Τo τέλος του Show Time! (vids&pics)

Τo τέλος του Show Time! (vids&pics)

bet365

Ο Κόμπι Μπράιαντ σταματάει το μπάσκετ στο τέλος της σεζόν και αυτό σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύ σπουδαίας εποχής για το ΝΒΑ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ σταματάει το μπάσκετ στο τέλος της σεζόν και αυτό σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύ σπουδαίας εποχής για το ΝΒΑ.

Μιας εποχής με πολλούς σταρ, οι οποίοι πήραν με τον καλύτερο τρόπο την σκυτάλη από τον Τζόρνταν και τους υπόλοιπους και προσέφεραν πολλές σπουδαίες στιγμές, εκτοξεύοντας την δημοτικότητα του ΝΒΑ ακόμη περισσότερο.

Στο παρακάτω κείμενο δεν πρόκειται να υπάρξουν συγκρίσεις, ούτε κατατάξεις. Για τον Κόμπι Μπράιαντ διαβάσατε την προηγούμενη εβδομάδα Οι παίκτες που θα δείτε πέτυχαν πολλά στην καριέρα τους. Κάποιοι ήταν πάρα πολύ καλοί, αλλά υπερβολικά άτυχοι και δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιον τίτλο, ενώ κάποιοι άλλοι κατέκτησαν τα πάντα

Όπως και να χει πάντως, είναι οι κορυφαίοι μιας γενιάς με πάρα πολύ πλούσιο ταλέντο.

Οι εν ενεργεία

Τιμ Ντάνκαν

Τι να πει κανείς για τον «Big Fundamental». Πέντε φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σπερς, τρεις φορές MVP των τελικών, 2 φορές MVP της regular season, 15 φορές all star, 10 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος και πολλά άλλα επιτεύγματα, τα οποία εάν κάτσει κανείς να τα γράψει όλα, θα πρέπει να αφιερώσει ένα ολόκληρο κομμάτι.

Ο Ντάνκαν είναι ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) «τεσσάρια» στην ιστορία του ΝΒΑ. Ένας προσγειωμένος εργάτης, που κρατά τη ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ξέρει καλύτερα από τον καθένα το μυστικό για την κορυφή. Τι κι αν είναι 39 ετών και τον Απρίλιο θα γίνει 40, ο Ντάνκαν ξέρει τόσο μπάσκετ που παραδίδει μαθήματα στους νέους ψηλούς του ΝΒΑ.

Είναι πιθανό να αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς και είναι σίγουρο πως θα παλέψει μέχρι τέλους για να πάρει το 6ο του πρωτάθλημα.

Ντιρκ Νοβίτσκι

Ο καλύτερος Ευρωπαίος στην ιστορία του ΝΒΑ. Τελεία. Ο Νοβίτσκι μπήκε στο ΝΒΑ το 1998 και είναι τρανή απόδειξη του ότι όταν έχεις ταλέντο και υψηλό μπασκετικό IQ δε χρειάζεται να είσαι υπεραθλητής για να διαπρέψεις.

Μπορεί να σκοράρει με όποιο τρόπο θέλει, βρίσκεται στην 6η θέση των παικτών με τους περισσότερους πόντους στην καριέρα του και παρότι έχει κλείσει τα 37 συνεχίζει και αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο κάθε βράδυ.

Πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μάβερικς το 2011 και MVP των τελικών. Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν το 2007 και 13 φορές all star. Το μοναδικό του στυλ τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους φόργουορντ όλων των εποχών, ενώ πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά στο άμεσο μέλλον.

Πολ Πιρς

Ο πιστός στρατιώτης των Σέλτικς έχει κατακτήσει μόλις ένα πρωτάθλημα, ωστόσο είναι αναμφίβολα από τους καλύτερους της γενιάς του. Δεν είναι ούτε αθλητικός, ούτε ιδιαίτερα γρήγορος, ωστόσο έχει χέρι... φαρμάκι, ενώ στα κρίσιμα λεπτά είναι αυτός που πάντα θέλεις να έχεις στην ομάδα σου.

Έμεινε στους Σέλτικς ακόμα κι όταν αυτοί ήταν ανάμεσα στις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος και δικαιώθηκε γιατί με την άφιξη των Γκαρνέτ και Άλεν κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2008, όντας και MVP των τελικών. Κανείς δε θα ξεχάσει τις φοβερές μονομαχίες με τον Κόμπι Μπράιαντ εκείνη τη χρονιά, με τον «mamba» να τον κατατάσσει μέσα στους 5 καλύτερους παίκτες που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του.

Την περσινή σεζόν άφησε τους Σέλτικς για τους Γουίζαρντς και στα πλέι οφ απέδειξε ότι ακόμα και στα 37 του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Φέτος αγωνίζεται στους Κλίπερς, μια ομάδα η οποία έχει το ταλέντο για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, χωρίς ακόμα να το χει αποδείξει. Ο Πιρς θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του και αν εξαντλήσει το συμβόλαιό του θα παίζει μπάσκετ μέχρι τα 41 του.

Κέβιν Γκαρνέτ

Ο «λύκος» από τη Μινεσότα είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα από συμβόλαια από κάθε άλλον στην ιστορία του ΝΒΑ, αλλά όχι άδικα. Ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ σκληρά, βγάζει απίστευτη ένταση στο παρκέ και ακόμα και σήμερα είναι εφιάλτης για οποιονδήποτε επιτιθέμενο.

Πρωταθλητής με τους Σέλτικς το 2008 και καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ εκείνης της χρονιάς. MVP της κανονικής περιόδου το 2003 όταν οδήγησε τους Τίμπεργουλβς μέχρι τους τελικούς της δυτικής περιφέρειας. 15 φορές all star και ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που φτάνει τους 25.000 πόντους, τα 10.000 ριμπάουντ, τις 5000 ασίστ, τα 1500 κλεψίματα και τα 1500 κοψίματα στην καριέρα του.

Πέρσι επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε προκειμένου να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στα αποδυτήρια και να οδηγήσει ένα σύνολο με αρκετό ταλέντο στις επιτυχίες. Το fadeway σουτ είναι ακόμα και σήμερα το σήμα κατατεθέν του και από τη στιγμή που μπήκε στο ΝΒΑ άλλαξε το πρότυπο του παίκτη που αγωνίζεται στη θέση «4». Μαζί με τον Τιμ Ντάνκαν θεωρούνται δύο από τους καλύτερους παίκτες στην συγκεκριμένη θέση στην ιστορία του ΝΒΑ.

Βινς Κάρτερ

Ο Βινς Κάρτερ είναι ο καλύτερος dunker που έχει δει ποτέ το ΝΒΑ. Ένας παίκτης που μπήκε στο πρωτάθλημα και τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του με την εκπληκτική αλτικότητα του, ωστόσο απέδειξε πως μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από αυτό.

Από τους άτυχους, καθότι δεν κατέκτησε κάποιο πρωτάθλημα, ωστόσο έχει προσφέρει στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη των φιλάθλων, όπως όταν κάρφωνε πάνω από όλη την Εθνική ομάδα της Γαλλίας. Τα προβλήματα στα γόνατα ήταν αναπόφευκτα με τον τρόπο που αγωνιζόταν ο Κάρτερ, ωστόσο αυτός εξέλιξε το παιχνίδι του, βελτίωσε το σουτ του και άρχισε να γίνεται ακόμη πιο παραγωγικός.

Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στους Γκρίζλις ενώ έχει περάσει και από Νετς, Μάτζικ, Σανς, Μάβερικς και Ράπτορς. Τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του τις πέρασε στο Τορόντο, όπου έχει λατρευτεί ως σύμβολο και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους που έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα της ομάδας.

Υ.Γ: Τα καρφώματά του στο διαγωνισμό του 2000 είναι ίσως τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ.

Εκείνοι που έχουν ήδη αποσυρθεί

Άλεν Άιβερσον

Από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες που γνώρισε το παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Άλεν Άιβερσον μετά από 14 σεζόν στο ΝΒΑ έχει μέσους όρους καριέρας της τάξεως των 26,7 πόντων και 6,2 ασίστ. Κι όλα αυτά, ενώ ήταν μόλις 1,83μ. Η απίστευτη καριέρα του δεν τον αντάμειψε με κάποιο τίτλο, ενώ η εικόνα του έχει αμαυρωθεί λόγω διάφορων προσωπικών προβλημάτων.

Παρόλα αυτά ο Άιβερσον έχει αναρίθμητους φαν ανά τον κόσμο, που ακόμη και σήμερα ελπίζουν σε κάποιο comeback. Το στυλ παιχνιδιού του ήταν μοναδικό. Φοβερά γρήγορος και εκρηκτικός με φοβερή σύνδεση με το καλάθι. Το 2001 έφτασε τους Φιλαντέλφια Σίξερς μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ, μόνος του, αλλά ηττήθηκε από το απίστευτο δίδυμο των Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο' Νιλ.

Εκείνη τη χρονιά είχε ανακηρυχθεί πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν. Έχει κατακτήσει 4 φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του ΝΒΑ, ενώ έχει αγωνιστεί σε 11 all star games. Η φανέλα με το νούμερο 3 έχει αποσυρθεί από τους Φιλαντέλφια Σίξερς. Ο Άιβερσον έγινε το απόλυτο fashion icon της εποχής με τα περίεργα κουρέματα, τα πάρα πολλά τατουάζ και τα σκουλαρίκια και δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθε σε αντιπαράθεση με τον τότε κομισάριο, Ντέιβιντ Στερν.

Στιβ Νας

Ο Καναδός σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, Φοίνιξ Σανς και Λος Άντζελες Λέικερς ήταν ο Στεφ Κάρι πριν τον... Στεφ Κάρι. Δεν ήταν αθλητικός, δεν ήταν δυνατός, αλλά παραήταν έξυπνος και είχε φοβερή φαντασία στο παιχνίδι του. Δυο σερί φορές πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος τις σεζόν 2004-05 και 2005-06, ενώ ήταν κοντά στο να βγει και 3η σερί φορά, αλλά έχασε στο... νήμα από τον καλό του φίλο, Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο Νας ήταν ένας από τους καλύτερους καθαρούς πλέι μέικερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Έφτασε δυο φορές στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας. Μία με τους Ντάλας Μάβερικς τη σεζόν 2002-03 και μια με τους Φοίνιξ Σανς δυο χρόνια αργότερα. Δεν έχει κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα, αλλά θα μείνει στην ιστορία ως ο παίκτης με το καλύτερο ποσοστό στην ιστορία του ΝΒΑ στις ελεύθερες βολές.

Ο Νας αποσύρθηκε ως μέλος των Λέικερς και το ποσοστό του στις βολές ήταν το εξωπραγματικό 90,4%. Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες σεζόν με ποσοστά τουλάχιστον 50% στα εντός πεδιάς, 40% στα τρίποντα και 90% στις βολές. Σήμερα, εργάζεται στο τμήμα ανάπτυξης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ενώ είναι και τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας του Καναδά.

Ρέι Άλεν

Ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, προς το παρόν τουλάχιστον είναι ο Ρέι Άλεν. Δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόσυρσή του από τα γήπεδα και πολλές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ακόμη και σήμερα με πιο τρανταχτό παράδειγμα τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Ρέι Άλεν έχει στεφθεί δυο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ. Μία με τους Σέλτικς το 2008 και μία με τους Μαϊάμι Χιτ το 2013. Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα ever (2973), ενώ έχει συμμετάσχει σε 10 all star games. Έχει αγωνιστεί σε Μιλγουόκι Μπακς, Σιάτλ Σόνικς, Μπόστον Σέλτικς και Μαϊάμι Χιτ και αν δεν επιστρέψει θα έχει αποσυρθεί σε ηλικία 38 ετών.

Ο Άλεν εκτός από το τρίποντό του, θα μείνει γνωστός και για τη φοβερή φυσική κατάσταση που έχει. Έχει σώμα μαραθονοδρόμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζει καθημερινά να προπονείται εντατικά, τρέχοντας τουλάχιστον 4-5 χιλιόμετρα.

Τρέισι ΜακΓκρέιντι

Ο μεγάλος άτυχος της λίστας είναι ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι. Ένας παίκτης που κανείς δε ξέρει που θα μπορούσε να είχε φτάσει αν δεν είχε τόσα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο Κόμπι Μπράιαντ έχει πει γι' αυτόν πως είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έπρεπε να μαρκάρει. Ο T-Mac μπορούσε να απειλήσει με κάθε τρόπο την αντίπαλη άμυνα. Φοβερός αθλητής και ακόμη καλύτερος σκόρερ.

Αποσύρθηκε και επίσημα από την ενεργό δράση το 2013 σε ηλικία μόλις 34 ετών, καθώς αναγνώρισε και ο ίδιος ότι τα γόνατά του δεν τον άντεχαν. Επιλέχθηκε στο ντραφτ από τους Ράπτορς και μαζί με τον ξάδερφό του, Βινς Κάρτερ προσέφεραν ασύλληπτα highlights στο κοινό του Τορόντο. Τα μεγαλύτερα κατορθώματά του τα έκανε ως μέλος των Ορλάντο Μάτζικ και των Χιούστον Ρόκετς. Ο ΜακΓκρέιντι έχει βγει δυο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (2002-03, 2003-04) και έχει αγωνιστεί σε 7 all star games, όσες και οι φορές που ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ.

Το περιοδικό SLAM συμπεριέλαβε τον ΜακΓκρέιντι στους 75 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την ενεργό δράση, ο ΜακΓκρέιντι αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του και να γίνει επαγγελματίας παίκτης στο baseball και τα κατάφερε αγωνιζόμενος στους Σούγκαρ Λαντς Σκίτερς. Αποσύρθηκε σύντομα και πλέον είναι σχολιαστής για το ΝΒΑ στην αμερικανική τηλεόραση.

Όπως καταλαβαίνετε ήταν αδύνατο να τους χωρέσουμε όλους γι' αυτό παραθέτουμε αυτές τις δύο φωτογραφίες, οι οποίες τα λένε όλα για την γενιά των 00's.

 

Τελευταία Νέα