Το κρητικό μπάσκετ συνεχίζει να πρωτοπορεί

Newsroom
Το κρητικό μπάσκετ συνεχίζει να πρωτοπορεί

bet365

Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (E.KA.Σ.Κ.) πέτυχε την ένταξή της στην παγκόσμια Σύμβαση-Πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία και μία τρανή απόδειξη πως το μπάσκετ δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά πολλά περισσότερα.

Η Ένωση των σωματείων της Κρήτης πέτυχαν την ένταξή τους σε συνεργασία με τον ΟΗΕ κάτι που έχει καταφέρει μόνο η FIBA μέχρι στιγμής. Αυτό δείχνει πως τουλ΄χιστον στην Κρήτη θέλουν μέσω του μπάσκετ να προσφέρουν και σε άλλους τομείς κοινωνικής ευθύνης.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει: «Με υπερηφάνεια αλλά και υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης, ανακοινώνουμε ότι κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (E.KA.Σ.Κ.) πέτυχε την ένταξή της στην παγκόσμια Σύμβαση-Πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, αποτελώντας τον πρώτο ελληνικό αθλητικό φορέα που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Αθλητική Δράση για το Κλίμα».

Η πρωτοβουλία της «Αθλητικής Δράσης για το Κλίμα» καλεί τους αθλητικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο να αναγνωρίσουν τη συμβολή του αθλητικού τομέα στην κλιματική αλλαγή και να αναλάβουν την ευθύνη να αγωνιστούν για την κλιματική ουδετερότητα. Υπογράφοντας το Πλαίσιο της Δράσης, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. δεσμεύτηκε να εργαστεί σύμφωνα με τις πέντε βασικές αρχές που κατοχυρώνονται στο Πλαίσιο και στους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων για την:

1) Προώθηση μεγαλύτερης περιβαλλοντικής ευθύνης
2) Μείωση της συνολικής επίπτωσης του αθλητισμού στο κλίμα
3) Εκπαίδευση για κλιματικές δράσεις
4) Προώθηση βιώσιμης και υπεύθυνης κατανάλωσης
5) Υποστήριξη της Δράσης για το κλίμα μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας μας

Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχει ήδη εκπονήσει ειδικό αθλητικό σχέδιο περιβαλλοντικών δράσεων, το οποίο εδράζεται σε 4 βασικούς πυλώνες: «Οργανισμός- Συμπράξεις- Ομάδες-Πόλεις». Κάθε πυλώνας περιλαμβάνει μια σειρά στοχευμένων ενεργειών μέσα από τις οποίες προωθείται: η μείωση του κλιματικού αποτυπώματος της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και των κρητικών ομάδων μπάσκετ, η συνεργασία με περιβαλλοντικούς οργανισμούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των αθλητών της Κρήτης σε περιβαλλονικά ζητήματα. Αυτός είναι ένας αγώνας που μπορούμε - και πρέπει - να κερδίσουμε για να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου και να αποφύγουμε να επιδεινώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο ξηρασιών, πλημμυρών, ακραίας ζέστης και φυσικών καταστροφών.

Σημειώνεται πως η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχει ήδη συστήσει ειδική επιτροπή περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων, την «EKASK Plus+», που αποτελείται από τον πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. κ. Χαράλαμπο Μαρκάκη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Απόστολο Ανυφαντάκη και κ. Μιχαήλ Κανάκη και τον Σύμβουλο Αθλητικής Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Επιστημονικό Συνεργάτη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. κ. Ζαχαρία Σταγάκη. Στόχος της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. είναι να μπορέσει το κρητικό μπάσκετ να βάλει το δικό του λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο, λειτουργώντας στη βάση της Ατζέντας 2030 του Ο.Η.Ε. για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και των 17 ,επιμέρους, στόχων της».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα