Ο τεχνικός διευθυντής της Ελβετίας στο Gazzetta: «Η Βόρεια Μακεδονία δεν έπαιξε δυνατά»

Ο τεχνικός διευθυντής της Ελβετίας στο Gazzetta: «Η Βόρεια Μακεδονία δεν έπαιξε δυνατά»

Ο τεχνικός διευθυντής της Ελβετίας στο Gazzetta: «Η Βόρεια Μακεδονία δεν έπαιξε δυνατά»

bet365

Η Ελβετία του Ηλία Παπαθεοδώρου αποκλείστηκε στο... νήμα από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο sports director της ομάδας, Έρικ Λέμαν μιλάει στο Gazzetta για το ματς Βόρειας Μακεδονίας-Σλοβακία που στοίχισε την πρόκριση στους Ελβετούς.

Στο... νήμα. Με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων που σηκώνει κουβέντα. Ανάλυση και κάθε λογής εξηγήσεις. Η Ελβετία του Ηλία Παπαθεοδώρου αποκλείστηκε από τη συνέχεια των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, αφού είδε τη Σλοβακία να επικρατεί με +16 της Βόρειας Μακεδονίας και να παίρνει αυτή την πρόκριση 88-72). Μικρές λεπτομέρειες: Οι Σλοβάκοι ήθελαν επικράτηση με +15 και πάνω. Και πριν από μερικά 24 ώρα είχαν ηττηθεί από τους Βορειομακεδόνες με σκορ 69-47.

Αυτοί οι δύο πόντοι, έφεραν απογοήτευση. Γκρίνια και έντονη φημολογία. Ο sports director της Ελβετίας, Έρικ Λέμαν μίλησε στο Gazzetta για τα δύο ματς, εξηγώντας ορθά - κοφτά ότι οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας ήταν φανερά αδιάφοροι στο ματς με τη Σλοβακία. Όσο για τα υπόλοιπα; Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί.

«Είναι σκληρό. Μείναμε εκτός από τη συνέχεια την τελευταία στιγμή. Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Πάντως, η συμπεριφορά των παικτών της Βόρειας Μακεδονίας έμοιαζε αδιάφορη. Αρκετοί βασικοί παίκτες έμειναν στον πάγκο, άλλοι αγωνίστηκαν λιγότερο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς», εξήγησε ο Λέμαν. Και συνέχισε:«Πάντως, κάποιοι μας μετέφεραν πληροφορίες – από διάφορα ποσταρίσματα στο Facebook για παράνομο στοιχηματισμό. Εταιρίες που δεν έχουν νόμιμες άδειες πρόσφεραν τη νίκη της Σλοβακίας στην 4η περίοδο σε υψηλές αποδόσεις. Αλλά αυτά μας τα μετέφεραν, πόσο μάλιστα αναφέροντας social και δεν είναι εύκολο να ξέρουμε να ισχύουν. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα, αν δεν υπάρχουν στοιχεία».

Ο Λέμαν στάθηκε και στον παράγοντα «κίνητρο». Αυτό που δεν είχε η Βόρεια Μακεδονία. «Σε αυτά τα ματς ρόλο παίζει και το κίνητρο. Και η Βόρεια Μακεδονία δεν είχε κίνητρο. Την ένοιαζε μόνο να μην ηττηθεί με διαφορά 28 πόντων. Ίσως αποφάσισαν να είναι πιο χαλαροί, αφού η πρόκριση θα χάνονταν μόνο με ήττα με αυτή τη διαφορά».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ομοσπονδία της Ελβετίας δεν πρόκειται να κάνει επίσημη διαμαρτυρία. Και εξήγησε τους λόγους. «Δεν πρόκειται να κινηθούμε επίσημα για διαμαρτυρία. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας, είναι και μέλος της FIBA. Οπότε είναι δύσκολο να διαμαρτυρηθεί. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι καλός φίλος με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή και θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε, αλλά δεν θα κινηθούμε επίσημα. Είναι μόνο ένας αγώνας, η FIBA έχει να διαχειριστεί πάρα πολλά ματς παγκοσμίως».

«Ο Παπαθεοδώρου μας άλλαξε επίπεδο»

Ο Έρικ Λέμαν αναφέρθηκε σε όσα έκανε η ομάδα της Ελβετίας. Όπως το εξήγησε σε λίγες λέξεις: «Εμείς κάναμε τη δουλειά μας». Και πρόσθεσε: «Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να παρουσιάσουμε μία αξιόμαχη ομάδα, χρησιμοποιήσαμε δύο παίκτες που είχαν γεννηθεί το 1999. Ο ερχομός του κόουτς Παπαθεοδώρου άλλαξε το επίπεδο μας. Κανονικά με δύο νίκες, η πρόκριση είναι σίγουρη. Αλλά... Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει το τελευταίο ματς ή να κερδίζαμε με μεγαλύτερη διαφορά (νίκη με 65-60 επί της Σλοβακίας) και να μην κάνουμε αυτή την κουβέντα. Πριν ξεκινήσει το τουρνουά είχε πει σε όλη την ομάδα πως κάθε καλάθι θα έχει τη δική του σημασία. Θα είναι ένα κλειστό τουρνουά. Όπως αποδείχτηκε, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα πάντα».

«Η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας δεν έπαιξε δυνατά»

Ο Λέμαν δήλωσε υπερήφανος για όσα έκανε η Ελβετία στα προ-προκριματικά, ενώ επανέλαβε το μοναδικό για το οποίο είναι σίγουρος: «Η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας δεν έπαιξε δυνατά».

Όσο για την παρουσία του Ηλία Παπαθεοδώρου; «Είμαι υπερήφανος για όσα κάναμε. Ο κόουτς, με τον οποίο βρισκόμασταν στο ίδιο μήκος κύματος από την πρώτη στιγμή, και το επιτελείο του δούλευαν 15 ώρες την ημέρα για την ομάδα. Η πρόκριση χάθηκε. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στο ματς, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας δεν έπαιξε δυνατά. Ο Ηλίας θα είναι μαζί μας μέχρι το 2023. Επειδή, όμως, η δουλειά σε μία Εθνική ομάδα είναι part-time, έχει το δικαίωμα να υπογράψει και με έναν σύλλογο», τόνισε σχετικά.

 

Τελευταία Νέα