Νεσίμπε Αϊντίν - Ολυμπιακός 68-87: Ιστορική πρόκριση στους «8» του EuroCup για τις «ερυθρόλευκες» (vid)

Νεσίμπε Αϊντίν - Ολυμπιακός 68-87: Ιστορική πρόκριση στους «8» του EuroCup για τις «ερυθρόλευκες» (vid)

Νεσίμπε Αϊντίν - Ολυμπιακός 68-87: Ιστορική πρόκριση στους «8» του EuroCup για τις «ερυθρόλευκες» (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 68-87 της Νεσίμπε Αϊντίν στην Άγκυρα και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του FIBA EuroCup Women για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Οι ερυθρόλευκες είχαν ηττηθεί με 79-83 στον πρώτο αγώνα τους κόντρα στην τουρκική ομάδα στο Φάληρο και χρειάζονταν νίκη με τουλάχιστον πέντε πόντους για να προκριθούν.

Αποστολή εξετελέσθη, μιας κι οι παίκτριες του κόουτς Μάρτινς Ζίμπαρτς πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση κι από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο προηγήθηκαν με 17 πόντους!

Στο υπόλοιπο του αγώνα, συνέχισαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης κι έφτασαν σε μια πανηγυρική πρόκριση, προστατεύοντας επιτυχώς το ισχυρό προβάδισμα που είχαν χτίσει. Η τελική διαφορά έφτασε, μάλιστα, στους 19 πόντους, με την ελληνική ομάδα να σφραγίζει το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Μισέλ Πλουφ σκόραρε 14 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, ενώ οι Αλέξις Τόλφρι, Κριστίν Βίτολα κι Ευδοκία Σταμάτη είχαν από 13 πόντους η κάθε μια. Ο Ολυμπιακός σούταρε με 56% από την περίμετρο (10/18 τρίποντα), ολοκλήρωσε το ματς με 28 ασίστ έναντι 16 της αντιπάλου του και γενικώς έκανε μια πολύ «γεμάτη» εμφάνιση επιθετικά κι αμυντικά.

«Διψήφια» ήταν επίσης κι Άννα Σταμολάμπρου με 10 πόντους, ενώ οι Σπυριδοπούλου, Νικολοπούλου, Χάμπλιν και Φουράκη σκόραραν 9, 7, 6 και 2 πόντους αντιστοίχως.

Τα δεκάλεπτα: 11-28, 32-50, 48-66, 68-87.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει ως τα προημιτελικά της εν λόγω διοργάνωσης, μετά τον Αθηναϊκό της σεζόν 2010-11.

Με το νικητή του Τάνγκο Μπουρζ-Ζαμπίνι Μπρνο στους «8»

Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού θα προκύψει από το ζευγάρι της γαλλικής Τάνγκο Μπουρζ με τη τσέχικη Ζαμπίνι Μπρνο. Αύριο (20/1) οι δύο ομάδες δίνουν στην Γαλλία τον επαναληπτικό του πρώτου αγώνα, τον οποίο είχε κερδίσε με το εντυπωσιακό 49-79 η Μπουρζ στη Τσεχία. Όπερ σημαίνει πως οι Γαλλίδες έχουν πολύ ισχυρό προβάδισμα (+30) κι είναι το μεγάλο φαβορί για να κοντραριστούν με τον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος αγώνας των «8» θα διεξαχθεί στις 27/1 κι ο επαναληπτικός στις 2/2. Στον δεύτερο προημιτελικό, ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος.

3

2

@Photo credits: FIBA
 

Τελευταία Νέα