Πλέι οφ αλλά με όρους!

Πλέι οφ αλλά με όρους!

bet365

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία του gazzetta.gr για τα πλέι οφ, καθώς όπως προέκυψε από την κυβερνητική σύσκεψη για τη βία, θα γίνουν κανονικά αλλά με αυστηρούς όρους για την ομαλή διεξαγωγή τους!

Κανονικά θα γίνουν τελικά τα πλέι οφ, με την κυβέρνηση ωστόσο να θέτει αυστηρούς όρους προς την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα για τη διεξαγωγή τους!

Καταρχήν για να γίνουν τα ματς, πρέπει να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή τους Αστυνομία, Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ, αλλιώς είτε δεν θα γίνουν κάποια παιχνίδια είτε θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. «Οι αγώνες των πλέι οφ θα γίνουν, εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι εγγυηθούν για την ομαλή διεξαγωγή τους. Αν δεν το κάνουν, η Πολιτεία θα τους αναβάλει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους ματαιώσουμε, αλλά ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει τίποτα. Τις εγγυήσεις θα τις κρίνει η Αστυνομία. Ας κάνουν τα ματς και κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό που θέλουμε είναι, απόλυτη ευθυγράμμιση με τις ποινές της UEFA. Περιμένουμε τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία! Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε, τέρμα το δημόσιο χρήμα και τα δημόσια γήπεδα για το ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος!

Για την προσεχή Κυριακή τα ματς θα γίνουν κανονικά, αλλά υπάρχει φόβος επεισοδίων στην 11η Μαΐου και την 15η Μαΐου, καθώς στην μεν πρώτη υπάρχει γενική απεργία της ΓΣΕΕ ενώ στη δεύτερη ημερομηνία είναι προγραμματισμένος ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. «Δίνουμε τελευταία ευκαιρία στο ποδόσφαιρο να εναρμονιστεί με την UΕFΑ, αλλιώς θα τεθεί εκτός πλαισίου UΕFΑ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και είπε ότι θα περιμένει στις 3 Ιουνίου τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για να πάρει αυστηρά μέτρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής: «Δίνουμε περιθώριο για ευθυγράμμιση του ποδοσφαίρου με τα της UEFA μέχρι την γενική συνέλευση της ΕΠΟ, εάν δεν γίνει αυτό τότε το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει χωρίς δημόσιο χρήμα, χωρίς δημόσια τηλεόραση και χωρίς δημόσια τηλεόραση».

Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη

Στη συνέχεια ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στους δημοσιογράφους έδωσε ένα περίγραμμα των αποφάσεων. Προανήγγειλε ραντεβού Γ. Παπανδρέου – Πιλάβιου την άλλη εβδομάδα ενώ πρόσθεσε ότι θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να κλείσει το ποδόσφαιρο για πέντε χρόνια αλλά «δίνουμε με τελευταία ευκαιρία, καθώς έχουν άλλη συμπεριφορά ο οπαδοί μας στην Ευρώπη κι άλλη εντός συνόρων». Είπε επίσης ότι θα δει τις αποφάσεις της ΕΠΟ στη Γ.Σ 3 Ιουνίου και μετά θα κάνει εισήγηση στον πρωθυπουργό, ενώ ήταν ξεκάθαρος ότι πρέπει πλέον να ορίζει ρητά ο κανονισμός για κάθε ποινή ποια τιμωρία θα προβλέπεται.

Είπε επίσης ότι η βία δεν είναι ανεξάρτητη με το πλέγμα φοροδιαφυγή – στημένα και πρόσθεσε με νόημά ότι το ποδόσφαιρο είναι στο έλεος ανθρώπων που έχουν κάνει παρανομία τη ζωή τους.

Για τα πλέι οφ τόνισε ότι θα εξετάζονται οι εγγυήσεις για κάθε παιχνίδι και την τύχη του θα την κρίνει η αστυνομία σε συνεννόηση με ΓΓΑ Π. Μπιτσαξη. Εάν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή, το ματς θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών ή θα μπορεί να αναβληθεί. Μάλιστα αιτία αναβολής είναι τα επεισόδια ακόμα και στην παραμονή του αγώνα, ενώ σε περίπτωση σοβαρών επεισοδίων, τότε θα εξεταστεί και η ματαίωση των πλέι οφ.

Η σύσκεψη που έγινε στη Βουλή με την παρουσία φυσικά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν ευρείας κλίμακας, καθώς συμμετείχαν και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Επίσης παρόντες ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα την τηλεόραση Τηλέμαχος Χυτήρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης.


 

Τελευταία Νέα