Για Θεσσαλονίκη-Αθήνα, όλοι οι δρόμοι γράφουνε γύρνα...

Νίκος Μαρούδας
Για Θεσσαλονίκη-Αθήνα, όλοι οι δρόμοι γράφουνε γύρνα...

bet365

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής και το GWJ γυρίζει τον χρόνο πίσω στην κορυφαία μεταγραφική ιστορία ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Πρωταγωνιστής; Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης...

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το ντέρμπι της Τούμπας την Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό με τους δύο αντιπάλους να στοχεύουν στη νίκη. Οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Άρη, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι θέλουν να κλείσουν το 2020 με ιδανικό τρόπο και φτάνοντας τις τέσσερις νίκες στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια.

Όταν μιλάμε για ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, εύκολα έρχεται στο μυαλό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία και με τους δύο συλλόγους. Αγαπήθηκε από τους οπαδούς και των δύο, αλλά δίχασε εκείνους του «δικέφαλου» όταν αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στο «τριφύλλι», κάτι που δεν έπαψε να υπάρχει ακόμα και μετά την επιστροφή του στη Τούμπα το 2010.

Η «χρυσή» συμφωνία που τον έφερε Παιανία!

Το καλοκαίρι του 2006, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή καθώς αυτή άγγιξε συνολικά τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο Παναθηναϊκός, τότε, έβγαλε από τα ταμεία του 1,8 εκατομμύρια ευρώ συν τους Χαραλαμπίδη, Τόργκελε και Τσίγκα που ανηφόρησαν για την Θεσσαλονίκη ως έμψυχα ανταλλάγματα.

Επίσης, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε ένα... χρυσό συμβόλαιο ύψους 800.000 ευρώ τον χρόνο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ενθουσιασμένος με την κίνηση αυτή, καθώς ο «Σάλπι» εκείνη την περίοδο ήταν από τα πιο... hot ελληνικά ονόματα στην αγορά και το «τριφύλλι» αποκτούσε ένα πολύ γερό χαρτί για την επιθετική του γραμμή.

Η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ τον... έφερε στον Παναθηναϊκό!

Αυτό που οι περισσότεροι θα θυμάστε, είναι πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν είχε κρύψει πως αποφάσισε να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στο «τριφύλλι» ώστε να βοηθήσει οικονομικά τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του βορά εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε τρομερά οικονομικά προβλήματα, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να είναι απλήρωτοι.

Έτσι, ο «Σάλπι», μη μπορώντας να βλέπει αυτή την κατάσταση και το άσχημο κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια της αγαπημένης του ομάδας, πήρε την απόφαση να την βοηθήσει με τον δικό του τρόπο στο οικονομικό κομμάτι. «Έχω προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ και στο παρελθόν θα μπορούσα να φύγω χωρίς η ομάδα να έχει κανένα όφελος. Αυτή τη στιγμή από τη μεταγραφή μου ο ΠΑΟΚ θα ωφεληθεί και χρηματικά, σε μια δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε και να ξέρουν ότι θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου. Δεν θα ξεχάσω ότι ο ΠΑΟΚ με ανέδειξε και με τη φανέλα του έζησα όμορφες στιγμές», ήταν τα λόγια του ίδιου μόλις ολοκλήρωσε την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Τα λόγια αυτά από μόνα τους έδειξαν πως ο «Σάλπι» ό,τι απόφαση πήρε, την πήρε για να βοηθήσει πρώτα απ' όλα την αγαπημένη του ομάδα. Ωστόσο αυτό δεν το πίστεψαν όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα μερικοί να αντιδράσουν και να τον βλέπουν ως... προδότη!

Τα... σάρωσε όλα, αρνήθηκε την εξωπραγματική πρόταση του Πατέρα κι επέστρεψε!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν πλέον ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και θα ήταν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τέσσερα χρόνια γεμάτα επιτυχίες, πολλά γκολ σε Ελλάδα κι Ευρώπη, παρουσία σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω του «τριφυλλιού» και φυσικά η κατάκτηση του νταμπλ του 2010 με τον Παναθηναϊκό.

Εκείνη η άκρως επιτυχημένη χρονιά που έκλεισε με το τελευταίο πρωτάθλημα και νταμπλ στην ιστορία των «πράσινων», έμελλε να είναι και η τελευταία του «Σάλπι» με το τριφύλλι στο στήθος. Το τέλος είχε αρχίσει να... αχνοφαίνεται από τον χειμώνα του 2010, όταν ο Έλληνας φορ δεν συμφωνούσε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με αρκετά βελτιωμένους όρους κι όλα στο βάθος έδειχναν ΠΑΟΚ!

Μπορεί εκείνη την εποχή να κυκλοφορούσαν φήμες για ενδιαφέρον από Αγγλία και Γερμανία, αλλά στο μυαλό του Σαλπιγγίδη ήταν όσο τίποτα άλλο η επιστροφή του στον «δικέφαλο» του βορά ώστε να διορθώσει την σχέση του με εκείνους που άθελά του απογοήτευσε το 2006. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε την εξωπραγματική προσφορά του Νικόλα Πατέρα για ανανέωση του συμβολαίου του. Μια ανανέωση που θα του έφερνε στις τσέπες του, πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο μαζί με τα μπόνους!

Η ιστορία τότε έγραψε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του. Όμως, ο ίδιος γνωρίζει πως αγαπιέται μέχρι και τώρα και από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ως... παιδί του «τριφυλλιού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα