Χρεοκόπησε η ιστορική Αβελίνο!

Χρεοκόπησε η ιστορική Αβελίνο!

bet365

Τέλος εποχής για την Αβελίνο! Η ιστορική ιταλική ομάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στην Serie B, χρεοκόπησε σε ένα φινάλε που θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο της Μοντεπάσι Σιένα.

Το πρωί της Πέμπτης (29/7) το δικαστήριο του Αβελίνο επισημοποίησε την πτώχευση της μπασκετικής ομάδας της πόλης, καθώς έκρινε πως ο σύλλογος δεν διέθετε τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους και δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει τα χρεή που είχαν δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναπαράγονται σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το συνολικό χρέος της Αβελίνο ανερχόταν στα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι λοιπόν ένα σημαντικό κεφάλαιο του μπάσκετ της γειτονικής χώρας ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο, με μια ομάδα 73 ετών (έτος ίδρυσης 1948) να... σβήνεται από τον χάρτη λόγω των οικονομικών προβλημάτων που την ταλάνιζαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ιστορική ιταλική ομάδα είχε αγωνιστεί στην EuroLeague την περίοδο 2008-09, ενώ έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ιταλίας (2008). Το 2018 είχε σημειωθεί η τελευταία αξιοσημείωτη επιτυχία της ομάδας, όταν έφτασε ως τον τελικό του FIBA Europe Cup.

Έκτοτε, άρχισαν να εμφανίζονται τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που εν τέλει, μερικά χρόνια αργότερα, οδήγησαν τον σύλλογο στην πλήρη κατάρρευση. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ουσιαστικά τον Ιούλιο του 2019 όταν η Αβελίνο δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής για την Serie A, με αποτέλεσμα να «πέσει» στην τρίτη κατηγορία (Serie B).

 

Τελευταία Νέα