Μια φάση, μια ιστορία: Γκολ-έπος του Κάτσεμπαχ, «κρεμάει» από τα 35 μέτρα τον Βάντσικ! (vid)

Μια φάση, μια ιστορία: Γκολ-έπος του Κάτσεμπαχ, «κρεμάει» από τα 35 μέτρα τον Βάντσικ! (vid)

bet365

Στο 8ο αφιέρωμα της στήλης δείτε το γκολ... έργο τέχνης του Ίμρε Κάτσεμπαχ με την φανέλα του Απόλλωνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον Ούγγρο να εκθέτει ανεπανόρθωτα την άμυνα του «τριφυλλιού» και τον Βάντσικ!

Ο Απόλλων Σμύρνης την σεζόν 1991/92 παρουσιάζει μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της ιστορίας του με ποδοσφαιριστές όπως είναι οι Άρης Καρασαββίδης, Βελέντζας, Ποζαπαλίδης, Κολιτσιδάκης, Κάβουρας, Γέφτοβιτς, αλλά και Κάτσεμπαχ.

Ο τελευταίος είναι ο «μαέστρος» της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» συνδυάζοντας τα γκολ με το θέαμα.

Στις 12 Ιανουαρίου 1992, ο Μαγυάρος μέσος κόντρα στον Παναθηναϊκό πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ, δίχως υπερβολή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο Απόλλων καταφέρνει να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας με τον Κάτσεμπαχ να ανοίγει το σκορ στο 31΄.

Ο 28χρονος τότε άσος, παίρνει την μπάλα πίσω από το κέντρο και περνάει όποιον βρίσκει στο διάβα του. Βλέποντας τον Γιόζεφ Βάντσικ να έχει βγει από την εστία του επιχειρεί μια λόμπα από τα 35 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα! Ένα από τα ελάχιστα γκολ που το «βουνό» ασφαλώς δεν θα θέλει να θυμάται!

Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνο το πρωτάθλημα (1991/92) ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά στην ιστορία της Α΄ Εθνική, αφού Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Απόλλων και ΑΕΚ μοιράζονταν την πρώτη θέση μετά την συμπλήρωση 14 αγωνιστικών.

Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Κάτσεμπαχ (0' 58'').

 

Τελευταία Νέα