Μπερνάρντ: «Αργήσαμε πολύ να αντιδράσουμε, κάναμε λάθη που κοστίζουν σε τέτοιο επίπεδο»

Ο Μπερνάρντ

bet365

Ο Μπερνάρντ μίλησε στους Έλληνες απεσταλμένους του Τύπου και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός καθυστέρησε πολύ αντιδράσει κι έκανε λάθη που κοστίζουν στο επίπεδο αυτό. Αποστολή στο Βιγιαρεάλ: Σωτήρης Μυκονίου 

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα τελικά με 3-2 κόντρα στην Βιγιαρεάλ σε αγώνα για την 5η αγωνιστική του Europa League και ουσιαστικά έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης με μόνη στόχο τώρα τη κατάληψη της τρίτης θέσης και της συνέχειας στο Conference. Ο Μπερνάρντ βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα της ομάδας και αγωνίστηκε μέχρι το 60ο λεπτό που αντικαταστάθηκε από τον Τζούρισιτς, όντας μέσα κατά το κακό διάστημα των «Πρασίνων».

Από εκείνον πέρασε η μπάλα για ότι καλό δημιουργήθηκε ή και πήγε να δημιουργηθεί στο πρώτο μέρος, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός χαφ παραδέχτηκε πως η ομάδα του άργησε πολύ να αντιδράσει, αλλά και ότι έκανε λάθη που πληρώνονται στο επίπεδο αυτό.

Αναφέρθηκε και στην αντίδραση ότι έβγαλε το «Τριφύλλι» μετά το τρίτο γκολ ότι δέχθηκε λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν αντιδρά τόσο μετά το κλαμπ και να μην είναι συγκεντρωμένο σ' ένα τόσο μεγάλο διάστημα σε ματς υψηλού επιπέδου.

Τέλος σχολίασε πως τώρα πρέπει να κερδίσουν το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Λεωφόρο για να κρατήσουν πρώτη την ομάδα στο πρωτάθλημα κι έπειτα να τελειώσουν την δουλειά με την Μακάμπι Χάιφα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων για να διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας στο Conference League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπερνάρντ:

- Μετά από ένα παιχνίδι-ροντέο, ποια είναι η τελική αίσθηση που σου αφήνει για τον Παναθηναϊκό; Νιώθεις στεναχωρημένος;

«Δεν έπρεπε να αργήσουμε τόσο πολύ να αντιδράσουμε. Δεχτήκαμε γκολ σε καθοριστικά σημεία και αυτό μας κόστισε. Ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε τον αγώνα, εάν θέλαμε να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του Europa League και δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Κάναμε λάθη που δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο και αυτά τα λάθη καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα».

- Έστω η αντίδραση μετά το τρίτο γκολ της Βιγιαρεάλ, σας αφήνει μία αισιοδοξία, ένα θετικό συναίσθημα;

«Δεν είναι θετικό για μας πως αντιδράσαμε μετά το τρίτο γκολ. Σημαίνει ότι κάτι δεν κάναμε σωστά και πρέπει να το διορθώσουμε. Σε αυτό το επίπεδο, με τόσο ποιοτικούς αντιπάλους, δεν έχουμε το περιθώριο να παίζουμε χωρίς συγκέντρωση για τόση ώρα στο ματς. Έπρεπε από την αρχή να είμαστε συγκεντρωμένοι, να αποφύγουμε τα λάθη και να μην τρέχουμε μετά να σώσουμε την κατάσταση».

- Ποιο είναι το πιο πολύτιμο μάθημα από την ήττα από τη Βιγιαρεάλ;

«Είναι κρίμα γιατί δεν ολοκληρώσαμε την ανατροπή, γιατί μπορούσαμε. Όμως, επαναλαμβάνω, το ζητούμενο είναι να έχουμε εμείς το προβάδισμα και όχι να τρέχουμε να ανατρέψουμε το προβάδισμα της άλλης ομάδας».

- Τώρα σε ελάχιστο χρόνο παίζετε ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Είναι εύκολο να αλλάξει αμέσως το... τσιπάκι;

«Αύριο είναι μία άλλη μέρα. Να μάθουμε από τα λάθη μας και να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ την Κυριακή, για να διατηρήσουμε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Οι υποχρεώσεις μας στο Europa League δεν έχουν τελειώσει, αφού θα παίξουμε με τη Μακάμπι Χάιφα και έχουμε υποχρέωση να πάμε την ομάδα στο Conference League».

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα