10 tips για να ανακαινίσεις το σπίτι σου (pics)

Gazzetta team
10 tips για να ανακαινίσεις το σπίτι σου (pics)

bet365

Μην ψάχνετε αδίκως σε όλο το ίντερνετ. Έχουμε συγκεντρώσει τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνει το σπίτι σας... καινούργιο!

Την ανακαίνιση πολλοί εμίσησαν, το αποτέλεσμα ουδείς.

Όλοι έχουμε σκεφτεί ότι πρέπει να ομορφύνουμε το σπίτι μας, αλλά όλοι βαριόμαστε να μπούμε στη διαδικασία.

Περνάμε ώρες στο ίντερνετ βλέποντας νέα έπιπλα, συνδυασμούς χρωμάτων, πανέμορφους κήπους και αναρωτιόμαστε γιατί δεν κάνουμε το επόμενο βήμα.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι μια ανακαίνιση πάντα μας αλλάζει τη διάθεση. Ένα έπιπλο μετακινείς και νομίζεις ότι το σαλόνι σου έγινε το πιο όμορφο του κόσμου – πόσω μάλλον αν κάνεις ολική ανακαίνιση.

Εμείς έχουμε τη λύση. Domica Center και δεν θα θέλετε να βγείτε ξανά έξω.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις 10 κινήσεις που θα ανανεώσουν και εσάς και την οικία σας:

10. Να δώσετε μεγάλη έμφαση στον κήπο σας. Με 2-3 ξύλινες ζαρντινιέρες ο κήπος σας αποκτά μια πιο... ζεστή εικόνα. Οι ξύλινες γλάστρες θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας και οι τεχνητοί φράχτες φυλλωμάτων κρατούν το πράσινο χρώμα τους όλο το χρόνο και δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό για τον κήπο σας.

9. Το μπάνιο πρέπει πάντα να αποπνέει αέρα καθαριότητας και άνεσης. Η αλλαγή στα πλακάκια είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να «ανασάνει» ο χώρος. Ας είμαστε ειλικρινείς: ελάχιστες φορές έχουμε σκεφτεί να αλλάξουμε την μπανιέρα. Η αλήθεια είναι ότι μια νέα, μοντέρνα και ευρύχωρη μπανιέρα θα δώσει άλλο νόημα στα χαλαρωτικά μας ντουζ.

8. Μυρωδιές, γεύσεις, πειραματισμοί. Η «ιερή» ώρα του φαγητού πρέπει να συνδυάζεται και από ένα χώρο που θα σου ανοίγει την όρεξη. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις και τα πλακάκια κουζίνας;

7. Κάτι πολύ σημαντικό που πολλοί θεωρούν δευτερεύον, όταν ανακαινίζουν το σπίτι τους το καλοκαίρι,είναι η υγρομόνωση και η θερμομόνωση. Η εξοικονόμηση ενέργειας και η άνετη παραμονή μας μέσα στο σπίτι τους κρύους μήνες του χειμώνα πρέπει να γίνει με σωστό προγραμματισμό, ενώ απολύτως απαραίτητο είναι να προστατεύουμε την οικία μας από το νερό της βροχής.

6. Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με σωλήνες που στάζουν, υγρασία σε σημεία κοντά στο καλοριφέρ ή βρύσες που δεν κλείνουν καλά; Τα καλής ποιότητας υδραυλικά εξαρτήματα είναι απαραίτητα για να μην έχετε ποτέ την έγνοια της διαρροής.

5. Έχετε ξανακούσει την τεχνική της ξηράς δόμησης; Μάλλον όχι. Σίγουρα όμως ξέρετε λέξεις όπως γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα, υαλοβάμβακας, πετροβάμβακας, στόκοι, κόλλα κ.ά. Τα συστήματα ξηράς δόμησης αποτελούνται από υλικά που έχουν μεγάλη αντοχή. Επιπλέον, προσφέρουν ελευθερία σχεδιασμού, τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα, έχουν αντισεισμική προστασία, ηχομόνωση και πυροπροστασία. Θέλετε να σας πούμε κι άλλα για να καταλάβετε πόσο εύκολα μπορείτε να αναδιαμορφώσετε το χώρο σας;

4. Η πατητή τσιμεντοκονία έχει τις ρίζες της στην αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και παραμένει κυρίαρχη επιλογή στις σύγχρονες τάσεις δόμησης. Διαχρονική αισθητική, αντιχαρακτικές ιδιότητες, υψηλές αντοχές και άριστη αδιαβροχοποίηση είναι τα πλεονεκτήματά της. Μπορεί να μην είχατε ιδέα ότι υπάρχει, αλλά τώρα αντιληφθήκατε πόσο σημαντική είναι για την προστασία του σπιτιού σας.

3. Ανακαίνιση σημαίνει ότι το σπίτι αλλάζει, νέα έπιπλα παίρνουν τη θέση των παλιών και κυρίως, νέα χρώματα γεμίζουν τους τοίχους και τη διάθεσή μας.

2. Και μιας και θα αλλάξετε πολλά, μην ξεχνάτε ότι ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος αφενός για να καταναλώνετε λιγότερο ρεύμα και αφετέρου για να μπορείτε να έχει άμεση πρόσβαση σε πρίζες όπου και αν βρίσκεστε στο σπίτι.

1. Μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι τα πλέον αναμενόμενα, όταν επιλέγεις να ανακαινίσεις το σπίτι σου, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Από εδώ μπορείς να προμηθευτείς όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να απολαύσεις αυτό το καλοκαίρι τον κήπο των ονείρων σου.

Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του Domica Center μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του για ό,τι χρειαστείτε.

Πληροφορίες: Domica Center, Ν.Ελβετίας 54 και Καραολή Δημητρίου Βύρωνας, τηλ. 210 7653 466.

 

Τελευταία Νέα