Βασιλακόπουλος: «Ο κ. Αυγενάκης παραβίασε αντισυνταγματικά και χωρίς αρμοδιότητα την απόφαση των εκλογών»

Βασιλακόπουλος: «Ο κ. Αυγενάκης παραβίασε αντισυνταγματικά και χωρίς αρμοδιότητα την απόφαση των εκλογών»

bet365

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος προχώρησε σε δήλωση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ κάνοντας λόγο για «ένδειξη της αυταρχικότητας, της αντιδημοκρατικότητας και της αντισυνταγματικότητας των προθέσεων».

Η αναβολή των εκλογών και η εικόνα με τις κλούβες έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» οδήγησαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο σε δήλωση κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Μεταξύ άλλων εξήγησε ότι ενήργησε αντισυνταγματικά και χωρίς αρμοδιότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου

«Η πρωτοφανής και άνευ προηγουμένου παρέμβαση της πολιτείας με χρήση των ΜΑΤ και αστυνομικών κλουβών, αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη της αυταρχικότητας, της αντιδημοκρατικότητας και της αντισυνταγματικότητας των προθέσεων και των πράξεων και το θέμα είναι πολύ σοβαρό για την πορεία του τόπου, γιατί δεν έχουμε μόνο προθέσεις αλλά και πράξεις, οι οποίες προσβάλουν με τη σύγκρουση εξουσιών και αλλοιώνουν τη Συνταγματική τάξη.

Είναι πρωτοφανές επαναλαμβάνω και αξίζει ειδικής ανάλυσης ότι ένας Υφυπουργός νομίζει ότι έχει πλέον το δικαίωμα να μεταβάλει και να καταργεί αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας.

Η υπ΄ αρίθμ 1005/2021 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δίνει σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση για τη τήρηση από την Προσωρινή Διοίκηση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για τη νόμιμη σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Ε.Ο.Κ. της 30.05.2021 με τη φυσική παρουσία του εκλογικού σώματος, Απόφαση που ενεργώντας αντισυνταγματικά και χωρίς αρμοδιότητα ο κ. Αυγενάκης παραβίασε.

Επιτέλους οι έχοντες τη λαϊκή εντολή να κυβερνούν, ας πάρουν θέση για το τόσο σοβαρό πολιτειακό, πολιτικό και αθλητικό θέμα και να μην περί άλλων τυρβάζουν και να αποδέχονται παρεμβάσεις αναρμοδίων που προσβάλλουν τη δημοκρατική ευταξία αυτού του τόπου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα