«Μέχρι οριστική διακοπή της σειράς»

«Μέχρι οριστική διακοπή της σειράς»
Η σειρά των Τελικών θα κάνει τζάμπολ στις 21/5 κι ο γ.γ.Α., Πάνος Μπιτσαξής, ευχήθηκε να μην υπάρξουν απρόοπτα και χρειαστεί να διακόψει οριστικά τη μάχη για τον τίτλο της Α1.

«Δε μπορώ να αμαυρώσω την εκπληκτική πορεία που είχαν τα δύο τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες στην Ευρώπη. Είναι απ' τις δύο καλύτερες στην Ευρώπη. Έχουμ τιμήσει το ελληηνικό μπάσκετ κι έχουν δώσει χαρά και περηφάνεια σε κάθε Έλληνα. Μας έχουν δώσει αρθριστικά 8 ευρωπαϊκά τρόπαιο. Εκφράζω τη λύπη μου για την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού και την απόλυτη αποδοκιμασία» είπε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και συνέχισε:

«Έγινε μία σύσκεψη λεπτομερεής και σε βάθος, εξετάστηκε το σύνολο των παραμέτρων. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι ακόλουθες:

α) Θα αρχίσουν κανονικά.

Το πρώτο ματς θα γίνει τη Δευτέρα (21/5) και το τελευταίο στις 2/6, εφόσον χρειαστεί ο αριθμός των πέντε αγώνων.

Μέχρι αύριο (19/5) το μεσημέρι η Αστυνομία θα έχει τελειώσει την εκπόνηση του σχεδίου για την ασφάλεια των φιλάθλων και των αθλητών. Κανένας αγώνας δεν πρόκειται να ξεκινήσει, να διεξαχθεί, αν η κάθε ομάδα δεν έχει εγγυηθεί για την τήρηση του σχεδίου.

Η Ε.Ο.Κ. δεσμεύτηκε ότι ο Κ.Α.Π. θα εφαρμοστεί στην ολότητά του, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων διακοπής αγώνων μη ομαλής διεξαγωγής, εκκένωσης κι ό,τι άλλο προβλέπεται.

Η γ.γ.Α. με τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας επιφυλλάσεται να πάρει αποφάσεις για κάθε πρόσθετο μέτρο και για τη διακοπή της διεξαγωγής της σειράς.

Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν, μ' αυτές θα πορευτούμε. Είναι ομόφωνες. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

«Με φιλάθλους» ήταν η ερώτηση που δέχτηκε αμέσως μετά ο γ.γ.Α., για να απαντήσει «θα γίνει κανονικά, με φιλάθλους».

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επίσης τοποθετήθηκε για...

...τα κρούσματα βίας γενικότερα: «Αντιμετωπίζουμε με μάχιμο τρόπο μία κατάσταση, που υφίσταται. Έχουν διεξαχθεί φέτος εκατοντάδες παιχνίδια χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Δεν συμφωνώ με την έντεχνη κι ισοπεδωτική μεγιστοποίηση καταστάσεων. Ήταν ένα περιστατικό με πέντε άτομα, την ίδια ώρα που εκατομμύρια φίλοι του μπάσκετ με σωστή προσέγγιση θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια. Δε θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο χουλιγκανισμός των απολύτως ολίγων».

...τη διεξαγωγή του πρώτου τζάμπολ Δευτέρα κι όχι Κυριακή: «Ο πρώτος τελικός θα γίνει στο Σ.Ε.Φ.. Δεν τίθεται κανένα θέμα για το αντίθετο, ούτε αμφισβητείται το πλεονέκτημα έδρας. Δεν μπορεί η Αστυνομία να διαθέσει δυνάμεις -λόγω και του ποδοσφαιρικού ματς (σ.σ. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική των playoffs της Superleague)- γι' αυτό θα παιχτεί τη Δευτέρα. Είναι δύσκολο λόγω της προπώλησης εισιτηρίων, αλλά ας περιμένουμε και το σχέδιο της Αστυνομίας».

...την πιθανότητα λήψης επιπρόσθετων μέτρων πρόληψης: «Πρέπει να συλληφθούν, αυτοί που το έκαναν. Μιλάμε για πρόληψη περιστατικών με πέντε άτομα από έναν παράδρομο. Όσο κι αν το θέλουμε όλοι, είναι δύσκολο. Από 'κει και πέρα οι παίκτες ήταν στο νοσοκομείο, δεν μπορούσε να γίνει παιχνίδι. Και φυσικά δεν μπορούσαμε να περιμένουμε αξονική τομογραφία για να το αποφασίσουμε. Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την κατάσταση κι ελπίζουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

...το αν είναι αισιόδοξος: «Είχαμε πρόσφατα τον Τελικό Κυπέλλου με οπαδούς και των δυο ομάδων κι εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά. Έχουν γίνει, ξαναλέω, εκατοντάδες παιχνίδια χωρίς προβλήματα. Να μη μεγιστοποιούμε τα περιστατικά βίας. Η αναβολή του χθεσινού αγώνα οφείλεται σε 4-5 άτομα, αλλά έπρεπε να γίνει. Κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία. Διαβεβαιώνω ότι δεν είναι και το κράτος ενεργεί για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε περιστατικών απαιτούν την επέμβασή του.

...το αν πρέπει να προκαταλάβουμε τους νεκρούς: «Ελπίζω να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αν κλιμακωθεί η βία και φτάσουμε εκεί, θα πάρουμε άλλες αποφάσεις. Το "δεν παίρνω την ευθύνη" δεν υπάρχει. Η ευθύνη υπάρχει και προκύπτει απ' τους κανονισμούς και τους νόμους».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα