Αρση βαρών: Προβλήματα με τις υποψηφιότητες στην IWF που… ρισκάρει το μέλλον της

Newsroom
Αρση βαρών: Προβλήματα με τις υποψηφιότητες στην IWF που… ρισκάρει το μέλλον της

bet365

Σε επικίνδυνα νερά βαδίζει η παγκόσμια ομοσπονδία της άρσης βαρών καθώς συνεχίζει να χάνει deadlines σε ορισμένα ζητήματα που της έχει θέσει η ΔΟΕ για να επανενταχθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών έπρεπε να έχει καταλήξει στις υποψηφιότητες για τις εκλογές του Ιουνίου που θα γίνουν στα Τίρανα, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει καμία επικύρωση για το αν οι 140 που θέτουν υποψηφιότητα πληρούν τις προϋποθέσεις ή όχι.

Η ΔΟΕ έχει θέσει συγκεκριμένους όρους για το νέο προεδρείο καθώς για να δεχτεί πάλι το άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028, θα πρέπει να «καθαρίσει» η ομοσπονδία από πρόσωπα και καταστάσεις που εμπλέχθηκαν σε υποθέσεις ντόπινγκ και διαφθοράς.

Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να έχουμε νέες καθυστερήσεις στην διαδικασία εκλογής η οποία έχει πάει πίσω… 11 μήνες ήδη, καθώς έχει αναβληθεί δύο φορές.

Και τώρα είναι η δεύτερη φορά που υπάρχει… θέμα με την κατάθεση υποψηφιοτήτων. Αυτό γιατί πολλοί υποψήφιοι δεν έχουν «λευκό» φάκελο όπως προϋποθέτει η ΔΟΕ, ενώ ζητήματα έχει και η ίδια η Επιτροπή Ηθικής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα