα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο δίνει ευκαιρίες ακόμα και στις ομάδες που δεν θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, να συμμετάσχουν στα 4 Προολυμπιακά τουρνουά.

Ο τρόπος διανομής των 12 θέσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

ΕΥΡΩΠΗ: 2 θέσεις, στις ομάδες που θα έχουν την υψηλότερη κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο
ΑΜΕΡΙΚΗ: 2 θέσεις, στις ομάδες που θα έχουν την υψηλότερη κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο
ΑΣΙΑ: 1 θέση, στην ομάδα που θα έχει την υψηλότερη κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο
ΑΦΡΙΚΗ: 1 θέση, στην ομάδα που θα έχει την υψηλότερη κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο
ΩΚΕΑΝΙΑ: 1 θέση, στην ομάδα που θα έχει την υψηλότερη κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

4 θέσεις που θα προκύψουν από τα Προολυμπιακά τουρνουά

1 Θέση στη διοργανώτρια Γαλλία

Παράδειγμα: Αν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ΗΠΑ-Γαλλία και ο μικρός τελικός Ελλάδα - Ισπανία τότε η Αμερική θα πάρει τη πρόκριση ως η μία από τις δύο ομάδες που έχει δικαίωμα να στείλει η Αμερική στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίστοιχα η Γαλλία θα προκριθεί ως διοργανώτρια, ενώ Ελλάδα και Ισπανία προκρίνονται ως οι πρώτες δύο ευρωπαϊκές ομάδες στην κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βέβαια στη νέα καινοτομία της FIBA θέλοντας να δώσει και μια δεύτερη ευκαιρία στις ομάδες που δεν τα κατάφεραν μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αρχικά θα γίνει η διεξαγωγή των Pre Qualifying Tournaments, όπου θα πάρουν μέρος 40 ομάδες, οι οποίες δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Συγκεκριμένα:

ΕΥΡΩΠΗ: 16 ομάδες (12 ομάδες που θα αποκλειστούν από το 2ο γύρο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, 4 ομάδες που θα αποκλειστούν από τον 2ο γύρο των Pre Qualifiers αγώνων για το Eurobasket)
ΑΦΡΙΚΗ: 8 ομάδες (1 ομάδα αυτή με την υψηλότερη θέση στο FIBA Rankings που δεν έφτασε στο 2ο γύρο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Αφρικής, 7 ομάδες που θα αποκλειστούν από το 2ο γύρο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Αφρικής)|
ΑΜΕΡΙΚΗ: 8 ομάδες (5 ομάδες που θα αποκλειστούν από το 2ο γύρο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Αμερικής, 3 ομάδες αυτές με την υψηλότερη θέση στο FIBA Rankings που δεν έφτασαν στο 2ο γύρο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Αφρικής)
ΑΣΙΑ - ΩΚΕΑΝΙΑ: 8 ομάδες (8 ομάδες που θα αποκλειστούν από το 2ο γύρο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Ασίας-Ωκεανίας)

Από αυτά τα Pre Qualifying Tournaments θα προκριθούν 5 ομάδες, οι οποίες θα πάρουν μέρος στα 4 Olympic Qualifying Tournaments, όπου θα αγωνιστούν 24 ομάδες σε 4 ομίλους. Από αυτά τα τουρνουά 4 ομάδες θα βρεθούν στο Παρίσι.

Οι 24 ομάδες των στα Προολυμπιακών Τουρνουά:

16 ομάδες σύμφωνα με την τελική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανεξαρτήτως γεωγραφικής προέλευσης που θα καταλάβουν τις θέσεις οι οποίες δεν προσφέρουν απευθείας Ολυμπιακό Εισιτήριο.

5 ομάδες από τα Pre Olympic Qualifiers

3 Ομάδες, μία από Ασία, μία από Αφρική και μία από την Αμερική που στην τελική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα έχουν τις καλύτερες θέσεις μετά τις 16 προνομιούχες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα