ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε «ερυθρόλευκα κλειδιά» για το ντέρμπι!

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε «ερυθρόλευκα κλειδιά» για το ντέρμπι!

bet365

Ο πρωτοπόρος της Super League δοκιμάζεται στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και G-Weekend επιχειρεί να καταγράψει τα δεδομένα που θα παίξουν τον πλέον σημαντικό ρόλο για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Τούμπας.

Οι... μάχες των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ έχουν αποκτήσει άλλη αίγλη και ενδιαφέρον τα τελευταία δύο χρόνια. Η αντιπαλότητα των δύο ομάδων είναι πιο μεγάλη, όπως και το κίνητρο για την κατάκτηση της νίκης. Ο Ολυμπιακός ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος πηγαίνει στην Τούμπα για να παίξει με τον 2ο ΠΑΟΚ με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα φυσικά, που είναι βέβαια η νίκη. Ας δούμε λοιπόν τα πέντε... κλειδιά για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τις... εκτιμήσεις του G-Weekend:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΔΡΑ: Ο Ολυμπιακός είχε πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το πολύ δύσκολο ματς με την Άρσεναλ. Οπότε η προετοιμασία του σε όλα τα επίπεδα - πνευματικό, σωματικό και ψυχολογικό - πρέπει να είναι η ανάλογη διότι στην Τούμπα θα συναντήσει πολύ μεγάλη πίεση. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και λόγω έδρας δεν θα είναι εύκολο οπότε χρειάζεται το μάξιμουμ σε όλους τους τομείς.

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ: Για τους Πειραιώτες είναι σχεδόν μονόδρομος η διατήρηση της πρωτιάς στην ελληνική Λίγκα. Ο Ολυμπιακός θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για να συνεχίσει πρώτος αλλά και γιατί μία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ σημαίνει πολλά στην δεδομένη χρονική περίοδο. Για τους ερυθρόλευκους του Πέδρο Μαρτίνς το κίνητρο ήταν και παραμένει μεγάλο.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: Υπάρχουν παιχνίδια όπου ο Πορτογάλος έχει χρειαστεί να παρέμβει ώστε να αλλάξει πρόσωπα ή τον σχηματισμό για να τα γυρίσει ή να τα πάρει. Θα έχει λοιπόν την αξία του & την σημασία του το πως θα στήσει την ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς, το αρχικό πλάνο αλλά και το πως θα ξεκινήσει γενικότερα το ματς. Ένα 4-3-3 μπορεί να είναι ένα δυνατό σενάριο για πιο σφιχτό και καλό κέντρο, όμως μπορεί να αποδυναμώσει το πλάνο της ομάδας δημιουργικά και επιθετικά. Πάντως δεν μπορεί να αποκλειστεί και σχήμα 4-2-3-1.


ΕΛΕΓΧΟΣ ΡΥΘΜΟΥ, ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ & Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ: Σε ένα ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, που έχει τον Μίσιτς στον άξονά του και μπορεί να κάνει... ζημιές, για τον Ολυμπιακό θα έχει αξία το να μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό. Επίσης να στεφθεί νικητής στον χώρο του κέντρου και να μπλοκάρει τον αντίπαλό του. Εάν... κλειδώσει το κέντρο του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός θα τον αναγκάσει να παίξει από τα άκρα, όπου εκεί έχει τον εξαιρετικό φέτος Τσιμίκα και τον Ομάρ. Εκτός των άλλων σε μία τέτοια αναμέτρηση οι Έλληνες αντιλαμβάνονται σίγουρα καλύτερα το τι διακυβεύεται αγωνιστικά αλλά και γενικότερα. Οπότε παίκτες όπως ο Φορτούνης και ο Μπουχαλάκης με τον Τσιμίκα σίγουρα θα έχουν ρόλο - κλειδί για μία τέτοια αναμέτρηση.

Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΡΟΥΣΗΣ: Στην φετινή περίοδο ο Γάλλος είναι ότι καλύτερο έχει δημιουργικά ο Ολυμπιακός αλλά και για τις στατικές φάσεις. Θα μετρήσει πολύ λοιπόν το να βρεθεί σε καλή μέρα. Κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει και η αποτελεσματικότητα του Ελ Αραμπί (των 17 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα και των 6 ασίστ σε 23 αγώνες) και γενικά της γραμμής κρούσης των Πειραιωτών καθώς υπάρχει φυσικά ως επιλογή και ο Χασάν. Ακόμα και νίκη με... μισό μηδέν θα είναι νίκη.

 

Τελευταία Νέα