Special... κατάρρευση!

Special... κατάρρευση!

bet365

Η 2η ευκαιρία του Μουρίνιο στην Τσέλσι είχε τίτλους, αποθέωση, ρεκόρ, τσακωμούς, παραιτήσεις και μια πορεία-σοκ που έφερε ξανά την απόλυση! Το face control παρουσιάζει μια διετία με όλα τα... Special που συνέβησαν!

Το καλοκαίρι του 2013 ο Ρομαν Αμπράμοβιτς αποφάσιζε να... διορθώσει το πρώτο του λάθος και να προσλάβει ξανά τον Μουρίνιο! Τι έκανε ο Πορτογάλος; Εδωσε στους Μπλε το πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και ένα Λιγκ Καπ. Η κορυφή όμως κράτησε την Τσέλσι ελάχιστα και μετά...απόλυση ξανά! Δεν του χρέωσαν την κακή απόδοση, αλλά την ταχύτητα με την οποία ήρθε η απελπισία και η κατάρρευση, με τον Special One να αδυνατεί να ελέγξει τον κατήφορο...

Τι δεν πήγε καλά... Πέρασαν 227 ημέρες από το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, στο οποίο η Τσέλσι εξασφάλιζε το πρωτάθλημα, και ο Πορτογάλος αποτελεί παρελθόν.

Για πολλούς οι παίκτες δεν είχαν τη διάθεση ή δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή τους. Αυτό ξέρουν οι οπαδοί, αυτό είπε και ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού και τρελός φίλαθλος των Μπλε, Ντέιβιντ Μέλορ:

«Τα πραγματικά προβλήματα είναι πως κάποιοι παίκτες που αμείβονται με 100.000, 150.000 και 200.000 λίρες την εβδομάδα έχουν χάσει... σκοπίμως τη φόρμα τους ή δεν μπορούν να παίζουν στο γήπεδο όπως πρέπει. Περιμένω κάποιοι να αισθανθούν σύντομα την οργή του κόσμου...».

Ποιος θα ξεχάσει τι συνέβη στο ματς της 29ης Νοεμβρίου με την Τότεναμ, όταν ο Ντιέγκο πέταξε τη σαλιάρα στον Μουρίνιο..., ποιος θα ξεχάσει τις διαδοχικές τιμωρίες του Special One για τα... γαλλικά του! «Ff$%#@*& weak» είχε πει για τον διαιτητή Τζον Μος. Πως όλα πήγαν στραβά για τον Πορτογάλο; Τα παρακάτω γεγονότα μαρτυρούν την κατάρρευση!

3 Ιουνίου, 2013: «Είμαι ευτυχισμένος...»
Επειτα από μια ταραχώδη πορεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζοσέ Μουρίνιο επιστρέφει στην Τσέλσι για δεύτερη φορά. Υπογράφει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, με αποδοχές που ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. ευρώ και δηλώνει «Τώρα είμαι ευτυχισμένος...»

11 Μαΐου, 2014: «Χωρίς τρόπαιο και... Μάτα»
Η Τσέλσι θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και στην πρώτη του σεζόν ο Μουρίνιο θα κατακτήσει την 3η θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι. Οι οπαδοί των Μπλε δεν... μουρμούρισαν για την εικόνα της ομάδας, αλλά για την πώληση του Χουάν Μάτα (δυο φορές καλύτερος παίκτης της ομάδας) στη Γιουνάιτεντ για 37.1 εκα. λίρες.

Καλοκαίρι 2014: Μεταγραφές - κλειδιά
Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε τον ιδανικό σχεδιασμό και ενίσχυσε την Τσέλσι! Ντιέγκο Κόστα και Σεσκ Φάμπρεγας στο Λονδίνο, ενώ επιστρέφει από δανεισμό και ο Τιμπό Κουρτουά! Ο Special One βάζει τις πινελιές του και η Τσέλσι αρχίζει εντυπωσιακά με ένα πολύ εύκολο 3-1 επί της Μπέρνλι!

1 Μαρτίου 2015: Η πρώτη κούπα
Η Μπράντφορντ Σίτι πετά εκτός κυπέλλου την Τσέλσι από τον Γενάρη, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα οι οπαδοί της ξεπερνούν το σοκ με μια κούπα. Οι Μπλε θα βρεθούν στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του Λιγκ Καπ, θα υπερκεράσουν το εμπόδιο της Τότεναμ και ο Μουρίνιο θα πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο στη δεύτερη θητεία, αλλά και τον πρώτο της ομάδας έπειτα το Εuropa League του 2013!

3 Μαΐου 2015: Ο Τίτλος!
Η Τσέλσι κερδίζει την Κρίσταλ Πάλας και τρεις στροφές πριν το τέλος πανηγυρίζει τον τίτλο! Ο Μουρίνιο έγινε ο κόουτς της σεζόν, τρέλανε τον Αμπράμοβιτς, ο οποίος τον Αυγουστο του έκανε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2019! Απίθανη άμυνα και η πιο πειθαρχημένη ομάδα της Premier League πήρε δίκαια τον τίτλο!

8 Αυγούστου 2015: Μέτριο ξεκίνημα, Χάος με Καρνέιρο
Πρεμιέρα στo Πρωτάθλημα και η Τσέλσι υποδέχθηκε τη Σουόνσι. Μέτρια εμφάνιση και ισοπαλία 2-2 με τους Ουαλούς! Ωστόσο, τα πάντα... τινάζονται στον αέρα! Η Εύα Καρνέιρο έκανε το λάθος να... περιθάλψει τον Αζάρ στα τελευταία λεπτά, κάτι που εξόργισε τον Μουρίνιο. Ο πόλεμος άρχισε και η Καρνέιρο... έχασε΄.

16 Αυγούστου 2015: Ηττα σε ντέρμπι!
Πρώτο ντέρμπι πρωταθλήματος, δεύτερη στροφή με τη Μάντσεστερ Σίτι και βαριά εκτός έδρας ήττα 3-0. Η εμφάνιση των Μπλε... άθλια, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να αντικαθιστά στο ημίχρονο τον ΤΖον Τέρι. Ο αρχηγός των Λονδρέζων βγήκε αλλαγή πρώτη φορά έπειτα από 177 ματς! Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια είχαν φανεί!

29 Αυγούστου 2015: Εντός έδρας ήττα σοκ!
Η μεταγραφή του Πέδρο έδωσε ώθηση και η Τσέλσι πήρε μια σημαντική νίκη επί της Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας. Οι Μπλε πήραν τα πάνω τους; Μπα... Εντός έδρας ηττα 2-1 από την Πάλας. Ο Φαλκάο πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τους Λονδρέζους, αλλά ο Γουόρντ στο 81' σόκαρε τον Μουρίνιο και την ομάδα του!

12 Σεπτεμβρίου 2015: Το χειρότερο ξεκίνημα
Η τρίτη ήττα της σεζόν επιβεβαίωσε το χειρότερο ξεκίνημα των Μπλε από το 1988! Το χατ τρικ από τον Στίβεν Νέισμιθ έδωσε μεγάλη νίκη 3-1 επί της Τσέλσι στο Γκούντισον Παρκ! Η καλύτερη άμυνα της σεζόν 2014-15 είχε δεχθεί στην 5η στροφή 12 γκολ!!!

3 Οκτωβρίου 2015: Το πρώτο πρόστιμο...
Τσέλσι - Σαουθάμπτον 1-3. Ο Γουίλιαν ανοίγει το σκορ, αλλά οι «Αγιοι» φροντίζουν να σβήσουν τα χαμόγελα από το πρόσωπο του Μουρίνιο! Ο Πορτογάλος τρελάθηκε με τη διαιτησία, τα έχωσε για το γεγονός πως η ομάδα του δεν πήρε πήρε πέναλτι και το πρώτο πρόστιμο από τη FA είναι γεγονός (50.000 λίρες).

3 Οκτωβρίου 2015: Δήλωση στήριξης
Η Τσέλσι πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της στο Νησί, ωστόσο οι οπαδοί στηρίζουν με... τρέλα τον Μουρίνιο. Σε ένα γκάλοπ φαίνεται η αγάπη τους για τον Special Οne, ενώ και η διοίκηση βάζει τέλος στα σενάρια περί απόλυσης με δήλωση στήριξης «Η ομάδα στηρίζει από τον Ζοσέ Μουρίνιο...» τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα των Μπλε!

24 Οκτωβρίου 2015: Σφυριά σε Μουρίνιο...
Η Τσέλσι... αδικείται στο Λονδίνο, ο Μουρίνιο βλέπει το ματς από τις εξέδρες λόγω τιμωρίας και... εξοργίζεται! Η Γουέστ Χαμ θα επικρατήσει 2-1 και ο Special One θα αρνηθεί να μιλήσει στον Τύπο. Η κίνησή του προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και τα σενάρια απόλυσής του φουντώνουν...

27 Οκτωβρίου 2015: Νέο σοκ...
Τι και αν η απόδοση ήταν βελτιωμένη, ο τέταρτος γύρος του Λιγκ Καπ έμελλε να είναι και ο τελευταίος για την Τσέλσι! Κόντρα στη Στόουκ το ματς πήγε στο πέναλτι, αλλά ο Αζάρ έχασε το αποφασιστικό πέναλτι και οι Μπλε έμειναν εκτός διοργάνωσης. Γι ακόμα μια φορά όμως ο κόσμος της Τσέλσι δεν αποδοκίμασε τον Πορτογάλο τεχνικό!

31 Οκτωβρίου 2015: Από ήττα σε ήττα...
Οι Μπλε υποδέχονταν τη Λίβερπουλ, στην πρώτη μονομαχία Μουρίνιο - Κλοπ! Η Τσέλσι πήρε προβάδισμα, και μέχρι τις καθυστερήσεις του α' μέρους κρατούσε το προβάδισμα! Ο διαιτητής κράτησε λίγο παραπάνω, οι κόκκινοι ισοφάρισαν και στο β΄ μέρος έκαναν ό,τι ήθελαν την ομάδα του Μουρίνιο. Η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1 στο Λονδίνο και τα πράγματα είχαν γίνει πολύ άσχημα για τον Πορτογάλο!

7 Νοεμβρίου 2015: Ξανά η Στόουκ!
Ο Μουρίνιο ξανά εκτός πάγκων και από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου παρακολουθεί το ματς της ομάδας του στο Μπριτάνια κόντρα στη Στόουκ. Βελτιωμένη η ομάδα του, είχε ευκαιρίες, αλλά όχι γκολ! Αντίθετα, ο Αρναούτοβιτς σκόραρε και έστειλε στο καναβάτσο τους Μπλε! Σε οριακό σημείο για πολλούς οι σχέσεις του Πορτογάλου με τους παίκτες του και το μέλλον αβέβαιο...


5 Δεκεμβρίου 2015: Ε, όχι και από τη νεοφώτιστη...
Γκολ Μάρεϊ στο 82' και νέα ήττα, αυτή τη φορά εντός από τη Μπόρνμουθ! Η φιλοξενούμενη έγινε και η ομάδα που έσπασε την κατάρα, αφού οι Μπλε μετρούσαν 43 εντός έδρας αήττητοι κόντρα σε νεοφώτιστες! Η ομάδα του Μουρίνιο, βρέθηκε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έφτιαχνε λίστα με υποψήφιους αντικαταστάτες!


14 Δεκεμβρίου 2015: Τον... έδιωξε ο Ρανιέρι!
Πως τα φέρνει η... Premier League! Ενα χρόνο πριν το ραντεβού τους, η Λέστερ βρισκόταν στην 20η θέση και η Τσέλσι στην κορυφή! Φέτος, οι Αλεπούδες στο ρετιρέ και οι Μπλε μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού! Ο Ρανιέρι δεν ξέχασε ποτέ πως ο Μουρίνιο τον διαδέχθηκε πριν αρκετά χρόνια στους Μπλε, η Λέστερ επικράτησε 2-1 και ουσιαστικά ήρθε το διαζύγιο του Special One με τους Λονδρέζους!

17 Δεκεμβρίου 2015: Τέλος εποχής!
Τι έγινε το πρωί της Τετάρτης; Ο Μουρίνιο έκανε μία από τις τελευταίες του προπονήσεις με την Τσέλσι και ένα περιστατικό ήταν ενδεικτικό του κλίματος. Όπως αποκάλυψαν οι Times οι παίκτες πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή ένα πολύ σκληρό τάκλιν του Φάμπρεγας σε έναν παίκτη της U-21. Είναι άγνωστο αν παρενέβη ο Μουρίνιο, όμως οι συνεργάτες του χώρισαν τους παίκτες, καθώς είχαμε γενική σύρραξη. Το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου η Τσέλσι ανακοίνωσε πως μετέφερε στον Μουρίνιο πως η καλύτερη λύση θα ήταν η αποχώρηση...

 

Τελευταία Νέα