Πώς το Data Science βοήθησε την Liverpool να γίνει μία από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη

Newsroom
Πώς το Data Science βοήθησε την Liverpool να γίνει μία από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη
Το Data Science έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται δεδομένα και μοντέλα στο ποδόσφαιρο.

Παρόλο που φέτος δεν είναι η χρονιά της, η Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μία από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, είναι το γεγονός ότι είναι από τις πρώτες ομάδες που έχει υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό την επιστήμη του Data Science σε πολλαπλά επίπεδα, έχοντας φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται δεδομένα και μοντέλα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μυστικό ότι οι ομάδες του Κλοπ παίζουν έντονα. Αναπτύσσουν ένα αδυσώπητο, επιθετικό, υψηλό ρυθμό, σωματικό στυλ που στοχεύει να συντρίψει τους αντιπάλους από την αρχή μέχρι το τέλος.

Όμως πως καταφέρνει η Λίβερπουλ να κάνει scouting και γιατί αναζητεί εξειδικευμένους Data Analysts σε όλον τον κόσμο;

Είναι δεδομένο ότι τα sports analytics στο ποδόσφαιρο φέρνουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τις ομάδες και σχεδόν όλα όσα κάνει ένας παίκτης στο γήπεδο μπορούν να μετρηθούν σήμερα. Τα δεδομένα είναι ένα βασικό μέρος της απόκτησης παικτών, αλλά τα δεδομένα πρέπει να εφαρμόζονται σωστά για να δημιουργηθεί μια ταυτότητα ομάδας, όπου το σύνολο είναι περισσότερο από το άθροισμα των μερών. Για να χρησιμοποιηθούν δεδομένα για τη δημιουργία ομάδας, απαιτούνται τα ακόλουθα συστατικά:
- Μια σαφής, μετρήσιμη, αίσθηση του πώς ο προπονητής θέλει να παίξει η ομάδα και πώς υλοποιείται εντός συγκεκριμένου προϋπολογισμού.
- Μοντέλα και μέθοδοι για την αξιολόγηση των παικτών ανά θέση.
- Κατανόηση της δυναμικής της ομάδας.
- Μοντέλα για την εξέλιξη της ομάδας με κάθε επιπλέον παίκτη που προστίθεται.


Πώς μπορεί κάποιος να γίνει Certified Sports Data Analyst και να εργαστεί εξ αποστάσεως; Το Workearly σε συνεργασία με την Opta, έχουν την απάντηση.

Το πρώτο αναγνωρισμένο Sports Data Science Certification Program στην Ελλάδα

Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα που εκπαιδεύει τους χρήστες στην ανάλυση δεδομένων στο ποδόσφαιρο, διοργανώνει το πρώτο Sports Analytics School στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Workearly σε συνεργασία με την Opta φέρνει το πρώτο Data Science for Sports Program! Μάθε Sports Analytics με Data από Champions League, την Super League, και το Cyprus First Division. Κάνε ανάλυση αποτελεσμάτων παίρνοντας τα δεδομένα την ώρα που τα παίρνουν και οι αναλυτές των ομάδων!

  • To Sports Analytics School, δίνει την ευκαιρία σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να μάθουν ανάλυση δεδομένων με πραγματικά match events της αγαπημένης τους ομάδας με τα τελευταία αποτελέσματα της σεζόν!
  • Είναι το μοναδικό πρόγραμμα Sports Analytics στην Ελλάδα που εκδίδει ψηφιακό πιστοποιητικό μέσω της Credly, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.
  • Η εκπαίδευση γίνεται online και στους χρόνους του εκπαιδευόμενου. H learning πλατφόρμα του Workearly αποθηκεύει αυτόματα και την πρόοδο και τα σκορ των χρηστών, φυσικά με την εποπτεία και την βοήθεια των εκπαιδευτικών ομάδων.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;

● Σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο των Sports analytics και την επιστήμη των δεδομένων στα Sports.

● Στους επαγγελματίες που βρίσκονται ήδη στον χώρο του Data Science και θέλουν είτε να εξελίξουν τις γνώσεις τους είτε να αποκτήσουν το Sports Analytics Certification.

● Σε προπονητές και αναλυτές που θέλουν να γνωρίσουν νέα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων.
● Σε οποιαδήποτε ομάδα ή οργανισμό στην αθλητική βιομηχανία και το sports betting θέλει να εκπαιδεύσει τα στελέχη του στις τελευταίες τάσεις της αγοράς των Sports Analytics.


Στην πλατφόρμα μπορούν να εγγραφούν ακόμη και εταιρείες ή και πανεπιστήμια, δημιουργώντας τα δικά τους εργαστήρια ή δημοσιεύοντας θέσεις εργασίας. Παρέχεται Εκπαίδευση, Πιστοποίηση και προοπτικές Διασύνδεσης για ρόλους που υποστηρίζουν εξ αποστάσεως εργασία (Remote Sports Data Analysts Jobs.

Το πρώτο αναγνωρισμένο Sports Data Science Certification Program στην Ελλάδα - Κάνε αίτηση εδώ

Όσοι επιλέξουν να μπουν στον επόμενο κύκλο του προγράμματος, θα κερδίσουν δώρα και Real Data της αγαπημένης τους ομάδας.


Κάνε αίτηση εδώ

 

Τελευταία Νέα