Γκαρσία: «Έμεινα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά σκοπεύω να ξεκουραστώ»

Γκαρσία: «Έμεινα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά σκοπεύω να ξεκουραστώ»

Γκαρσία: «Έμεινα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά σκοπεύω να ξεκουραστώ»

bet365

Ο Ουρουγουανός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του εμφανίστηκε αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο να αποδεχθεί την πρόταση και να αναλάβει τον ΠΑΟΚ Β’.

Ο Ιβάν Σαββίδης κατέθεσε στον Πάμπλο Γκαρσία πρόταση για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ Β’, μετά την απόφαση για το τέλος της συνεργασίας του με την πρώτη ομάδα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί την συγκεκριμένη πρόταση και όπως υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του, «μου προτάθηκε να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ και να αναλάβω την Β’ ομάδα που δημιουργούν. Ωστόσο νομίζω ότι έχω περάσει από αυτό το στάδιο και γι’ αυτό τώρα σκοπεύω να ξεκουραστώ λίγο. Θέλω να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη, να μιλήσω με την οικογένεια και του συνεργάτες μου για να δούμε τι επιλογές υπάρχουν».

Ο Πάμπλο Γκαρσία ρωτήθηκε για την περίοδο που κρατούσε το τιμόνι της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, ανέλυσε το σκεπτικό και στάθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «πετύχαμε τους στόχους μας αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους προέδρους».

Αναλύοντας τις σκέψεις του αναφορικά με την πορεία της ομάδας, ο 44χρονος προπονητής υποστήριξε:

«Με τους συνεργάτες του πετύχαμε τους στόχους. Κερδίσαμε το Κύπελλο και κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Στον ΠΑΟΚ, όμως, πρέπει να παλεύεις για το πρωτάθλημα αλλά εγώ παρέλαβα μια ομάδα που είχε ήδη ξεκινήσει τη χρονιά της και όταν έχεις ήττες ή ισοπαλίες στην αρχή, η κατάσταση περιπλέκεται γιατί ο Ολυμπιακός δεν χάνει ποτέ. Πετύχαμε τους στόχους μας αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους προέδρους. Πρέπει να το αποδεχθείς και να προχωρήσεις. Τουλάχιστον έμεινα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό δεν μπορεί να διαγραφεί».

«Δεν πρέπει να κοιτάς την καρδιά σου»

Μετά από σχεδόν 13 χρόνια ο Γκαρσία αποχωρεί από τον «Δικέφαλο» κι αν κάτι του δίδαξε το τελευταίο διάστημα είναι ότι: «ως προπονητής βλέπω ότι δεν πρέπει να κοιτάς την καρδιά σου. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας, να σκέφτεσαι τη δουλειά σου και να αφήνεις την καρδιά στον σπίτι. Είναι κρίμα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Αυτό θα προσπαθήσω να το αλλάξω, αν και θα είναι δύσκολο . Πάντα σκεφτόμουν πρώτα με την καρδιά μου, αλλά τώρα βλέπω ότι στο ποδόσφαιρο αυτό δε μετράει».

Όσο για τη διαδρομή του στον ΠΑΟΚ είπε: «Δούλεψα για πέντε χρόνια στις ακαδημίες. Ξεκίνησα στην Κ17 ως βοηθός, είχα μια δύσκολη χρονιά στην Κ19 και μετά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και αήττητες κατακτήσεις. Μπορεί κάποιος να πει ότι οι νίκες στις ακαδημίες δεν μετράνε γιατί ο στόχος είναι να εκπαιδεύσεις ποδοσφαιριστές, αλλά για εμένα έχουν αξία, καθώς οι παίκτες πρέπει να γίνουν νικητές. Όταν ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα θα τους απαιτηθούν νίκες, οπότε είναι σημαντικό να μάθουν να κερδίζουν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα