Από τα Σούρμενα στη Γερμανία: Το όνειρο του 17χρονου Αρμένιου! (pics)

Από τα Σούρμενα στη Γερμανία: Το όνειρο του 17χρονου Αρμένιου! (pics)

bet365

Ο Θανάσης Σαρκισιάν, στα 17 του χρόνια είναι έτοιμος να αφήσει την Ελλάδα και τα Σούρμενα και να ξεκινήσει τη διεθνή του καριέρα στη Γερμανία ελπίζοντας να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο και να παίξει για την εθνική Αρμενίας.

Οι γονείς του γεννήθηκαν στο Έρεβαν της Αρμενίας, εκείνος, πριν από 17 χρόνια στην Ελλάδα. Η μητέρα του ασχολείται με τα οικιακά κι ο πατέρας του με τον ιδιωτικό κλάδο, ψάχνοντας τον τελευταίο καιρό να εργαστεί ξανά.

Η ζωή του Θανάση Σαρκισιάν δεν είναι τόσο εύκολη όσο θα μπορούσε ή όσο είναι για κάποια άλλα παιδιά. Εκείνος, κλείνει τα μάτια και ονειρεύεται ότι θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από τα 5 του χρόνια αυτό κάνει, κλείνει τα μάτια και ονειρεύεται ότι η μπάλα θα είναι γι αυτόν το διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή. Τόσο για τον ίδιο όσο και για τους γονείς αλλά και τα αδέρφια του (έχει έναν 19χρονο αδερφό και μια 5χρονη αδερφή.

Ο Θανάσης, συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσω του Gazzetta Weekend Journal πριν από δύο χρόνια, όταν 15 ετών ακόμη έκανε 1.000 ποδαράκια!

Σήμερα, μερικούς μήνες, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Γερμανία. Η μετανάστευση για ένα καλύτερο αύριο είναι στο αίμα του. Κι αυτήν την πρόκληση δεν την φοβάται. Ο Θανάσης είναι κι αυτός ένα παιδί που έχει όνειρο να παίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά το μεγαλύτερο όλων είναι να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο.

Για να συμβεί αυτό έχει πολύ δρόμο μπροστά του να διανύσει. Αυτή τη στιγμή, πάντως,πέρασε με απόλυτη επιτυχία τα δοκιμαστικά τεστ, του συλλόγου Jfv Mittelhessen (4η κατηγορία στη Γερμανία). Εκεί, όταν έφτασε χρειάστηκε να υπερβεί τον εαυτό του.

Από το αεροδρόμιο κατευθείαν για δοκιμή!

Έφτασε στο προπονητικό κέντρο κουρασμένος, ύστερα από 2 ώρες αναμονής για την παραλαβή των αποσκευών. Παρ' όλη την ταλαιπωρία, εμφανίστηκε στο προπονητικό κέντρο, ξέροντας πολύ καλά πως θα έπρεπε να κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο λεπτό.

Στην πρώτη του προπόνηση έβαλε 1 γκολ. Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου ήταν ευχαριστημένοι με το παιχνίδι του, τον επαίνεσαν για την καλή τεχνική, την ταχύτητα και τη φυσική του κατάσταση. Στη Γερμανία, πραγματοποίησε 5 προπονήσεις και στο τελευταίο δοκιμαστικό παιχνίδι, σκόραρε 6 φορές!

Ο προπονητής Daniel Akyüz είπε ότι «προσαρμόζεται γρήγορα, μαθαίνει εύκολα, προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς». Επίσης, οι Γερμανοί, ξεχώρισαν τα σουτ του. Το να τον καλέσουν στην ομάδα τους ήταν μονόδρομος και στις 4 Αυγούστου θα είναι εκεί για να ξεκινήσει προετοιμασία.

Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι περιμένουν την στιγμή τους και προσπαθούν να αναδείξουν τον εαυτό τους. Ο Θανάσης είναι ένας απ' αυτούς. Ενας 17χρονος, που σε μερικές μέρες θα ξεκινήσει τη διεθνή του καριέρα.

Όνειρό του;

«Ζώντας μακριά από την πατρίδα, δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Αρμένιοι. Θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και κάποια μέρα να παίξω για την εθνική ομάδα της Αρμενίας. Θα είναι η μεγαλύτερη τιμή για μένα», δηλώνει με ταπεινότητα.

 

Τελευταία Νέα