Νιγηρία: Εκτός διεθνών διοργανώσεων οι Εθνικές Ομάδες της χώρας

Νιγηρία: Εκτός διεθνών διοργανώσεων οι Εθνικές Ομάδες της χώρας

Νιγηρία: Εκτός διεθνών διοργανώσεων οι Εθνικές Ομάδες της χώρας

bet365

Εκτός «δράσης» θα μείνει για μια διετία η Νιγηρία, καθώς η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έριξε... γροθιά στο μαχαίρι κι απέσυρε τη χώρα από τις διεθνείς διοργανώσεις, λόγω της κρίσης σε επίπεδο ηγεσίας που ταλανίζει την εγχώρια Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Νεολαίας και Ανάπτυξης Αθλητισμού της Νιγηρίας ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος της χώρας, Μουχαμαντού Μπουχαρί, ενέκρινε την απόσυρση των Εθνικών Ομάδων μπάσκετ από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις για διάστημα δύο ετών.

Το μπάσκετ της Νιγηρίας ταλανίζεται από «ατελείωτη κρίση που ταλαιπώρησε και σχεδόν ακρωτηρίασε την ανάπτυξη του μπάσκετ στη Νιγηρία», όπως περιγράφει χαρακτηριστικά τη κατάσταση το Υπουργείο, τα τελευταία οκτώ χρόνια κι η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της διοίκησης της Ομοσπονδίας έφτασε να οδηγήσει αυτοβούλως εκτός διεθνών διοργανώσεων την υπερδύναμη της Αφρικής.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δοθεί ένα «τέλος» στις διαφορές που υπάρχουν εντός της Ομοσπονδίας, με τη Κυβέρνηση της χώρας να θεωρεί πως μπορεί μέσω αυτής της ενέργειας να ανανεώσει το άθλημα και να αναζωογονήσει τα εθνικά πρωταθλήματα.

Η Νιγηρία θα προχωρήσει άμεσα στη σύσταση μιας προσωρινής επιτροπής διαχείρισης, η οποία θα παρακολουθεί την ανάπτυξη του μπάσκετ της χώρας και θα δημιουργήσει ουσιαστικά μια μεταβατική κατάσταση, θέλοντας να αφήσει πίσω της την κρίση σε επίπεδο ηγεσίας.

 

Τελευταία Νέα