Μπρόλιν Μαγουέτζε: Ο άνθρωπος που έμαθε snowboard στους Αφρικανούς! (vids)

Μπρόλιν Μαγουέτζε: Ο άνθρωπος που έμαθε snowboard στους Αφρικανούς! (vids)

bet365

Ο Μπρόλιν Μαγουέτζε, αθλητής snowboard από την Ουγκάντα, αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα και πρότυπο θέλησης και αυταπάρνησης και το G-Weekend καταγράφει την απίθανη ιστορία του!

Στα 26 του χρόνια ο Μπρόλιν Μαγουέτζε, ένα παιδί από την Ουγκάντα, ξεκίνησε ένα σπάνιο και ξεχωριστό ταξίδι, ασχολούμενος με το snowboard και έχοντας ως μεγάλο όνειρό του, τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μαγουέτζε ανάγκασε σχεδόν όλη την υφήλιο να ασχοληθεί μαζί του όταν η ζωή του και η αθλητική του πορεία έγιναν ταινία και παράδειγμα αλλά και έμπνευση για όλους. Ο Μαγουέτζε είχε καταλήξει από νεαρή ηλικία στο ότι ήθελε να ακολουθήσει το όνειρό του και να σπουδάσει ιατρική στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος είχε την επιδίωξη να γίνει ο πρώτος Αφρικανός που θα διακρινόταν στο snowboard και θα έδινε το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα πρόβλημα υγείας δεν του επέτρεψε να λάβει μέρος στην διοργάνωση του 2018. Το πρόβλημα του προέκυψε στους Χειμερινούς Πανεπιστημιακούς Αγώνες του Καζακστάν όπου αρρώστησε και δεν ένιωσε καλά στην διάρκεια μίας προπόνησης. Οι εξετάσεις του ανέδειξαν το πρόβλημα της αρρυθμίας και έναν ακανόνιστο καρδιακό παλμό και ρυθμό που θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραίος.

Ο Μαγουέτζε άκουσε με ψυχραιμία τους ειδικούς, μάζεψε τα πράγματά του και πήγε πίσω στην Γιούτα, στη... βάση του. Αφότου ζήτησε την συμβουλή και τις οδηγίες των γιατρών επικεντρώθηκε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο. Εξάλλου εδώ και χρόνια ήταν ο λόγος που οι Αφρικανοί αλλά και οι συμπατριώτες του κινητοποιήθηκαν ώστε να μάθουν για το snowboard και τα χειμερινά σπορ. Ο 26χρονος δεν άφησε τις σπουδές του και ενώ επρόκειτο να ολοκληρώσει το μάστερ του πάνω στην δημόσια υγεία / ιατρική και έμφαση σε θέματα επιδημιολογίας.

Το πάθος και η αγάπη του για το snowboard αλλά και η δύναμη ψυχής τον επανέφεραν στο άθλημα. Γενικότερα πρόκειται για έναν εντυπωσιακό και ταλαντούχο αθλητή, που είχε δείξει από τα 21 με 22 χρόνια του το τι μπορεί να κάνει και να πετύχει.

ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΚΑΝ ΧΙΟΝΙ!!!

Ο Μαγουέτζε δεν είχε δει ποτέ χιόνι έως τα 12 χρόνια του. Τότε άφησε την Ουγκάντα και την Καμπάλα για να βρεθεί στη Βοστώνη με την οικογένειά του. Ο ίδιος έπρεπε να αλλάξει πόλη λόγω της δουλειάς της μητέρας του και είχε τονίσει σε συνέντευξή του πως στις ΗΠΑ θα έβρισκε πολλές ευκαιρίες.

Σε ηλικία 14 ετών μέσω ενός σχολικού προγράμματος άρχισε να ασχολείται με σκι και με το snowboard. Ο Μαγουέτζε το είδε ως μία πρόκληση αλλά και μία ευκαιρία να κάνει φίλους. Μέσω του φίλου του, Φίλιπ Χέσλερ, πείστηκε να ρίξει το βάρος στο snowboard. Ο Χέσλερ εντόπισε το ταλέντο και την προοπτική του φίλου του. Ήταν επίσης εκείνος που ανέβασε το ηθικό και την ψυχολογία του Μαγουέτζε και πως μπορεί να τα καταφέρει.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΤΟΥ

Ο Μαγουέτζε δεν έχει ξεχάσει την πατρίδα του, έχοντας φτιάξει ένα πρότζεκτ για να βοηθάει μικρά και φτωχά παιδιά, δίνοντάς τους ευκαιρίες για το μέλλον. Αντιλαμβανόμενος πως ακόμα και σήμερα ένα σημαντικό (ή μεγάλο εάν θέλετε) ποσοστό των κατοίκων της χώρας του ζει στην φτώχεια θέλει να βοηθήσει όπου μπορεί. Ο ίδιος δηλώνει περήφανος πρεσβευτής της χώρας του ενώ από μικρός δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να δουλέψει όπου χρειαζόταν. Ως αναλυτής σε εργαστήριο απ' όταν ήταν στο λύκειο ή ως δάσκαλος / καθηγητής σε καμπ για snowboard. Παράλληλα δηλώνει περήφανος για τους αθλητές και τις αθλήτριες της χώρας του αλλά και από την Αφρική γενικά. Όπως για τις τρεις αθλήτριες από τη Νιγηρία που όχι μόνο έφτιαξαν ομάδα μπόμπσλεϊ (αγωνιστικό έλκηθρο) αλλά διασφάλισαν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγιναν η πρώτη ομάδα από την Αφρική που το κάνει αυτό σε επίπεδο χειμερινών σπορ. Ο Μπρόλιν Μαγουέτζε περιμένει και αυτός την μεγάλη στιγμή του, όμως ήδη έχει διαγράψει μία τρομερή πορεία και έχει (κατα)γράψει μία φοβερή ιστορία...

- Η φωτογραφία είναι από το επίσημο Facebook του αθλητή, που μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Τελευταία Νέα