Το τείχος των Rojiblancos

Το τείχος των Rojiblancos

Το τείχος των Rojiblancos

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για την Ατλέτικο Μαδρίτης που σπάει τα αμυντικά κοντέρ στο Champions League και τον Σιμεόνε που χτίζει καλή προϊστορία με τον Αντσελότι.

Το βράδυ της Τετάρτης (28/09), όταν η Ατλέτικο έχασε τις πρώτες ευκαιρίες με τον Τόρες, μπορούσες να παρασυρθείς και να πεις ότι η Μπάγερν θα πάρει εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά του Champions League, όμως έπρεπε να κάνει τεράστια υπέρβαση για να καταφέρει κάτι τέτοιο στο Vicente Calderon κόντρα στους ειδικά εκπαιδευμένους μαχητές του Τσόλο Σιμεόνε. «Ολοι αμύνονται, όλοι επιτίθενται». Η Μπάγερν του Κάρλο Αντσελότι είχε κατοχή 67%, δημιούργησε 13 ευκαιρίες, είχε 85% επιτυχημένες πάσες και επιχείρησε 15 σουτ, όμως πέρα από τη φάση με τον Μίλερ στο πρώτο μέρος, δεν απείλησε ουσιαστικά ποτέ τον Γιαν Ομπλακ. Οπως έκανε και πέρυσι η ομάδα του Πεπ κόντρα στην Γιουβέντους, έτσι και αυτή του Carletto φέτος, κατέφυγε στο τέλος σε γεμίσματα στην περιοχή για το κεφάλι του Λεβαντόφσκι και στο τέλος ήταν πολύ τυχερή που έχασε 1-0.

Το νέο clean sheet των Rojiblancos μπήκε στη... συλλογή της Ατλέτικο και του Τσόλο, με τις επιδόσεις να είναι τουλάχιστον εκπληκτικές, αφού στα 18 εντός έδρας παιχνίδια στο Champions League έχει δεχθεί γκολ μόλις 4 γκολ. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι αυτό που έχει συμβεί στα πιο πρόσφατα 14 ματς, αφού σε 13 από αυτά το... μαγαζί παρέμεινε κλειστό για τους φιλοξενούμενους, με μοναδική εξαίρεση το 1-2 πέρυσι από την Μπενφίκα. Η επίδοση αυτή σε πιο απλά λόγια μεταφράζεται στο ότι δέχεται ένα τέρμα κάθε 6.5 ώρες.

«Μου άρεσαν τα πάντα από την εμφάνισή μας. Επαιξαν με πάθος και είχαν προσύλωση, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις» είπε μετά τη νέα νίκη σε βάρος της Μπάγερν ο Σιμεόνε. «Πιέσαμε καλά όταν έπρεπε να το κάνουμε. Καθίσαμε πίσω όταν χρειαζόταν και μπορέσαμε να βγούμε σε αντεπιθέσεις. Υποφέραμε πολύ αλλά τα καταφέραμε κόντρα σε μια ομάδα που είναι μέσα στις τρεις καλύτερες στον κόσμο. Ηταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις από τότε που βρίσκομαι στην Ατλέτικο».

Μετά τη νίκη κόντρα στην Μπάγερν η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε πέρασε στη θέση εκείνης που έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην άμυνα σε όλη την Ευρώπη δεχόμενη 0.25 γκολ ανα παιχνίδι. Μετά τις σερί ισοπαλίες στο ξεκίνημα της χρονιάς ο star-player, Αντουάν Γκριζμάν μίλησε για υποβιβασμό, όμως όλοι ήξεραν ότι η ομάδα θα αντιδράσει και ύστερα από 6 αγωνιστικές είναι στο -2 από την πρωτοπόρο Ρεάλ έχοντας βγάλει το Camp Nou και στo Champions League είναι μία από τις 4 που έχουν κάνει το 2x2 (Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Λέστερ).

