Εμμανουήλ Καραλής: «Ασχολήθηκα με το επί κοντώ γιατί μου άρεσε να πετάω!»

Branded Content Team
main
Με αφορμή τον φετινό τελικό της Οικονομικής Ολυμπιάδας, ο Manolo μίλησε στη συναθλήτριά του Κατερίνα Στεφανίδη για όλα τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει για να φτάσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

«Από πολύ μικρός βρισκόμουν πολύ κοντά στον αθλητισμό. Προέρχομαι από οικογένεια αθλητών. Η μαμά μου έκανε άλμα εις μήκος και ο μπαμπάς μου δέκαθλο. Δοκίμασα πάρα πολλά αθλήματα. Κατέληξα στο επί κοντώ, γιατί όταν ένιωσα για πρώτη φορά την αίσθηση ότι πετάω, μαγεύτηκα! Παίρνεις ένα ξύλο στα χέρια, περνάς πάνω από ένα άλλο ξύλο και ξαφνικά είσαι στον αέρα. Επίσης, δεν φοβάμαι τα ύψη. Οι επικοντιστές δεν πρέπει να φοβούνται τα ύψη!»: με αυτά τα ενθουσιώδη λόγια, περιγράφει ο Εμμανουήλ Καραλής στην Κατερίνα Στεφανίδη την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας που του προσφέρει το άθλημα που έχουν επιλέξει και οι δύο. Παλιοί γνώριμοι, συναντήθηκαν online, αυτή τη φορά με αφορμή την Οικονομική Ολυμπιάδα.

Ο θεσμός που κάθε χρόνο εμπνέει και καλεί δεκάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα να διαγωνιστούν σε θέματα που προάγουν τον οικονομικό εγγραμματισμό, είχε πέρυσι ως ambassador τον Manolo και φέτος την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μαζί με τον Παραολυμπιονίκη Νίκο Παπαγγελή εμψυχώνουν τους συμμετέχοντες να φτάσουν μέχρι τον μεγάλο τελικό και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, σε αυτή την άκρως εξομολογητική συζήτηση που είχε με τον Εμμανουήλ Καραλή στο πλαίσιο της σειράς συνεντεύξεων In Conversation Series, παρατήρησε ότι για τον ίδιο, το περσινό μήνυμα της Οικονομικής Ολυμπιάδας «Τα όνειρα δεν έχουν πήχη» ήταν άκρως προφητικό, καθώς τον είδαμε να διαπρέπει λίγους μήνες αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, το μήνυμα είναι «Πάρε φόρα. Τρέξε στο όνειρο. Φτάσε σε σένα!», που επίσης βρίσκει σύνδεση με την πορεία και την εξέλιξή του, εντός και εκτός στίβου: «Όλοι περνάμε τη δική μας Οδύσσεια και δίνουμε τους δικούς μας αγώνες. Από μικρή ηλικία είχα μεγάλες δυσκολίες και λόγω του ρατσισμού. Τα εμπόδια ήταν πολλά, ο πήχης ήταν πάντα ψηλά, είτε αυτό λέγεται κατάθλιψη, είτε λέγεται τραυματισμοί, αλλά σημασία έχει να βρεις την εσωτερική δύναμη και το φως στο τούνελ. Παλεύεις με τους δαίμονές σου και ξεπερνάς ακόμη και τις δικές σου προσδοκίες» λέει χαρακτηριστικά το τρομερό παιδί του επί κοντώ.

Όσο για τη συμβουλή που έχει να δώσει στους φετινούς διαγωνιζόμενους της Οικονομικής Ολυμπιάδας: «Να δοκιμάζουν, να συνεχίζουν, να επιμένουν! Η επιμονή είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας. Ό,τι και αν κάνεις θέλει δουλειά και πίστη στον εαυτό σου. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και αν δεν τα καταφέρουν, να ξαναπροσπαθήσουν και του χρόνου!».

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα η βιογραφία του Manolo με τίτλο «Όταν κοιτάς από ψηλά» και ο ίδιος, θα χαρίσει δέκα υπογεγραμμένα βιβλία στους ισάριθμους μαθητές που θα φτάσουν στην πρώτη δεκάδα της Οικονομικής Ολυμπιάδας.

«Το “ψηλά” του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό. Για άλλους είναι ένα επαγγελματικό ή αθλητικό επίτευγμα, για άλλους η οικογένεια, για άλλους κάτι άλλο. Σημασία έχει να τα καταφέρεις παρά τις αντιξοότητες και όταν φτάσεις ψηλά, να δεις ότι η ζωή είναι σαν έργο τέχνης, σαν ζωγραφιά…» τονίζει ο Manolo, ο οποίος αυτή την εποχή προετοιμάζεται πυρετωδώς εν όψει μίας πολύ απαιτητικής αγωνιστικής περιόδου που κορυφώνεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στα τέλη Σεπτεμβρίου 2025.

Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές της Οικονομικής Ολυμπιάδας βρίσκονται και εκείνοι στην τελική ευθεία, πάντα στοχεύοντας ψηλά, στις δικές τους κορυφές, προσπαθώντας να περάσουν πάνω από τον δικό τους πήχη!

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα