Aσημακόπουλος: «Nα ξαναφέρουμε το μπάσκετ στην κοινωνία»

Μιχάλης Τσαμπάς
Aσημακόπουλος: «Nα ξαναφέρουμε το μπάσκετ στην κοινωνία»

bet365

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΟΚ, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος αναφέρει στο Gazzetta τους πρώτους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας!

Οι πρόσφατες εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μπορεί να θύμιζαν... το γεφύρι της Άρτας όσο αφορά την διεξαγωγή τους και τις συνεχόμενες ματαιώσεις, αλλά πλέον έγιναν και το restart στο ελληνικό μπάσκετ είναι δεδομένο. Οι «μηχανές» στα γραφεία της Ομοσπονδίας δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς αφού ο πήχης έχει μπει ψηλά με το... καλημέρα, όπως και ο στόχος της εξωστρέφειας έτσι ώστε το μπάσκετ να γίνει ξανά το «εθνικό σπορ» και να αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο στα αστικά κέντρα.


Άλλωστε κάτι τέτοιο τόνισε στην πρόσφατη, πρώτη, συνέντευξη τύπου ως νέος πρόεδρος της ΕΟΚ ο Βαγγέλης Λιόλιος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η κοινωνία ζητά να προχωρήσουμε μαζί. Πάμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Για να πετύχουμε χρειαζόμαστε όλη την κοινωνία. Είμαστε μια ομάδα. Ενωμένοι να γίνουμε ξανά περήφανοι για το μπάσκετ μας».


Πως όμως θα γίνει αυτό το άνοιγμα προς την κοινωνία; Πως κόσμος (φίλαθλοι, προπονητές, παράγοντες, αθλητές, μικρά παιδιά) που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε απογοητευτεί, τώρα θα αγκαλιάσει ξανά το άθλημα που τόσες και τόσες μεγάλες χαρές έχει φέρει στην Ελλάδα σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο;


Τον τρόπο, αλλά και τον στόχο της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας τον κάνει γνωστό μέσω του Gazzetta, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΟΚ και μέλος του ΔΣ, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, ο οποίος αναφέρεται και στα «ιερά λάβαρα» που δεν είναι άλλα από τα τρόπαια της εθνικής ομάδας: «Δουλεύουμε εντατικά πάνω σε ένα σχέδιο δράσης για τη στρατηγική εξωστρέφειας, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας και marketing. Ο πλούτος του ελληνικού μπάσκετ είναι τεράστιος αλλά δεν έχει αναδειχθεί ούτε έχει επικοινωνηθεί σωστά. Είναι χαρακτηριστικό πως τα κύπελλα των εθνικών επιτυχιών δεν έχουν βγει ποτέ εκτός γραφείων ΕΟΚ».


Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΟΚ ξεκαθαρίζει πως μπορεί να προκύψει και μια νέα πηγή εσόδων που φυσικά θα είναι οξυγόνο για το ίδιο το άθλημα: «Πλέον θα εστιάσουμε στην εξωστρέφεια και τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί σκληρή δουλειά, όμως όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε η ενότητα είναι βασική παράμετρος της λειτουργίας του μπάσκετ όπως έχει επισημάνει ο κ. Λιόλιος».


Στο φινάλε των δηλώσεων του ο κ. Ασημακόπουλος, επισημάνει πόσο σημαντικό είναι για την ελληνική κοινωνία να πάψει να είναι από μακριά κι αδιάφορη απλή παρατηρητής του μπάσκετ, αλλά να ξαναγίνει ενεργό κομμάτι του αθλήματος που έχει λατρέψει: «Το άθλημα θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην κοινωνία. Μέλημα μας είναι όχι απλώς να ξαναδώσουμε στο άθλημα νέα ώθηση αλλά να είναι στο επίκεντρο της κοινωνίας και να αναδείξουμε τις αξίες εκείνες που το χαρακτηρίζουν και το έκαναν το αγαπημένο όλων των Ελλήνων. Να κάνουμε πάλι την κοινωνία μέρος του παιχνιδιού και όχι παρατηρητή».

 

Τελευταία Νέα