ΕΟΚ: Μήνυμα στήριξης της «Κιβωτού του κόσμου»

Newsroom
ΕΟΚ: Μήνυμα στήριξης της «Κιβωτού του κόσμου»

bet365

Η ΕΟΚ πρόσφερε συμβολικά δέκα μπάλες στην «Κιβωτό του Κόσμου» που έχει ιδιαίτερη σύνδεση με το μπάσκετ, εφαρμόζοντας τις αρχές και τις αξίες του αθλήματος για κοινωνικούς σκοπούς.

Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και μέλος Δ.Σ. της ΕΟΚ συμμετείχε στον ραδιομαραθώνιο που διοργάνωσε ο ρ/σ Αθήνα 9.84 για τη στήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου» και του Πατέρα Αντώνιου που βοηθούν απροστάτευτα παιδιά, μητέρες και οικογένειες σε ανάγκη, προσφέροντας συμβολικά δέκα μπάλες μπάσκετ.

«Το μπάσκετ αποτελεί ξεκάθαρα κοινωνικό άθλημα και πρέπει να επιστρέφουμε αξία στην κοινωνία με κάθε τρόπο. Εκτός από τα αγωνιστικά ζητήματα, πρέπει να εστιάζουμε στο πως θα παρακινήσουμε όλους τους κρίκους της κοινωνίας να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης όπως η συγκεκριμένη. Η Κιβωτός του Κόσμου δείχνει στην πράξη πως μπορεί να γίνει αυτό και πρέπει όλοι να είμαστε συμπαραστάτες στον αγώνα του Πάτερ Αντώνιου» τόνισε ο Κωνσταντίνος Ασημάκοπουλος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΟΚ, «ο Πατέρας Αντώνιος αξιοποίησε ως μέσον προσέγγισης των παιδιών το μπάσκετ, μιας και ο ίδιος από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε μ’ αυτό. Τα παιδιά είχαν ανάγκη να ανήκουν κάπου, μιας και τα περισσότερα ήταν αναγκασμένα από τη συνθήκες της ζωής να ζουν παραμελημένα χωρίς σκοπό και νόημα στη ζωή τους. Έτσι με την ένταξή τους στην ομάδα απέκτησαν ένα σκοπό, να αγωνίζονται για τη νίκη. Μ’ αυτό τον τρόπο ο Πατέρας Αντώνιος γνώρισε τα παιδιά και του δόθηκε η δυνατότητα να ανοίξει τους ορίζοντές τους, να αποκτήσει η ζωή τους νόημα και να τους δείξει την άλλη πλευρά της ζωής. Την πλευρά της ελπίδας, της αγάπης, της υπομονής, της φροντίδας και της αξιοπρέπειας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα