NFL: Σάλος με τον προπονητή του Λας Βέγκας για σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια κατά του κομισάριου και του Μπάιντεν

Κώστας Ευθυμιάδης
NFL: Σάλος με τον προπονητή του Λας Βέγκας για σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια κατά του κομισάριου και του Μπάιντεν

bet365

Ο Τζον Γκρούντεν παραιτήθηκε από τους Λας Βέγκας Ράιντερς μετά τις αποκαλύψεις για σεξιστικά σχόλια κατά του κομισάριου του NFL Ρότζερ Γκουντέλ, αλλά και του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ και το NFL μετά την αποκάλυψη ότι ο προπονητής των Λας Βέγκας Ράιντερς, Τζον Γκρούντεν είχε κάνει απαράδεκτα σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια κατά του κομισσάριου της Λίγκας, Ρότζερ Γκουντέλ, αλλά και κατά του προέδρου της χώρας Τζο Μπάιντεν.

Ο Γκρούντεν, που ανοιχτά έχει δηλώσει οπαδός των Ρεπουμπλικανών, κατά την περίοδο που ήταν σχολιαστής του ESPN είχε ανταλλάξει ρατιστικά μέιλ, με έντονο σεξιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο, κατά των δύο.

Οι πολύ βαριές εκφράσεις του κατά των Μπάιντεν και Γκουντέλ (που… δεν γράφονται), βγήκαν στην επιφάνεια, όπως και ένα σχόλιο που έκανε κατά των Λος Αντζελες Ραμς όταν το 2014 πήραν στο draft τον Μάικλ Σαμ, παίκτη που είχε δηλώσει ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Tην περασμένη Δευτέρα, οι «New York Times» ανέφεραν ότι εξέτασαν πολλά άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον προπονητή, στα οποία χρησιμοποίησε αντι-γκέι και μισογυνιστικές εκφράσεις, για να υποτιμήσει θέματα όπως η εμφάνιση γυναικών διαιτητών ή η απόκτηση ομοφυλόφιλου παίκτη. Σε άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έκανε... πλάκα στους παίκτες που διαμαρτυρήθηκαν κατά την διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, απαιτώντας να απολυθούν.

Τα ομοφοβικά του σχόλια έχουν προκαλέσει οργή, με την ομάδα του Λας Βέγκας να δέχεται την παραίτησή του και τα ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο Γκρούντεν έχει τελειώσει από το NFL όχι μόνο ως προπονητής, αλλά κάτω από οποιαδήποτε ιδιότητα.

«Παραιτήθηκα από προπονητής των Λας Βέγκας Ράιντερς. Λατρεύω την ομάδα και δεν θέλω να αποσπώ την προσοχή. Ευχαριστώ όσους συνεργαστήκαμε και τον κόσμο της ομάδας. Δεν ήθελα να πληγώσω κανέναν» ανέφερε ο Γκρούντεν σε μια λιτή δήλωσή του.

 

Τελευταία Νέα