Ο Βαγγέλης Παυλίδης στο Gazzetta: «Νίκη και με την Ολλανδία, να μας κάνουν τη χάρη και οι Γάλλοι...» (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Παυλίδης

bet365

Ο 24χρονος διεθνής σέντερ φορ της Άλκμααρ μιλά στο Gazzetta για δύο... υποχρεωτικές νίκες με Ιρλανδία και Ολλανδία και μεταφέρει την πίστη όλων των μελών της Εθνικής ομάδας για τις δυνατότητές της.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σε επίπεδο σκοραρίσματος ξεχωρίζει και φέτος. Για ακόμα μία χρονιά σπάει τα δικά του... κοντέρ.

Στα 24 του χρόνια ο διεθνής στράικερ έχει ήδη 11 γκολ και 3 ασίστ σε 14 αγώνες με την Άλκμααρ αλλά όταν έρχεται η κλήση της Εθνικής όλα αυτά μπαίνουν στην άκρη. Και όταν αναφερόμαστε στην Εθνική έχουμε να κάνουμε με το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία και το εντός με την Ολλανδία. Ο Παυλίδης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλό μας μιλά ξεκάθαρα: η Ελλάδα χρειάζεται το 2 στα 2, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι κάτι εύκολο.

Ας δώσουμε όμως τον λόγο στον ίδιο τον διεθνή επιθετικό. Να μιλήσει στο Gazzetta δίνοντας το στίγμα του αλλά και το τι θέλει η ομάδα.

- Πώς προετοιμάζεστε για τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας με Ιρλανδία και Ολλανδία; Έχετε μιλήσει καθόλου στην ομάδα;

Δεν έχουμε ακόμα μιλήσει πολύ. Να μαζευτούμε με το καλό όλοι οι παίκτες. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Και οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι δυσκολεύτηκαν μέσα στην Ιρλανδία. Το ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο.

- Τι περιμένετε από τον αγώνα με τους Ιρλανδούς;

Θα είναι ένα παιχνίδι με πολλή intensity (ένταση) και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε δύο τέτοια παιχνίδια γιατί όλα είναι ακόμα ανοιχτά, έχουμε ελπίδες και πιστεύουμε σε εμάς.

- Βαθμολογικά πώς θα έβλεπες το σενάριο με νίκη στην Ιρλανδία και ισοπαλία με την Ολλανδία;

Στη φάση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε δύο νίκες. Δεν νομίζω ότι η ισοπαλία με την Ολλανδία μας είναι αρκετή. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά θα πάμε στην Ιρλανδία για τη νίκη και ελπίζουμε οι Γάλλοι να μας κάνουν τη χάρη και να νικήσουν τους Ολλανδούς. Και οι Ολλανδοί - που έχουν επίσης πολλές απουσίες απ' όσο γνωρίζω - να έρθουν εδώ, να είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι και να μπορέσουμε να πάρουμε το λιγότερο έναν πόντο.

- Τι θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξουμε ως προσέγγιση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και κυρίως αυτό στην Ολλανδία;

Νομίζω ότι δεν πρέπει να τους φοβηθούμε. Νομίζω ότι τους φοβηθήκαμε περισσότερο απ' όσο έπρεπε στο πρώτο παιχνίδι (τους Ολλανδούς). Τους δώσαμε πολλούς χώρους αλλά αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα το αποφασίσει ο προπονητής. Το πώς θα παίξουμε δηλαδή. Αλλά νομίζω ότι και λόγω των απουσιών που θα έχουν οι Ολλανδοί θα είναι πιο εύκολο να τους πιέσουμε και σίγουρα όταν έχεις τον κόσμο δίπλα σου είναι εντελώς διαφορετικά απ' όταν παίζεις εκτός έδρας.

- Ιρλανδία. Είναι ο πρώτος χρονικά αντίπαλός μας. Τι θα κρίνει αυτό το ματς θεωρείς και ποιό θα είναι το σημείο - κλειδί;

Σίγουρα θα παίξουν ρόλο οι μονομαχίες. Σίγουρα ο υψηλός ρυθμός. Έχουν πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στο αγγλικό Πρωτάθλημα. Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα θα παίξουν ρόλο και οι στατικές φάσεις και πιο πολύ οι μονομαχίες.

- Πόσο το πιστεύετε ότι μπορεί να έρθει μία πρόκριση μέσω του ομίλου;

Από την αρχή ξέραμε πως θα ήταν ένας δύσκολος όμιλος. Θα δώσαμε το 100% στα 2 επόμενα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και τις δύο νίκες γιατί όπως είπα και πριν μπορεί να μην μας φτάνει το Χ με την Ολλανδία.

Θα παίξει ρόλο και το τι θα έχουν κάνει στο προηγούμενο ματς οι δύο ομάδες. Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα ακόμα. Εμείς ελπίζουμε. Ελπίζουμε με βάση την ομάδα μας. Πιστεύουμε σε εμάς και νομίζω ότι ακόμα όλα είναι ανοιχτά. Είναι βέβαια αρκετά δύσκολο αλλά υπάρχουν ακόμα ελπίδες.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα