Βόλεϊ δίπλα στη λάβα: Η συγκλονιστική εμπειρία της Τέλμα Γκρέταρς!

Δημήτρης Σαμόλης
Βόλεϊ δίπλα στη λάβα: Η συγκλονιστική εμπειρία της Τέλμα Γκρέταρς!

bet365

Το βίντεο που ανέβασε στο instagram, στο οποίο έπαιζε βόλεϊ δίπλα στην ηφαιστειακή λάβα με την παρέα της, έγινε viral. Η Τέλμα Γκρέταρς από την Ισλανδία περιγράφει τη συγκλονιστική εμπειρία στο Gazzetta Weekend.

Στις 27 Μαρτίου η Τέλμα Γκρέταρς από την Ισλανδία ανέβασε στο instagram ένα βίντεο που δεν άργησε να γίνει viral. Δεν είναι δα κι ό,τι πιο σύνηθες να βλέπεις μια παρέα ατόμων να παίζει βόλεϊ δίπλα στη λάβα που αναβλύζει δίπλα από το ηφαίστειο Fagradalsfjall. Το Gazzetta Weekend εντυπωσιάστηκε από το θέαμα και συζήτησε με την Τέλμα Ντογκ για τη μοναδική και πέρασε από κάθε αμφιβολία ιδιαίτερη στιγμή που με τους φίλους της πήραν στα χέρια μια μπάλα βόλεϊ κι άρχισαν να παίζουν δίπλα στη λάβα. Ένα βίντεο για το οποίο πολλοί θεώρησαν πως δεν είναι πραγματικό.

«Όχι, είναι 100% αληθινό. Στην πραγματικότητα δεν είχα κανένα σκοπό να ανεβάσω κάποιο βίντεο που θα γινόταν viral. Ακολουθώ στο instagram την ομάδα μπιτς βόλεϊ "Vikings", η οποία πρόσφερε ένα μοναδικό ρολόι σε αυτόν που θα έφτιαχνε ένα τρελό, μοναδικό και διασκεδαστικό βίντεο, στο οποίο θα έπαιζε βόλεϊ με την παρέα του. Δεν είχα σκοπό να αποδεχτώ την πρόκληση, αλλά όταν το ηφαίστειο εξερράγη, σκέφτηκα ότι ήταν καλή ιδέα και πως θα μπορούσα να μπω στην τριάδα. Tο αγόρι μου είναι φίλαθλος των "Vikings" οπότε θεώρησα ότι θα του άρεσε πολύ ένα ρολόι κερδισμένο από διαγωνισμό της ομάδας που υποστηρίζει. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση το βίντεο. Το μόνο που ήθελα ήταν να κάνω δώρο το ρολόι στο αγόρι μου, να του κάνω έκπληξη. Όταν η ομάδα των "Vikings" σχολίασε στο βίντεο που ανέβασα, πέταξα από τη χαρά μου» ανέφερε στο Gazzetta Weekend η Τέλμα.

«ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ -26 ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΙΩΘΕΣ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΛΑΒΑ»

Αλήθεια, πώς ήταν το συναίσθημα να παίζεις βόλεϊ σε μια τέτοια τοποθεσία; «Ο καιρός ήταν πολύ κρύος, περισσότερο από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Για την ακρίβεια, είχε -12 βαθμούς Κελσίου και αέρα. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, αισθανόσουν θερμοκρασία -26 βαθμών. Για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, έπρεπε να ανέβουμε δύο λόφους που απαιτούσαν μεγάλη προσπάθεια, αλλά εφόσον κατάφερνες να τους ανέβεις, ήταν θαυμάσια και η θέα μοναδική. Φυσικά και νιώθαμε την καυτή λάβα, αλλά πολύ λιγότερο από ό,τι φαντάζεται κανείς».

Καλά, παίζουν βόλεϊ δίπλα στη λάβα; Είναι τρελοί; Αυτό δεν είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς βλέποντας το βίντεο; Η Ισλανδέζα που ασχολείται επαγγελματικά με το βόλεϊ εξηγεί: «Εδώ έχουμε φανταστικούς ανθρώπους που σιγουρεύονται πως όποιος πλησιάσει το ηφαίστειο θα μένει ασφαλής. Οπότε κανένας λόγος ανησυχίας. Εφόσον ακολουθείς όλα αυτά που σου λένε, είσαι απόλυτα ασφαλής. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι σε ενημερώνουν πού μπορείς να σταθείς και πού όχι με βάση τον αέρα. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερo από τα 50 μέτρα που βρεθήκαμε όταν παίζαμε βόλεϊ. Νωρίτερα, βέβαια, πριν σταματήσουμε στο σημείο που μείναμε για να βγάλουμε το βίντεο, είχαμε πλησιάσει υπερβολικά κοντά στην αποξηραμένη λάβα για να βγάλουμε φωτογραφίες. Την πατήσαμε μάλιστα και πολλοί πήραν μερικά κομμάτια για το σπίτι τους».

«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΕΦΡΑΣ»

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκρήγνυται ηφαίστειο στην Ισλανδία. «Το συγκεκριμένο εξερράγη για πρώτη φορά μετά από 800 χρόνια. Παλαιότερα είχε γίνει το ίδιο με το ηφαίστειο Eyjafjallajökull, αλλά δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, δεν έχω ιδιαίτερες αναμνήσεις. Αυτό που έγινε τώρα δεν έχει καμία σχέση με την έκρηξη του Eyjafjallajökull. Τότε θυμάμαι ότι έπρεπε να έχουμε κλειστά τα παράθυρα λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Τον τελευταίο καιρό έγιναν πολλοί σεισμοί. Ειδικά μια μέρα έγιναν περισσότεροι από 60 μετασεισμοί. Φαντάσου ότι κάποιοι οδοντίατροι ή αυτοί που ασχολούνται με χειρουργικές επεμβάσεις στα μάτια, έπρεπε να κλείσουν, να σταματήσουν τη δουλειά, καθώς λόγω των σεισμών δεν μπορούσαν να εργαστούν. Όλοι μας περιμέναμε ότι θα ερχόταν έκρηξη ηφαιστείου και απλά περιμέναμε πότε θα γίνει».

«ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ 2 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ»

Σύμφωνα με την Τέλμα, η έκρηξη του ηφαιστείου έχει γίνει πλέον αξιοθέατο. «Το ηφαίστειο Fagradalsfjall βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από το Ρέικιαβικ. Αν μπορέσεις και παρκάρεις κοντά, τότε για να βρεθείς στο ηφαίστειο απέχεις μία ώρα. Το δικό μας ταξίδι κράτησε τρεις ώρες συνολικά. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βρεθούν στο ίδιο σημείο με εμάς. Μπορεί και να χρειαστεί κανείς δύο ώρες για να μπορέσει να παρκάρει. Ορισμένοι προτιμούν να μην περιμένουν και σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους στο Grindavík, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περπατήσουν άλλα 16 χιλιόμετρα. Ασφαλώς, τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας. Πλέον, μάλιστα, επιτρέπεται η παρουσία συγκεκριμένες ώρες τη μέρα λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας. Τις τελευταίες μέρες βρέθηκε δίπλα στο ηφαίστειο ένας σεφ, στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής...».

Η Τέλμα είναι επαγγελματίας βολεϊμπολίστρια εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ σπουδάζει εργασιακή θεραπεία σε Πανεπιστήμιο στην Ισλανδία. «Ξεκίνησα να παίζω στην Ελβετία. Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν στη Σλοβακία και τώρα πίσω στην Ισλανδία. Στόχος μου για το καλοκαίρι είναι να παίξω επαγγελματικά μπιτς βόλεϊ. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζομαι να ταξιδέψω στην Ιταλία για να συμμετάσχω σε παγκόσμιο τουρνουά. Δουλεύω σκληρά, αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν χορηγοί, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

«ΠΗΡΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ»

Πριν κλείσουμε την κουβέντα, ρωτήσαμε την Τέλμα αν έχει επισκεφθεί τη χώρα μας. Όχι μόνο έχει βρεθεί, στην Αθήνα, αλλά χαρακτήρισε το ταξίδι ένα από τα καλύτερα στη ζωή της: «Ταξίδεψα στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Στην Αθήνα, συγκεκριμένα, και έμεινα σε ένα ξενοδοχείο με θέα την Ακρόπολη. Εντυπωσιάστηκα, επισκέφθηκα πολλά μέρη. Ήταν από τα καλύτερα ταξίδια που έχω κάνει στη ζωή μου. Επίσης ταξίδεψα σε τρία νησιά, δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποια, αλλά ήταν όλα καταπληκτικά. Δοκίμασα παστίτσιο και ήταν πεντανόστιμο. Μάλιστα πήρα μαζί μου για να το δοκιμάσουν οι γονείς μου. Ήταν σίγουθρα μοναδική εμπειρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλεϊ και πίσω η λάβα του ηφαιστείου να τρέχει! (vid)

 

Τελευταία Νέα