Xιμένεθ: «Να αξιολογούμε τι είναι σημαντικό στη ζωή»!

Δημήτρης Βέργος
Xιμένεθ: «Να αξιολογούμε τι είναι σημαντικό στη ζωή»!

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανοίγει την καρδιά του στο Gazzetta Weekend Journal για την τρομακτική κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ισπανία, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη και η αξιολόγηση των σημαντικών πραγμάτων στη ζωή μας είναι εκείνα που αξίζουν αυτές τις στιγμές.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ στο τέλος της περσινής σεζόν γύρισε στη γενέτειρα του την Ανδαλουσία μέχρι τον Οκτώβριο. Τότε συμφώνησε να μετακομίσει στο Άμπου Ντάμπι αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Αλ Ουάχντα, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Ο Χιμένεθ βλέπει από μακριά την πατρίδα του την Ισπανία να υποφέρει με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορονοϊό να αυξάνονται δραματικά. Η Ισπανία ακολουθεί το φρικτό μονοπάτι της Ιταλίας, ξεπερνώντας σε νεκρούς από τον COVID-19 ακόμη και την Κίνα, με τις στιγμές να είναι οδυνηρές.

Όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε και αφού δέχθηκε να ανοίξει την καρδιά του στο Gazzetta Weekend Journal για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό στην Ισπανία, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει την αγάπη και τη δύναμή του στην Ελλάδα, η οποία πάντα για αυτόν θα έχει μια ιδιαίτερη και πολύ ξεχωριστή θέση μέσα του.

«Αρχικά θα ήθελα να δώσω έναν μεγάλο χαιρετισμό σε όλο τον κόσμο στην Αθήνα και στην Ελλάδα. Τους στέλνω όλη τη δύναμη και τους λέω να κάνουν υπομονή. Κάθε μέρα που περνάει ερχόμαστε πιο κοντά στο να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη. Εύχομαι ο κορονοϊός που πλήττει την Ευρώπη και όλο τον κόσμο να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να μην αφήσει πολλά θύματα στην Ελλάδα», αναφέρει.

«Ζω με μεγάλη ανησυχία για όσα βιώνει η οικογένειά μου στην Ισπανία»

Ο αγαπημένος Μανόλο των φίλων της ΑΕΚ βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τα μέλη της οικογένειάς του. Ανησυχεί για την κόρη του που βρίσκεται στη Μαδρίτη, αλλά και για όλη την οικογένειά του στην Ανδαλουσία και κυρίως για τη μητέρα του που λόγω ηλικίας πρέπει να προσέχει περισσότερο.

«Δώξα τω Θεώ η οικογένειά μου είναι καλά. Η μία η κόρη μου είναι στη Μαδρίτη, για την οποία και ανησυχώ γιατί η ισπανική πρωτεύουσα είναι από τις πόλεις που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορονοϊό στη χώρα. Τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου βρίσκονται στην Ανδαλουσία. Ευτυχώς όλοι είναι καλά. Μένουν στο σπίτι και περιμένουν όλος αυτός ο εφιάλτης να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Εγώ το ζω όλο αυτό από απόσταση με ανησυχία. Μου λένε ότι είναι καλά, αλλά η μητέρα μου ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό με ανησυχεί περισσότερο από όλα, όπως και για τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, τα αδέρφια μου και τους φίλους μου.

Το μόνο όμως που μπορώ να κάνω από την απόσταση που βρίσκομαι είναι να είμαι σε επικοινωνία μαζί τους και να πιστεύω σε όσα μου λένε. Δεν μπορώ να ταξιδέψω στην Ισπανία γιατί πρέπει να παραμένω εδώ μέσα στο σπίτι, συνεπώς εύχομαι όλο αυτό να περάσει και όλα να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Εδώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η αλήθεια είναι ότι η χώρα δεν έχει πληγεί σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο η Ευρώπη ή άλλα μέρη, η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα, σταματώντας για παράδειγμα κάθε αθλητική δραστηριότητα ή άλλα δημόσια ή ιδιωτικά θεάματα και όσα καταστήματα παραμένουν ανοικτά είναι εκείνα που πωλούν αγαθά πρώτης ανάγκης», υπογραμμίζει.

«Ένα άγαλμα στους γιατρούς στην Ισπανία, είμαστε ένας λαός ενωμένος»

Οι δρόμοι της Ισπανίας έχουν αδειάσει, όπως περιγράφει ο Χιμένεθ, ο οποίος χαρακτηρίζει «αληθινούς ήρωες» τους γιατρούς που μάχονται νύχτα μέρα, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό αυτές τις δύσκολες ώρες είναι η αλληλεγγύη που δείχνει ο ισπανικός λαός, ο οποίος αντιμετωπίζει ενωμένος τον κορονοϊό.

«Οι δρόμοι στην Ισπανία είναι έρημοι. Οι αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός κάνουν μια απίστευτη δουλειά, μαζί με τους γιατρούς, σε κάθε έναν από τους οποίους αξίζει να κάνουν ένα άγαλμα για τη δουλειά που προσφέρουν. Στους δρόμους οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε κανείς να μην βγαίνει από το σπίτι χωρίς άδεια. Σε γενικές γραμμές όλος ο κόσμος σέβεται τα μέτρα. Η καλή διάθεση δεν έχει χαθεί από τον κόσμο. Παίζουν στο σπίτι, τραγουδούν στα μπαλκόνια, χειροκροτούν τους αληθινούς ήρωες που είναι όλοι αυτοί που φροντίζουν τους αρρώστους στα νοσοκομεία και εκείνους που βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι.

Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι. Δεν πάει πολύς καιρός που είχε γίνει μια απεργία από τους αγρότες της Ισπανίας για τα εισοδήματά τους και κάποιες μέρες αργότερα είχαν βγει οι ίδιοι στους δρόμους με τα τρακτέρ τους για να ψεκάσουν στην προσπάθεια για απολύμανση ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Η αλληλεγγύη πάντα υπήρχε στην Ισπανία και παρά τις διαφωνίες μας, είτε όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά είτε άσχημα, δείχνουμε ότι είμαστε ένας λαός ενωμένος».

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι η αγκαλιά, αυτή που δεν μπορώ να δώσω λόγω της απόστασης που με χωρίζει από τα παιδιά μου»

Το «μένουμε σπίτι» που έχει υιοθετηθεί από όλο τον πλανήτη για να δώσει ένα τέρμα στην έξαρση του COVID-19, σύμφωνα με τον Χιμένεθ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους ανθρώπους ώστε να αξιολογήσουν τα σημαντικά πράγματα στη ζωή τους, που συνήθως είναι και τα πιο απλά, όπως μια αγκαλιά. Μια αγκαλιά που ο ίδιος δεν είναι σε θέση να δώσει αυτές τις στιγμές στους δικούς του ανθρώπους με την απόσταση που τους χωρίζει.

«Πιστεύω πως αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για να αξιολογήσουμε τι είναι σημαντικό στη ζωή μας. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για πράγματα που δεν έχουν ουσία και δεν είναι χρήσιμα στην καθημερινότητά μας. Το πιο σημαντικό είναι η αγκαλιά, είναι αυτό που μου λείπει προσωπικά να δώσω στα παιδιά μου λόγω της απόστασης. Ήρθα να δουλέψω στα Εμιράτα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία για ένα ενδιαφέρον αθλητικό πρότζεκτ και διότι μου προσφέρθηκαν κάποιες εξαιρετικές οικονομικές απολαβές στο συμβόλαιο, όμως το χρήμα δεν μπορεί να εξισωθεί με την οικογένεια.

Αυτός λοιπόν ο εγκλεισμός στο σπίτι που βιώνουμε μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε πολλά πράγματα και να αξιολογήσουμε τι είναι σημαντικό στη ζωή. Το ποδόσφαιρο είναι μια ψυχαγωγία που γεμίζει την καρδιά του ανθρώπου με πάθος όταν τα πράγματα πάνε καλά, όμως στα δύσκολα υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά, όπως η οικογένεια ή οι γιατροί που παλεύουν για κάτι σημαντικό. Σε αυτήν την καραντίνα, εγώ προσπαθώ να σκέφτομαι και να αξιολογώ κάποια πράγματα και το καλύτερο απ’ όλα, αν υπάρχει κάτι καλό σε όλο αυτό, είναι να επιστρέψουμε στις πραγματικές αξίες της ανθρώπινης ζωής».

«Η απόφαση να σταματήσουν τα πρωταθλήματα έπρεπε να είχε παρθεί νωρίτερα»

Ο Χιμένεθ χάρηκε όταν άκουσε πως μπαίνει μια άνω τελεία στα πρωταθλήματα, κάτι που όπως επισημαίνει θα έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα. Τη δεδομένη στιγμή, όπως προσθέτει, οι επιστήμονες και οι γιατροί είναι εκείνοι που πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο και είναι αυτοί που θα κληθούν να αποφασίσουν πότε οι ομάδες θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στο γήπεδο, μιας και η ζωή και η υγεία όλων είναι πάνω από το οτιδήποτε.

«Το αν η φετινή σεζόν συνεχιστεί είναι κάτι που πρέπει να αξιολογήσουν οι Λίγκες, οι Ομοσπονδίες, η FIFA και οι σύλλογοι. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται εξαιρετική απόφαση να σταματήσουν τα πρωταθλήματα. Είναι κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα. Υπήρχαν ομάδες από την Ιταλία που ενώ βρίσκονταν σε καραντίνα πήγαιναν να παίξουν στην Ισπανία, όπως στα παιχνίδια της Αταλάντα με τη Βαλένθια ή της Ρόμα με τη Σεβίλλη, το οποίο ευτυχώς αναβλήθηκε κάποιες μέρες πιο πριν. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχαν πάρει αυτές τις αποφάσεις νωρίτερα. Πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε τους ανθρώπους της επιστήμης και της υγείας. Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης μπορεί να τα λέει καλά, αλλά εγώ πάντα θα έδινα μεγαλύτερη βαρύτητα σε έναν γιατρό, σε έναν ειδικό της επιστήμης.

Οι πολιτικοί θα έπρεπε να αφήσουν τους επιστήμονες να δράσουν πρώτοι καθώς τη δεδομένη στιγμή δεν χρειάζεται να δείξεις ότι είσαι χαρισματικός ούτε να πάρεις ψήφους, αλλά πρέπει να σώσεις ζωές. Τώρα αν είναι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνος για την κοινωνία, για τους ποδοσφαιριστές και για όλους. Οι σύλλογοι χρειάζεται να διευθετήσουν τα θέματα με τα τηλεοπτικά συμβόλαια, αλλά οι άνθρωποι της επιστήμης είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν αν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ή όχι για να ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει έστω και ο παραμικρός κίνδυνος, η ζωή του κάθε ατόμου είναι πάνω από το κάθε άθλημα ή την κάθε διαπραγμάτευση».

«Κάθε καλό που συμβαίνει στην ΑΕΚ και στην Ελλάδα με κάνει χαρούμενο»

Κλείνοντας, και για να ελαφρύνουμε το κλίμα, τον ρωτήσαμε για το αν παρακολουθεί την αγαπημένη του ΑΕΚ και πως τα πηγαίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Ένωση άλλωστε, όπως και η Ελλάδα, θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

«Η αλήθεια είναι ότι μου είναι δύσκολο από εδώ να παρακολουθώ τους αγώνες της ΑΕΚ. Έχω δει μόλις ένα παιχνίδι. Κάθε καλό που συμβαίνει στην ΑΕΚ με κάνει χαρούμενο, το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Πάντα λέω ότι η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου και η Αθήνα η δεύτερη πόλη μου. Έχω δει ότι είναι στην 3η θέση στο πρωτάθλημα, δεν ξέρουμε ακόμα βέβαια αν αυτό όπως και τα άλλα ολοκληρωθούν, αλλά ελπίζω η ΑΕΚ να επιστρέψει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Όταν το κατακτήσαμε ήταν πολλά τα 24 χρόνια αναμονής και ελπίζω να το επαναλάβει γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ το αξίζει», τονίζει ο Χιμένεθ, προσθέτοντας:

«Εδώ στο Άμπου Ντάμπι όλα είναι καλά. Ήρθαμε τον Οκτώβριο, η ομάδα ήταν στη 10η θέση και παρά τα πολλά προβλήματα που είχε το ρόστερ, διότι είχαμε μόλις δύο ξένους ποδοσφαιριστές και αρκετούς παίκτες από την ακαδημία, καταφέραμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και να σκαρφαλώσουμε στη βαθμολογία στην 4η θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο. Το να παλέψουμε για την κατάκτηση του τίτλου είναι λίγο δύσκολο, αλλά είμαστε στην πρώτη θέση του ομίλου στο ασιατικό Champions League. Δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα είμαστε όταν ξαναρχίσει η αγωνιστική δραστηριότητα, η αλήθεια είναι ότι παίζαμε αρκετά καλά μέχρι τη διακοπή, αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα γυρίσουν οι παίκτες έπειτα από όλο αυτό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά που κάνουμε εδώ. Πάντα προσπαθώ να δίνω τα πάντα μαζί με το τεχνικό μου επιτελείο. Όταν δίνεις το 100% στη δουλειά σου έρχεται συνήθως το αποτέλεσμα που θέλεις».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα