Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Μεξικό έθεσε υποψηφιότητα για το 2036

Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Μεξικό έθεσε υποψηφιότητα για το 2036

bet365

Οι αρμόδιοι φορείς του Μεξικού, ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα της χώρας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036.

Επειτα από 54 χρόνια (1968), το Μεξικό διεκδικεί ξανά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρώην καταδύτρια και πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Μαρία Χοσέ Αλκαλά, έκανε την επίσημη ανακοίνωση της διεκδίκησης των Αγώνων του 2036.

«Εξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036», δήλωσε.
Εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι επί του παρόντος η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, ενώ η Αίγυπτος έχει εκφράσει ενδιαφέρον και εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης.

Σύμφωνα με την Αλκαλά, «οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλάξει, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει διασφαλίσει ότι οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν μεγάλα οικονομικά κατορθώματα, αλλά απλά αποτελώντας τοποθεσίες με μεγάλη ικανότητα οργάνωσης και βιωσιμότητας».

«Εάν το Μεξικό προτείνει κάτι, είναι επειδή θα το πραγματοποιήσει», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Έμπραντ και πρόσθεσε: «Το Μεξικό είναι «μια αθλητική δύναμη που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026 (μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά), η μόνη χώρα που θα το φιλοξενήσει τρεις φορές».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα