H EOE αντίθετη με το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

Newsroom
H EOE αντίθετη με το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

bet365

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη συνεδρίαση της έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου κ. Σπύρου Καπράλου και αποφάσισε ότι η ΕΟΕ είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στην εισήγηση του: «Η Ελλάδα συμμετείχε σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αναβίωσή τους και μετά, δεν συμμετείχε σε κανένα μποϊκοτάζ στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και σέβεται τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη.

Ο αθλητισμός και ο Ολυμπισμός δεν πρέπει να σχετίζονται με την πολιτική και ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων, θα πλήξει κυρίως τους αθλητές που προετοιμάζονται σκληρά για να πραγματοποιήσουν το μεγάλο τους όνειρο, που είναι η συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Είμαστε λοιπόν αντίθετοι σε κάθε διάκριση μεταξύ των αθλητών. »

Αναλυτικά η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε:

  • Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο μποϋκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».
  • Να συνεχιστούν οι κυρώσεις προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, που έχει αποφασίσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και το παγκόσμιο Ολυμπιακό κίνημα.
  • Να συνεχιστεί και να ενταθεί η αλληλεγγύη προς τους Ουκρανούς αθλητές και την Ουκρανική Ολυμπιακή κοινότητα προκειμένου μεταξύ άλλων να υπάρξει μια ισχυρή Ουκρανική Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και «Μιλάνο Κορτίνα 2026».
  • Η πιθανή επαναφορά των αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να γίνει υπό αυστηρούς όρους για τη συμμετοχή τους όπως αυτοί αναφέρονται και στη δήλωση της ΔΟΕ της 25ης Ιανουαρίου 2023.
  • Τέλος η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι σύμφωνη με τη μη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2023 στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα