Ένας αγώνας δρόμου στο δάσος που κρατάει 40 χρόνια! (pics & vid)

Gazzetta team
Ένας αγώνας δρόμου στο δάσος που κρατάει 40 χρόνια! (pics & vid)

bet365

Το GWJ σας ταξιδεύει σε ένα χωριό της Φωκίδας, την Καλοσκοπή, όπου το μεράκι των κατοίκων της προσφέρει πολλούς λόγους για να γυρνάνε τα παιδιά τα καλοκαίρια σε αυτό.

Στην Καλοσκοπή Φωκίδας η όρεξη των κατοίκων για νέα πράγματα δεν σταματά ποτέ.

Πέρυσι ήταν που δημιούργησαν από το πουθενά ένα μικρό αθλητικό κέντρο με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και 5x5 ποδόσφαιρο.

Φέτος διοργάνωσαν έναν καταπληκτικό αγώνα δρόμου για κάθε ηλικία μέσα στο δάσος.

Ο αγώνας δρόμος της Καλοσκοπής είναι ένας θεσμός που εδώ και σχεδόν 40 χρόνια πραγματοποιείται στο ορεινό χωριό της Φωκίδας. Στόχος του δεν είναι άλλος από την άμεση επαφή των νέων παιδιών με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το τρέξιμο!

Τα τελευταία χρόνια, ο θεσμός είχε ατονίσει, όμως φέτος με τις πρωτοβουλίες νέων παιδιών, αποφασίστηκε να διοργανωθεί σε υψηλό επίπεδο, όπως αρμόζει σε κάθε γεγονός που θέλει να ξεχωρίσει και να είναι επιτυχημένο!

Η ομάδα που ανέλαβε την διοργάνωση, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό σε επίπεδο οργάνωσης. Νέες διαδρομές, νέες σημάνσεις, επικοινωνία και οπτικοακουστική κάλυψη του αγώνα καθώς και εύρεση χορηγού, ήταν λίγες από τις ενέργειες με στόχο την επαναφορά του θεσμού σε ένα υψηλό επίπεδο.

Οι συμμετοχές των παιδιών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Η εταιρεία Garmin, προσέφερε τα έπαθλα των νικητών, smartwatches Forerunner 30 και όλη την ένδυση των εθελοντών!

Την απονομή των επάθλων έκανε ο ηθοποιός και τριαθλητής Πάνος Βλάχος, ο οποίος κατάγεται από την Καλοσκοπή και πάντα είναι στο πλευρό των νέων παιδιών που αγαπούν τον αθλητισμό!

Ο φετινός αγώνας ήταν πιλοτικός και κρίνεται απόλυτα επιτυχημένος. Στόχος για την επόμενη χρονιά, να διοργανωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί. Ειδικότερα οι κατηγορίες μέχρι 18 ετών θα είναι παιδιά από την Καλοσκοπή ώστε να μην αυξηθεί έντονα ο ανταγωνισμός, η κατηγορία όμως 18+, θα αφορά οποιονδήποτε επιθυμεί να πάρει μέρος!

Στα πλάνα της διοργάνωσης για την επόμενη χρονιά είναι η ένταξη και μίας διαδρομής διάθλου που θα περιλαμβάνει τρέξιμο και mountain bike στα μαγικά μονοπάτια της Γκιώνας και της Οίτης.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η διοργάνωση ξεκίνησε ήδη τον σχεδιασμό του επόμενου αγώνα και ανυπομονεί να σας συναντήσει όλους το καλοκαίρι του 2021 στην Καλοσκοπή Φωκίδας!

Αγώνας Δρόμου Καλοσκοπής Garmin from Stratos Actidis on Vimeo.

 

Τελευταία Νέα