Αποσύρθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2017, Γκάσπερ Βίντμαρ (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Αποσύρθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2017, Γκάσπερ Βίντμαρ (vid)

bet365

Τον επίλογο της επαγγελματικής του καριέρας «έγραψε» ο Σλοβένος σέντερ, Γκάσπερ Βίντμαρ, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στην Τουρκία και το 2017 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο EuroBasket με την παρέα των Γκόραν Ντράγκιτς και Λούκα Ντόντσιτς.

Στα 34 του χρόνια, ο Γκάσπερ Βίντμαρ (2.10μ.) αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ. Ο πολύπειρος ψηλός ήταν γνωστός στα ευρωπαϊκά παρκέ λόγω της πολυετούς θητείας του στη Φενέρμπαχτσε, αλλά κι από την κατάκτηση του χρυσού με τη Σλοβενία, στο EuroBasket του 2017 στη Τουρκία. Στην κορυφαία επιτυχία του σλοβενικού μπάσκετ, ο Βίντμαρ προσέφερε 8.6 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά 25 λεπτά σε 9 παιχνίδια του τουρνουά.

Στο επίπεδο της Euroleague, ο Σλοβένος σέντερ αγωνίστηκε για 7 σεζόν και πιο συγκεκριμένα από το 2007 έως το 2014, καταγράφοντας συνολικά 104 εμφανίσεις και 5.8 πόντους και 3.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας και Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Φόρεσε ακόμη τις φανέλες των Γιάντσε και Γκέοπλιν Σλόβαν στην πατρίδα του, αλλά και των Νταρουσάφακα και Μπάνβιτ στην Τουρκία. Την τελευταία τριετία βρισκόταν στην Βενέτσια, όπου υπήρξε back-up σέντερ και συμπαίκτης με τον Μάικ Μπράμο. Πανηγύρισε ακόμη την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος Ιταλίας, 4 πρωταθλημάτων, 2 κυπέλλων και ενός Super Cup Τουρκίας, καθώς κι από ένα κύπελλο και Super Cup στην Σλοβενία.

Τέλος, το βιογραφικό του έγραψε ακόμη 95 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε EuroCup και BCL, ενώ με το εθνόσημο μέτρησε πάνω από 100 συμμετοχές.

Η Βενέτσια τον αποχαιρέτισε τον πρωταθλητή της με το εξής ποστάρισμα:

 

Τελευταία Νέα