Μετά το 1-1 στην πρεμιέρα στο Calderon με την Αλαβές, η Ατλέτικο κράτησε την εστία της ανέπαφη στα παιχνίδια με Λεγανές (0-0), Θέλτα (0-4), Αϊντχόφεν (0-1), Σπόρτινγκ Χιχόν (5-0) και δέχθηκε ξανά γκολ στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Σίγουρα όχι άσχημα δεδομένου ότι κράτησε άσφαιρους τους Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες και έφυγε με 1-1. Στους δύο τελευταίους αγώνες της στη χρονιά, η Ατλέτι κράτησε ακόμα δύο clean sheets κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και την Μπάγερν.

Φέτος ήταν οι Βαυαροί που είχαν συνηθίσει να μην δέχονται γκολ και είχαν το καλύτερο ποσοστό, όμως μετά την ήττα τους στην Μαδρίτη, η Ατλέτικο είναι και επίσημα η ομάδα που δέχεται τα λιγότερα. Η Μπάγερν ήταν στο 0.12 και πλέον βλέπει την εστία της να παραβιάζεται 0.33 φορές ανα παιχνίδι ενώ οι Rojiblancos... έπεσαν από το 0.28 στο 0.25.

Κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους στην La Liga, ο Σιμεόνε είχε το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το πρώτο μεταξύ τους ματς ήταν ο θρίαμβος των Rojiblancos με 0-1 στο Santiago Bernabeu με γκολ του Ντιέγο Κόστα και στο Calderon το παιχνίδι έληξε 2-2, στη σεζόν 2013-14 όταν η Ατλέτικο κατέκτησε το πρωτάθλημα. Την επόμενη η ομάδα του Τσόλο έκανε νέο διπλό, αυτή τη φορά με 1-2 με γκολ των Τιάγκο, Αρντά και στην έδρα της πέτυχε ιστορική νίκη με 4-0 σε ένα τρελό πάρτι.

Στο Κύπελλο το σκορ ανάμεσα στους δύο είναι ισοπαλία. Την πρώτη χρονιά η Ρεάλ πέρασε εμφατικά με 3-0 εντός και 0-2 εκτός και την επόμενη η Ατλέτικο ήταν εκείνη που προκρίθηκε με νίκη 2-0 στο πρώτο ματς και ισοπαλία 2-2 εκτός, χάρη σε δύο γκολ του Φερνάντο Τόρες που μόλις είχε επιστρέψει από την Μίλαν. Ο Carletto είχε να λέει για το Champions League για τον τελικό του 2014 και τα προημιτελικά του 2015 όταν και η Ρεάλ πέρασε με 0-0 εκτός και 1-0 εντός. Ομως και στις δύο νίκες τους οι Merengues ήταν πολύ τυχεροί και σκόραραν στο φινάλε, με τον Ράμος να κάνει το 1-1 στο 93' στον τελικό της Λισαβόνας και τον Τσιτσαρίτο Ερνάντες να γράφει το 1-0 στο 88' στην ρεβάνς του Bernabeu πριν δύο χρόνια. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Σιμεόνε σε βάρος του Αντσελότι στην κορυφαία διοργάνωση.

Υστερα από μια σούπερ επιτυχημένη 5ετία με ανίκητο όπλο την έδρα της, η Ατλέτικο αναμένεται να αποχωρήσει το 2017 από το Vicente Calderon, όπου έχει νίκες στα 26 από τα 30 τελευταία της ματς στην Ευρώπη. «Το κλαμπ διανύει μια μοναδική στιγμή στο ποδόσφαιρο και ένα φανταστικό γήπεδο ετοιμάζεται» είπε ο Τσόλο. «Αυτές οι στιγμές δεν θα επιστρέψουν. Πρέπει να τις σώσουμε, να τις θυμόμαστε, οι οπαδοί, οι παίκτες, οι προπονητές, όλοι...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης