Το Κατάρ… γλυκάθηκε και θέλει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Newsroom
Το Κατάρ… γλυκάθηκε και θέλει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

bet365

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου είναι στην τελική του ευθεία και στο Κατάρ ήδη σκέφτονται το 2036 και την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Κατάρ συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς Μουντιάλ, όμως ήδη κάνει τα πλάνα του για να πάρει και την Νο1 αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με το Reuters, η χώρα έχει αποφασίσει να διεκδικήσει την πρώτη ελεύθερη διοργάνωση που είναι οι Αγώνες του 2036, θεωρώντας πως θα είναι πιο έτοιμοι σε σχέση με τις προηγούμενες δύο -αποτυχημένες- απόπειρές τους να αναλάβουν μία Ολυμπιάδα.

Αν και το πάλεψαν, δεν μπήκαν καν στη λίστα με τις τελικές υποψηφιότητες για το 2016 και το 2020 και ο λόγος ήταν η ανησυχία της ΔΟΕ για τις καιρικές συνθήκες. Για τους λόγους αυτούς του Κατάρ ήθελε να πάει την διοργάνωση τέλη Νοέμβρη (όπως και το Μουντιάλ), κάτι που απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Ομως, πλέον χρησιμοποιώντας προηγμένα συστήματα ελέγχου του κλίματος στα στάδια για να μετριάσει τη ζέστη, θεωρούν πως έχουν τη λύση για να διεκδικήσουν την διοργάνωση του 2036.

Μία διοργάνωση για την οποία ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότια Κορέα, ενώ προχθές και η Γερμανία εμφανίζεται να εξετάζει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας.

Να θυμίσουμε ότι το Κατάρ έχει φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2019 και θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου τον Ιανουάριο του 2024 και το επερχόμενο Ασιατικό Κύπελλο ποδοσφαίρου.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα