Ο «νέος Χάαλαντ» είναι ο... ξάδερφός του!

Ο «νέος Χάαλαντ» είναι ο... ξάδερφός του!

bet365

Τον λένε Άλμπερτ Τιάαλαντ, είναι 16 χρονών και έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της νορβηγικής Μπριν, από την οποία ξεπετάχτηκε τέσσερα χρόνια πριν ο θαυματουργός ξάδερφός του, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Όταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ έμπαινε ξαφνικά στις ζωές μας και άρχιζε να προκαλεί ντόρο με το αυτόφωτο ταλέντο και την υπερφυσική παραγωγικότητά του, δύσκολα κανείς θα φανταζόταν ότι την ίδια ώρα, στην ομάδα της γειτονιάς του, ανδρώνεται ο ανερχόμενος διόσκουρος.

Πόσο μάλλον, ότι αποτελεί… αίμα του και μάλιστα σε πρώτο βαθμό συγγένειας.

Είναι πολύ νωρίς να αναζητά κανείς τον διάδοχο του θαυματουργού 19χρονου Νορβηγού στράικερ της Ντόρτμουντ, όμως, το… σόι του έχει βαλθεί να χαρίσει στο ποδόσφαιρο τα μεγάλα αστέρια του αύριο.

Μετά τον Χάαλαντ, έρχεται ο Άλμπερτ Μπράουτ Τιάαλαντ (ή Τζάαλαντ, ο καιρός θα δείξει πώς θα μείνει το επίθετο στη συνείδησή μας). Ο λόγος για τον 16χρονο ξάδερφο του Έρλινγκ, από την πλευρά της μητέρας του, ο οποίος ακολουθεί πιστά τη ρότα του οικογενειακού ειδώλου του και δίνει λόγους στους Νορβηγούς (κι όχι μόνο) φιλάθλους να τρέμουν από ανυπομονησία, για την ημέρα που η εθνική ομάδα θα τους διαθέτει από κοινού στη γραμμή κρούσης.

Ο Άλμπερτ Τιάαλαντ, γεννημένος το 2004, έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της Μπριν (κλαμπ 3ης κατηγορίας) την περασμένη εβδομάδα, παίζοντας για 15’ στη φιλική ήττα από την Έγκερσουντ (1-3). Μόλις έναν μήνα αφότου έκλεισε τα 16 του χρόνια, σχεδόν στην ηλικία που το κατάφερε και ο ξάδερφός του με την ίδια φανέλα (15).

Τα κοινά στοιχεία τους δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την εμφάνισή τους. Ναι, θα μπορούσαν να είναι αδέρφια, το ξανθό μαλλί και τα χαρακτηριστικά τους συμφωνούν 100%, αλλά εν προκειμένω το αγωνιστικό στυλ μετράει περισσότερο.

Ο Άλμπερτ είναι επίσης υψηλόσωμος, πάνω από 1,85μ. (ενδεχομένως να ξεπεράσει και το 1,90 στα επόμενα χρόνια), είναι φυσικά κι αυτός σέντερ φορ και μάλιστα δεξιοπόδαρος (σε αντίθεση με τον αριστεροπόδαρο Έρλινγκ), κάτι που σημαίνει ότι το προφίλ τους αλληλοσυμπληρώνεται. Και πέρα από κάθε μεμονωμένη αρετή που τους συνδέει, ο Άλμπερτ κατέχει, όπως φαίνεται, ανάλογο ένστικτο «φονιά» μπροστά από τις αντίπαλες εστίες.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρώσει δύο σεζόν στα εφηβικά πρωταθλήματα με απολογισμό 64 γκολ σε 37 εμφανίσεις (!). Το μόνο που απομένει πλέον είναι να χριστεί σκόρερ και σε ανδρικό επίπεδο, κάτι για το οποίο ενδεχομένως θα πρέπει να κάνει υπομονή, αφού ακόμα και ο Έρλινγκ χρειάστηκε 442 λεπτά για ανοίξει λογαριασμό.

Μετά την πρώτη του συμμετοχή στις 29 Φεβρουαρίου, παραχώρησε και την πρώτη του συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του και από το ύφος των απαντήσεών του, η ιδιοσυγκρασία και η ταπεινότητα του χαρακτήρα του είναι μερικές ακόμη πτυχές που τον συνδέουν με τον Χάαλαντ.

«Ήταν όνειρό μου από μικρό παιδί να παίξω στην πρώτη ομάδα. Δεν περίμενα, όμως, ότι θα είχα κάνει ήδη το ντεμπούτο μου. Θέλω να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται, ο στόχος μου είναι να παίξω του χρόνου με την Μπριν στο πρωτάθλημα. Θέλει πολύ σκληρή δουλειά», ενώ δίχως να εκπλήξει κανένα, έπλεξε το εγκώμιο του ομοαίματου σούπερ-στράικερ:

«Είναι σπουδαία έμπνευση για μένα. Είναι απίστευτα όλα όσα έχει καταφέρει. Αυτό που καταφέρνει να δείχνει σε κάθε παιχνίδι».

Αν πρόκειται από δω και στο εξής να πατήσει στα χνάρια του, αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της επόμενης σεζόν ο Άλμπερτ Μπράουτ Τιάαλαντ θα έχει ήδη τραβήξει την προσοχή κάποιου μεγάλου νορβηγικού συλλόγου. Όπως είχε συμβεί με την Μόλντε στην περίπτωση του Έρλινγκ Χάαλαντ. Από κει και πέρα, θα είναι θέμα χρόνων, για να υπεισέλθει και εκείνος στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Μέχρι τότε, η εθνική Νορβηγίας κάνει πλάνα για μια αχτύπητη τριπλέτα, με Χάαλαντ και Τιάαλαντ σε επιθετικό δίδυμο και τον 21χρονο Μάρτιν Όντεγκααρντ της Σοσιεδάδ (δανεικός από τη Ρεάλ) να δημιουργεί τριπλέτα, σε ρόλο δεκαριού. Αυτό κι αν λέγεται προοπτική.

 

Τελευταία Νέα