ΕΟΚ: Η Εφορευτική Επιτροπή κρίνει την τύχη των εκλογών

Αντώνης Καλκαβούρας
ΕΟΚ: Η Εφορευτική Επιτροπή κρίνει την τύχη των εκλογών

bet365

Η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής για την συμμετοχή ή μη των σωματείων που έχουν κερδισμένες δικαστικές αποφάσεις αλλά βρίσκονται εκτός εκλογικού καταλόγου, θα κρίνει την διεξαγωγή των «στοιχειωμένων» αρχαιρεσιών της ΕΟΚ, που είναι προγραμματισμένες για τις 12 Σεπτεμβρίου. Δεκτή η προσφυγή άλλων 21 σωματείων για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Η τελευταία πράξη που αναμένεται να καθορίσει οριστικοποιήσει ή για μία ακόμη φορά να αναβάλλει (σε περίπτωση ένστασης) τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, θα παιχτεί την Παρασκευή (03/09).

Τότε εκπνέει η προθεσμία για την τελική έγκριση του εκλογικού καταλόγου, που από την τελευταία επικύρωσή του από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (08/08), αριθμεί 556 σωματεία.

Στο μεσοδιάστημα, όμως, τουλάχιστον 61 σωματεία (τα οποία μέχρι αύριο μπορεί να έχουν γίνει 108), έχουν υπέρ τους δικαστικές αποφάσεις που ορίζουν ότι πρέπει να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου, ανεξαρτήτως αν έχουν ενταχθεί ή όχι στο μητρώο.

Κάτι που σημαίνει ότι κατά την επίδοση του εκλογικού καταλόγου στην Εφορευτική Επιτροπή, η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ αναμένεται να ζητήσει την ενσωμάτωσή τους στην διαδικασία της ψηφοφορίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής δύσκολα θα αρνηθεί το παραπάνω αίτημα, ειδικότερα όσον αφορά στα σωματεία που έχουν ήδη μπει στο αθλητικό μητρώο.

Σύμφωνα με όλες οι ενδείξεις, αν ξεπεραστεί και ο συγκεκριμένος «σκόπελος» τότε πλέον θα μετράμε αντίστροφα για τις αρχαιρεσίες και σε αυτή την περίπτωση στις 13 Σεπτεμβρίου η ομοσπονδία θα έχει νέο πρόεδρο.

Θυμίζουμε ότι υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο διεθνής βετεράνος σέντερ, πρώην βουλευτής και δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, ο επιχειρηματίας και διοικητικός ηγέτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος και ο καρδιολόγος, Άγγελος Παπανικολάου.

 

Τελευταία Νέα