Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Μόνο εμβολιασμένοι Αμερικανοί αθλητές στο Πεκίνο

Κώστας Ευθυμιάδης
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Μόνο εμβολιασμένοι Αμερικανοί αθλητές στο Πεκίνο

bet365

Με την προϋπόθεση ότι θα εμβολιαστούν θα μπορούν οι αθλητές των ΗΠΑ να κατέβουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Αμερικανοί έχουν ήδη επιλέξει την αποστολή που θα αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2022 στο Πεκίνο.

Ωστόσο, η συμμετοχή τους στην διοργάνωση θα κριθεί από μία συγκεκριμένη προϋπόθεση: Θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Την συγκεκριμένη οδηγία παρουσίασε η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOPC) και δεν αφορά μόνο τους αθλητές, αλλά και εργαζόμενους, εργολάβους και όσους ακόμη θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, η υποχρέωση θα επεκταθεί σε όλα τα μέλη των διαφόρων αντιπροσωπειών της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ.

«Η υγεία και η ευημερία της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής μας κοινότητας εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Αυτό το βήμα θα αυξήσει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και παραγωγικό περιβάλλον για τους αθλητές και το προσωπικό της ομάδας των ΗΠΑ και θα μας επιτρέψει να έχουμε μία άρτια προετοιμασία και την παροχή βέλτιστης υπηρεσίας στους αθλητές», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της USOPC.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η USOPC δεν απαίτησε από τα μέλη της να εμβολιασθούν κατά της Covid-19, με αποτέλεσμα, περίπου 100 από τους 613 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίσθηκαν στην κορυφαία διοργάνωση, να μην έχουν εμβολιαστεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα