Παναθηναϊκός: Οι πέντε «άξονες» για να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οι πέντε «άξονες» για να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα!

bet365

Το «τριφύλλι» πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το GWJ αναλύει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το σύνολο του Γιώργου Δώνη για να μείνει όρθιο στην Τούμπα.

Στην ένατη στροφή του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός δίνει το μέχρι στιγμής πιο ανταγωνιστικό του παιχνίδι στην σεζόν. Το σύνολο του Γιώργου Δώνη πηγαίνει στην Τούμπα, έχοντας μείνει αρκετά πίσω στην βαθμολογία, μιας και έχει μαζέψει μόλις 8 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές! Στο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του...

Το «τριφύλλι» στις τελευταίες του επισκέψεις στην έδρα του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικό. Πέρυσι ηττήθηκε 2-0 ενώ πρόπερσι 4-0.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός θέλει οπωσδήποτε να πάρει βαθμό ή βαθμούς απέναντι στον ΠΑΟΚ και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ακολουθήσει τους πέντε παρακάτω άξονες για να παραμείνει όρθιος και να διεκδικήσει κάτι από μία σαφώς ποιοτικότερη και με περισσότερες λύσεις ομάδα, όπως είναι ο φετινός ΠΑΟΚ.

ΟΧΙ ΑΝΟΗΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΑΘΗ

Σε αρκετά από τα φετινά του παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει πληρώσει αστεία ατομικά λάθη, συνήθως των αμυντικών του. Απέναντι σε ομάδες που έχουν μικρότερη ποιότητα από τον αντίπαλο της Κυριακής, το «τριφύλλι» την... πάτησε και μάλιστα άσχημα. Το βράδυ της Κυριακής απλά απαγορεύονται ανάλογα λάθη. Για να διεκδικήσει το ματς, η ομάδα του Δώνη θα πρέπει να έχει υψηλό ποσοστό συγκέντρωσης, να αποφύγει... δώρα και να παρουσιαστεί με την απαραίτητα ετοιμότητα στο πνευματικό κομμάτι.

ΣΤΟΠ ΣΤΑ «ΦΤΕΡΑ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Η μεγάλη δύναμη στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ του Φερέιρα έρχεται από τα άκρα του γηπέδου. Εκεί, ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή, να σχεδιάσει την ανασταλτική του συμπεριφορά έτσι, ώστε να μειώσει τα ρήγματα που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει η ομάδα του Πορτογάλου προπονητή.

Μάτος και Λημνιός στα δεξιά έχουν εξαιρετική χημεία, αποτελούν ένα πολύ δυνατό δίδυμο και η αριστερά πλευρά του Παναθηναϊκού θα έχει δύσκολο έργο.

Στα αριστερά βρίσκεται ο Γιαννούλης που είναι ένας δημιουργικός μπακ ενώ αν επιλεχθεί ο Στοχ να παίξει βασικός, γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικό θα είναι για τον Παναθηναϊκό να καλύψει σωστά τις πτέρυγές του.

ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Από πέρυσι ο ΠΑΟΚ έχει βρει τρόπους να βρίσκει με χαρακτηριστική ευκολία γκολ από στημένες φάσεις. Διαθέτει εξαιρετικούς εκτελεστές, έχει παίκτες με ικανότητα στον αέρα και ο Παναθηναϊκός από τα φιλικά της προετοιμασίας έχει δείξει την αδυναμία του να διαχειριστεί σωστά την ανασταλτική του συμπεριφορά. Στον αντίποδα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δείξει τεράστια αδυναμία αμυντικά στις «νεκρές» μπάλες. Έχει δεχθεί αρκετά γκολ με αυτόν τον τρόπο και αν τα χτυπήματα στην μπάλα είναι όπως πρέπει, ο Παναθηναϊκός δύσκολα δεν θα βρει την στιγμή του.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός είναι η λιγότερο αποτελεσματική ομάδα μέχρι τώρα το πρωτάθλημα! Βρίσκεται στην 14η θέση της σχετικής στατιστικής κατηγορίας και είναι προφανές πως για να πάρει κάτι καλό στην Τούμπα, θα πρέπει να είναι κυνικότατος στις ευκαιρίες που θα βρει. Δεν θα έχει, εξάλλου, την πολυτέλεια να πει «δεν πειράζει, το επόμενο». Θα πρέπει στην πρώτη, στην δεύτερη επικίνδυνη επισκέψη στην περιοχή του ΠΑΟΚ, να βρει το γκολ.

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ

Στα περυσινά ντέρμπι εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγάλη αδυναμία όταν πιέστηκε ψηλά. Έξω από την περιοχή του. Και το πλήρωσε ακριβά. Ειδικά στην Τούμπα. Το συγκρότημα του Δώνη αν θέλει να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις από το πρέσινγκ του ΠΑΟΚ, οφείλει να κρατήσει μπάλα, να κυκλοφορήσει με ηρεμία για να βγαίνει σωστά από την περιοχή του.

 

Τελευταία Νέα